Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/liverpoolfootballclub

Marketing

"Redsi napokon ruše kompleks crvenih vragova?"

Image Hosted by ImageShack.us

LIVERPOOLOV menadžer Rafael Benitez kaže kako ima pravog čovjeka koji će napokon prekinuti poražavajuću statistiku njegove momčadi protiv Manchester Uniteda.

Uoči sutrašnjeg derbija na Anfieldu između Liverpoola i Manchester Uniteda, oči bode jedan vrlo neugodan statistički podatak za domaću momčad.

Naime, Liverpool je, u posljednjih pet prvenstvenih susreta na Anfieldu protiv momčadi Alexa Fergusona, osvojio jedan jedini bod! Četiri pobjede Manchestera i jedan remi, statistika je iz najgore noćne more svakog navijača Liverpoola.

Nakon sezona 2000/01, te 2001/02, u kojima je Liverpool ostvario četiri pobjede u nizu u Premiershipu, sljedećih deset međusobnih utakmica u posljednjih pet sezona ponudilo je tek jednu pobjedu Redsa, i to na Old Traffordu, u proljeće 2004.

Posljednju utakmicu veliki su rivali odigrali 3. ožujka ove godine na Anfieldu. Iako je Liverpool imao znatno više prilika, pobijedio je ManU (0:1), zahvaljujući pogotku koji je postigao John O'Shea u 90. minuti.

"Igrali smo dobro tu utakmicu, kontrolirali igru, ali na kraju ipak izgubili. Tako je bilo i u nekim prethodnim susretima protiv Uniteda. Znamo da oni imaju odličnu obranu, i zato moramo ovoga puta biti učinkovitiji u napadu" - rekao je Rafael Benitez i dodao kako sada ima čovjeka u napadu, koji će materijalizirati terensku premoć.

"Fernando Torres je igrač koji nam može donijeti razliku u napadu. Ako ćemo opet kontrolirati utakmicu, kao zadnji puta, vjerujem da će se Torres pobrinuti da ovoga puta mi budemo pobjednici! U Manchesteru dobro znaju njegove kvalitete, i siguran sam da ga se pribojavaju" - zaključio je popularni ''Rafa''.

Zanimljivo je i podatak da je Alex Ferguson htio kupiti Torresa prije 18 mjeseci, nakon njegovih odličnih partija za Španjolsku na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Međutim, ''El Nińo'' je odlučio ostati još jednu sezonu u Atleticu. Ferguson se okrenuo drugim igračima na tržištu, a kada je Torres na kraju prošle sezone ipak odlučio napustiti Madrid, ''uletio'' je Liverpool, koji je španjolskog napadača kupio za nešto manje od 22 milijuna funti.



Post je objavljen 15.12.2007. u 15:52 sati.