-----Champions League:LIVERPOOL-INTER(19.02.2008)-----

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

06.01.2008-LUTON TOWN-LIVERPOOL(FA CUP)

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

LIVERPOOL O7/08












Danielle Lloyd-KRALJICA LFC-a

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


LIVERPOOLOVI LINKOVI
LIVERPOOLFC.TV

THIS IS ANFIELD

PREMIERSHIP

LIVERPOOL HRVATSKA


MOJI LINKOVI:
BLOG HNK HAJDUKA

NAJBOLJI HAJDUKOV BLOG

ARSENAL BLOG

CELTIC BLOG

JUVENTUS BLOG

VALENCIA BLOG

REAL MADRID BLOG

LUKA MODRIĆ BLOG

FIORENTINA BLOG

REAL MADRID(veličanstven blog)

ARSENAL(ljungan) BLOG

BARCELONA BLOG

NK DINAMO BLOG

MANCHESTER UNITED BLOG

ARSENAL KABAROVSY BLOG

NK ZAGREB BLOG

NITKO KAO NIKO KRANJČAR BLOG



SNIMKE S UTAKMICA REDSA

EVERTON-LIVERPOOL 1:2






LIVERPOOL-TOTTENHAM 2:2



TOULOUSE-LIVERPOOL 0:1



GERRARDOV GOL IZ SLOBODNJAKA ARSENALU


GOLIJADA PROTIV BEŠIKTAŠA




Image Hosted by ImageShack.us

Puno Ime Liverpool Football Club
Nadimci The Reds (Crveni)
Osnovani 1892.
Stadion Anfield, Liverpool
Kapacitet 45,362
Predsjednik Tom Hicks i George Gillete
Menađer Rafael Benítez
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


PREMIER LEAGUE:

1 Arsenal 47
2 Manchester United 45
3 Chelsea 41
4 Liverpool 37
5 Manchester City 36
6 Everton 33
...


CHAMPIONS LEAGUE:
Image Hosted by ImageShack.us

1 Porto 6 3 2 1 1 11
2 Liverpool 6 3 1 2 13 10
3 Marseille 6 2 1 3 -3 7
4 Besiktas 6 2 0 4 -11 6





BROJAČ POSJETA:
Counters





LIVERPOOLOVI TROFEJI
Kup (Liga) prvaka Europe
pobjednik: 1977., 1978., 1981., 1984., 2005.
Kup UEFA
pobjednik: 1973., 1976., 2001
Europski superkup
pobjednik: 1977., 2001., 2005.
Kup pobjednika kupova
finalist: 1966.
Prvenstvo Engleske
prvak: 1901., 1906., 1922., 1923., 1947., 1964., 1966., 1973., 1976., 1977., 1979., 1980., 1982., 1983., 1984., 1986., 1988., 1990
FA Kup Engleske
pobjednik: 1965., 1974., 1986., 1989., 1992., 2001., 2006.
Liga-kup Engleske
pobjednik: 1981., 1982., 1983., 1984., 1995., 2001., 2003.
Superkup Engleske: 1964., 1965., 1966., 1974., 1976., 1977., 1979., 1980., 1982., 1986., 1988., 1989., 1990., 2001.







četvrtak, 29.11.2007.

Benitez: Ponosan sam što sam trener Liverpoola!!

Image Hosted by ImageShack.us

RAFAEL BENITEZ nije mogao sakriti sreću i zadovoljstvo nakon pobjede njegovog Liverpoola u 5. kolu Lige prvaka protiv Porta.

Iako je do 78. minute rezultat dvoboja 5. kola Lige prvaka na Anfieldu između Liverpoola i Porta bio 1-1, a s tim rezultatom Redsi više ne bi ovisili samo o sebi po pitanju plasmana u osminu finala Lige prvaka, Liverpool je na kraju proslavio uvjerljivu pobjedu 4-1. Rafael Benitez, menadžer Liverpoola, nakon utakmice nije mogao pronaći dovoljno riječi zahvale navijačima svog kluba...

"Prije svega, želim se zahvaliti našim divnim navijačima za sjajnu podršku. Mislim da su zaslužili ovu pobjedu" - počeo je španjolski menadžer, i nastavio:

"Imali smo tešku utakmicu. Porto nam je napravio veliki pritisak u drugom dijelu prvog poluivremena. Njihov presing stvorio nam je dosta teškoća u našoj pas igri, a bili smo i prilično nervozni. No, ipak smo uspjeli pronaći put do pobjede."

Liverpool je nakon 3 kola imao tek jedan bod na kontu ljestvice u A skupini. No, s dvije uvjerljive domaće pobjede, rekordnih 8-0 protiv Beşiktaşa i 4-1 protiv Porta, napravio je prva dva koraka prema osmini finala. Treći i odlučujući, trebala bi biti pobjeda u gostima kod Marseillea. Redse samo pobjeda na Velodromeu vodi među 16 najboljih...

"Dobili smo dvije utakmice koje smo morali dobiti, nadam se da možemo i treću, koja će nas odvesti u drugi krug. Imamo dovoljno samopouzdanja za to."

Naravno, neizbježno je bilo pitanje o američkim vlasnicima Liverpoola Tomom Hicksom i Georgeom Gillettom, s kojima je Benitez zaratio proteklih dana. Mnogi su engleski novinari u svojim napisima sugerirali kako će Benitez dobiti ''nogu'' ako Liverpool ne pobijedi Porto...

"Ponosam sam što sam trener u ovom klubu! Još jednom ću reći: Hvala navijačima, puno im hvala za podršku. Oni znaju da želim ostati u Liverpoolu i da dajem sve od sebe samo za boljitak kluba. Osobno, nemam nikakvih problema s vlasnicima kluba ili s bilo kime drugim. Vlasnici žele klubu sve najbolje, ja također, i nastavljamo dalje zajedničkim snagama!"



| LIVERPOOL (2) | FOOTBALL | CLUB |

srijeda, 28.11.2007.

POTOP PORTA

Image Hosted by ImageShack.us

El Ninovo ukazanje na Anfieldu

SKUPINA A Lige prvaka svoj će konačni rasplet dobiti tek u posljednjem kolu. Sve četiri momčadi i dalje imaju šanse za prolaz nakon što je Liverpool slavio protiv Porta 4:1, a Besiktas u posljednjim minutama svladao Marseille. Porto i dalje predvodi skupinu s osam bodova, slijede Liverpool i Marseille sa sedam, a posljednji je Besiktas sa šest, no sve ekipe i dalje mogu izboriti prolaz u knockout fazu Lige prvaka. Sve će se riješavati u Francuskoj i Portugalu kad Liverpool dođe u goste Marseilleu, a Besiktas Portu.


Večeras je svima napokon postalo jasno zašto je Rafael Benitez toliko inzistirao na dovođenju Fernanda Torresa. Španjolski napadač dugo se nije navijačima na Anfieldu pokazao u pravom svijetlu, trajala je ta prilagodba na Premiership, da bi svu frustraciju koja se skupljala El Nino večeras ispucao na Portu.

Utakmica je počela brzo, agresivno na obje strane, kvalitetne su se prilike nizale pred oba gola, a Porto je na otvaranju utakmice bio bolja momčad. Do prednosti ipak dolazi Liverpool u 19. minuti. Korner je, savršeno kako samo on zna, izveo kapetan Redsa Steven Gerrard, a lopta je odsjela na glavi Fernanda Torresa koji nikako nije mogao promašiti gol.

Terenska je inicijativa uglavnom bila u nogama Liverpoola, dok je Porto tražio svoju šansu preko munjevitih i izvrsno organiziranih kontra napada. Upravo jedan takav rezultirao je izjednačujućim golom koji je utišao tribine na Anfieldu. Lijevu je stranu probio Kazmierczak, te uputio centaršut u sredinu, a najbolji strijelac Porta i portugalske lige Lisandro Lopes iz teške pozicije glavom pogađa mrežu Pepea Reine.

Samo nekoliko minuta kasnije Lisandro je mogao Liverpool oprati još jednim hladnim tušem, tribine su držale dah dok je lopta putovala prema praznom golu nakon što je Argentinac pucao pored već svladanog Reine, ali lopta je prošla nekoliko centimetara od lijeve stative.

Iako se Porto u prvom dijelu utakmice pokazao kao izvrsna momčad, protivnik kakvog nitko ne može poželjeti, drugo je poluvrijeme gotovo sasvim pripalo Liverpoolu. U 54. minuti Torres je savršeno prihvatio dugu loptu koju je prema njemu poslao vratar Reina, ušao u šesnaesterac i dodao potpuno slobodnom Benayounu koji puca katastrofalno; lopta prolazi daleko od gola.

Već su navijači počeli složno iz sveg grla pjevati onu fatalističku "Che sera, sera" kad se Anfieldu još jednom ukazao El Nino Torres! U 78. minuti Torres je primio Kewellovo dodavanje na rubu šesnaesterca, ušao u kazneni prostor otresavši se pri tom pratnje dvojice braniča i silovito zakucao loptu u dalji kut pod samu gredu.

Pobjedu je potvrdio Steven Gerrard nekoliko minuta kasnije s bijele točke kad je sudac bez oklijevanja svirao najstrožu kaznu nakon što je Stepanov igrao rukom, a točku na i stavio Peter Crouch kojeg je Gerrard savršeno naciljao iz kornera.

Početni sastavi:

LIVERPOOL: Reina, Finnan, Carragher, Hyypia, Arbeloa, Benayoun, Gerrard, Mascherano, Babel, Voronin, Torres
PORTO: Helton, Bosingwa, Stepanov, Bruno Alves, Čech, Paulo Assucnao, Lucho Goznalez, Kazmierczak, Mariano Gonzalez, Quarsema, Lisandro



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

utorak, 27.11.2007.

Mascherano: "Bez Rafe nema novog ugovora"

Image Hosted by ImageShack.us
Argentinski reprezentativac Javier Mascherano, trenutno na 18-mjesečnoj posudbi u Liverpoolu, obznanio je da u slučaju odlaska Rafe Beniteza najvjerojatnije neće potpisati ugovor s Redsima, te veoma oprezno važe svoje opcije i čeka rasplet situacije na Anfield Roadu.

Mascherano je usotalom i jedan od katalizatora svađe u vodstvu kluba, budući da su američki vlasnici odbili dati Benitezu nova sredstva za trgovanje u siječanjskom prijelaznom roku, koje je on primarno namijenio za otkup ugovora Mascherana i kupnju njegova sunarodnjaka braniča Garaya, te prebacivanjem ovlasti na tržištu na izvršnog direktora Ricka Parrya.

Mascherano je već pristao na sve uvjete s Benitezom i izjavio je da želi ostati u Liverpoolu, no sada je dao do znanja da će se to samo ostvariti ako Benitez, kojeg veoma cijeni, ostane menadžer Liverpoola.

Inače, ovu vijest sigurno s radošću pozdravljaju europski velikani koji su veoma željni Mascherana u svojim redovima, a u tom kontekstu se najviše spominje Barcelona.

Još je mnogo klupskih zvijezda koje su ovih dana obznanile svoju podršku Rafi, a u prvom redu su tu, prirodno, njegovi sunarodnjaci, veznjak Xabi Alonso i prvi vratar Pepe Reina, koji su poput Mascherana bacili sumnju na njihovu privrženost klubu u slučaju menadžerske smijene.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

ponedjeljak, 26.11.2007.

Navijači Redsa protiv američkih vlasnika

Image Hosted by ImageShack.us

Navijači Liverpoola na sljedećoj utakmici protiv Porta u Ligi prvaka pripremaju mirni protest protiv američkog vodstva kluba u kojem planiraju natpisima i pjesmom nedvosmisleno podržati sadašnjeg trenera Rafaela Beniteza, koji oduvijek ima posebno dobar odnos s navijačima Redsa.

Ideja je došla od grupe navijača najprivrženijih Benitezu, te isti sada preko raznih navijačkih stranica pozivaju i ostale istomišljenike da im se pridruže u ovom tihom protestu, kojim namjeravaju pokazati vodstvu kluba na jednostavan i nedvosmislen način na čijoj su oni strani u sukobima na Anfieldu. Najglasnija i najstrastvenija potpora očekuje se naravno na famoznom Kopu.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

nedjelja, 25.11.2007.

Teška vremena za Liverpool: Zadnji dani Beniteza?

Image Hosted by ImageShack.us

Mračni dani se nastavljaju u Liverpoolu. Iako ovu tvrdnju ne podupiru posljednji rezultati i odlična forma i uigranost momčadi, iza kulisa sukobi unutar Liverpoola ne jenjavaju.

Rafael Benitez je na zadnjih nekoliko konferencija za novinare bio vidno razočaran, a i izmoreno lice na utakmici protiv Newcastlea je govorilo puno o bitci koju ovaj španjolski stručnjak vodi sa tvrdoglavim američkim vlasnicima kluba (Hicks/Gillet). Kako se doznaje iz engleskih medija, Benitez je veoma razočaran što je vodstvo kluba transferiralo ovlasti na tržištu igrača na Ricka Parrya, koji je s Amerikancima očito pronašao zajednički jezik.

Zadnja izjava Beniteza vlasnicima preko bare jest njegovo preispitivanje njihove sposobnosti da vode klub, te njihovo (ne)razumijevanje tržišta i prijelaznih rokova, što vjerojatno neće izazvati mnogo blagonaklonosti kod Hicksa i Gilleta.

Kakva se bitka bije na Anfield Roadu govore i tvrdnje nekih izvora bliskih klubu koji tvrde da će Hicks i Gillet slijedeći sastanak s Benitezom iskoristiti za raskidanje njegova ugovora. Neki pak idu i dalje s tvrdnjama da je Benitez već danas zbog ovih nesporazuma okončao suradnju s Liverpoolom i išetao iz Anfield Roada kao slobodan menadžer.

Iako izvori za potonje tvrdnje nisu 100% pouzdani, narodna poslovica kaže: "gdje je dima tu ima i vatre". Stoga, velika mogućnost postoji da će Liverpool izgubiti ovog velikog trenera i okončati jednu veliku eru dok ona još nije ni započela.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

subota, 24.11.2007.

Gerrard: Očekivao sam vrijeđanje navijača

Image Hosted by ImageShack.us

STEVEN GERRARD očekuje daljnje vrijeđanje engleskih navijača zbog neuspjeha "Gordog albiona" u kvalifikacijama za EP 2008.

Veznjak Liverpoola je izviždan od strane navijača Newcastlea tijekom današnje utakmice u kojoj su “redsi” slavila s 3:0 na St James' Parku.

Erupcija negodovanja dogodila se kad je Gerrard postigao vodeći pogodak za Liverpool u 28. minuti.

Na pitanje je li očekivao vrijeđanje navijača, Gerrard je za Sky Sports izjavio:

"Naravno. Svi reprezentativci će proći isto. Od sada pa sve dok ne počnemo igrati kako treba, morat ćemo izdržati salve kritika", odgovorio je Gerrard.

Kad je u pitanju borba za titulu prvaka, mnogi su već otpisali Liverpool, a Gerrard poručuje:

"Ako nas neki ljudi žele prije vremena otpisati, nek' im bude. Mi moram nastaviti pobjeđivati i ostati uporni, pogotovo nakon Božića", zaključio je kapetan “redsa”.



| LIVERPOOL (1) | FOOTBALL | CLUB |

DEMOLIRAN NEWCASTLE



Liverpool je napokon pokazao svu svoju snagu ,a stradao je Newcastle i to na svom St. James Parku.Redsi su slavili sa velikih 3:0 pogotcima fantastičnog Gerrarda te Nizozemaca Kuyta i Babela.

Image Hosted by ImageShack.us


Liverpool: Reina, Arbeloa, Hyypia, Carragher, Finnan, Kewell, Sissoko, Leiva, Gerrard (captain), Torres, Kuyt. Subs - Riise, Crouch, Babel, Mascherano, Itandje

Newcastle United: Given, Jose Enrique, Rozehnal, Beye, (captain), N'Zogbia, , Smith, Butt, Martins, Viduka. Subs - Harper, Carr, Edgar, Milner, Barton

IGRAČ UTAKMICE:Steven Gerrard



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

Gerrard: "Sada sam još odlučniji..."

Image Hosted by ImageShack.us

Kapetan Liverpoola Steven Gerrard kaže kako ga je neuspjeh na reprezentativnom planu učinio još odlučnijim da se domogne velikog rezultata na klupskom planu.

"Ono što se dogodilo protiv Hrvatske me je učinilo još odlučnijim da postignem nešto sa Liverpoolom ove sezone. Za englesku je reprezentaciju sezona sada završena, ali sigurno je da ću se puno bolje osjećati ukoliko uspijem nešto osvojiti sa Liverpoolom." rekao je 27-godišnji nogometaš.

Gerrard je spomenuo i klupskog kolegu Scotta Carsona, trenutno na posudbi u Aston Villi, koji je u prvim minutama utakmice protiv Hrvatske primio pacerski pogodak: "Scott je, naravno, razočaran. On zna da je napravio pogrešku. Ali, on je mlad momad i pred njim je svijetla budućnost. Dobri smo prijatelji i doista suosjećam sa njim."



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

Hicks: "Rafa, manje priče, više rada!"

Image Hosted by ImageShack.us

Iako je odnos započet u idili, čini se da ovih dana tenzije na relaciji Hicks/Gillett - Benitez uzimaju sve veći zamah. Benitez je ovih dana već zatražio dodatna sredstva za siječanjski prijelazni rok, koja bi primarno bila utrošena na otkup ugovora Javiera Mascherana za kojeg se jako zagrijala Barcelona, te na kupnju Ezequiela Garaya, mladog argentinskog braniča i sadašnjeg igrača Racinga iz Santandera.

No, njegovi zahtjevi nisu naklono prihvaćeni kod američkog dvojca, koji smatra da je trošenja bilo previše naspram rezultata koji su postignuti u dosadašnjem dijelu sezone. Bijesni Benitez je na njihovo odbijanje odgovorio dodatnim lijevanjem ulja na već itekako razbuktalu vatru izjavama u engleskim medijima kako bi bio voljan preuzeti izborničko mjesto engleske reprezentacije, ako bi mu se takva prilika ukazala.

Amerikanci su na kraju izjavili da će u prosincu kada stignu u Liverpool sjesti za stol i popričati s Benitezom o daljnjim akcijama na tržištu. Ipak, to ni u kojem slučaju ne znači da su Ameri na kraju popustili i omekšali, jer je Hicks u vezi s ovim obraćanje medijima završio riječima da bi Benitezu bilo bolje da "u međuvremenu više radi, a manje priča!"



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

I Benitez bi na klupu Gordi Albiona

Image Hosted by ImageShack.us

Rafa Benitez ne krije svoju želju da preuzme vođenje posrnule reprezentacije Engleske nakon što je Steve McClaren dobio otkaz od Engleskog nogometnog saveza. Prije nekoliko dana objavio sam vijest kako su gazde Liverpoola Tom Hicks i George Gillet nezadovoljni rezultatima koje ove sezone ostvaruje Benitezova momčad, a kao budući trener Redsa spominjano je ime Ottmara Hitzfelda, trenera Bayerna iz Munchena, a čini se da soli na sve ovo dodaje i Benitez koji je jučer izjavio slijedeće: "Možda bih se mogao kandidirati za izbornika Engleske nogometne reprezentacije. Siguran sam da bi sa mnom Englezi vratili osmijeh svojim navijačima. Ozbiljan sam u svojoj namjeri, uostalom željan sam novih izazova."



| LIVERPOOL (1) | FOOTBALL | CLUB |

petak, 23.11.2007.

GILLETT I HICKS O PLANOVIMA ZA BUDUĆNOST

Image Hosted by ImageShack.us

Na današnjoj press konferenciji vlasnici Liverpool su pričali o dosadašnjim uspjesima i budućim planovima Redsa:

Ljetos smo u Rafinu momčad uložili ogromne novce i ta momčad jednostavno mora uspjet.Sljedećih tjedana nas očekuju vrlo teške utakmice i moramo razmišljati samo o pobjedama, a na Rafi je da izvuče najbolje iz igrača koje trenutno posjeduje.O budučim dolascima i odlascima s Anfielda nećemo previše govoriti dok ne sjednemo s Rafom za stol u Prosincu i dogovorimo moguće transfere.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

četvrtak, 22.11.2007.

OSVRT NA KVALIFIKACIJE ZA EURO 2008

Image Hosted by ImageShack.us

Evo kvalifikacije su završile,a većina Redsa brani boje svojih nacija,neki uspješno,a neki malo manje,pa evo da vidimo tko će u Austriju i Švicarsku ,a tko neće:

Steve Finnan-REPUBLIKA IRSKA
Image Hosted by ImageShack.us

-odlični Irac neće sljedeće ljeto na euro nakon što je njegova repka završila u skupini D tek treća iza velesila NJemačke i Češke Republike

Sami Hyypia-FINSKA
Image Hosted by ImageShack.us

-iskusni Finac iste je sudbine kao i Finnan te će euro smotru gledati preko tv prijamnika,Finci su završili svoju skupinu A na trećem mjestu iza Poljske te snažnog Portugala

John Arne Riise-NORVEŠKA
Image Hosted by ImageShack.us

-nevjerojatni Skandinavac s topom u ljevici europsko prvenstvo će propustiti nakon što je njegova zemlja razočarala završivši treća u skupini C iza aktualnog prvaka Europe Grčke te Uvijek jake Turske

Steven Gerrard i Peter Crouch-ENGLESKA
Image Hosted by ImageShack.us

-nevjerojatno,ali moguće čim se upetlja mala,ali ujedno i vrlo velika HRVATSKA.Bahati i previše samouvjereni Englezi prvi puta u povijesti će smotru najjačih europskih nogometnih nacija promatrati iz kućnih naslonjača.Englezi su u skupini E ostali iza VELIKE HRVATSKE te hrabre Rusije.

Fernando Torres,Xabi i Pepe Reina-ŠPANJOLSKA
Image Hosted by ImageShack.us

-Španjolci su se prema očekivanjima plasirali na euro gdje će biti jedni od glavnih favorita za osvajanje završnog turnira.Španjolci su završli kvalifikacije kao prvoplasirani u skupini F ostavivši iza sebe Šveđane,Sjeverne Irce te Dance

Andrey Voronin-UKRAJINA
Image Hosted by ImageShack.us

-Ukrajinci su potpuno podbacili nakon uspjeha na posljednjem Mundialu završivši kvalifikacije u skupini B tek na 4.mjestu iza Francuske,Italije te Škotske.

Yossi Benayoun-IZRAEL
Image Hosted by ImageShack.us

-Izrael se nije ni nadao plasmanu pa njihov rezultat je time još veći jer su u skupinu E završili kao 4. prikupivši isti broj bodova kao velika Engleska.

Dirk Kuyt i Ryan Babel-NIZOZEMSKA
Image Hosted by ImageShack.us
-Drhtali su do posljednjeg kola i može se reći podbacili,no i takvi su uspjeli izboriti euro završivši kao drugoplasirani u skupini G iza vrlo dobre Rumunjske



| LIVERPOOL (1) | FOOTBALL | CLUB |

GERRARD:TREBALI SMO ČUVAT REMI

Image Hosted by ImageShack.us
ZAMJENSKI engleski kapetan u izostanku Johna Terryja, priznao je kako je u susretu protiv Hrvatske doživio ''najtežu večer u engleskom dresu''.

"Uložili smo maksimalni trud u susretu protiv Hrvatske, ali rezultat je izostao. A to je jedino važno. Mislim da ne trebam govoriti koliko smo razočarani. Osobno, mogu reći da je ovo moja najtužnija večer u dresu engleske reprezentacije" tugovao je Steven Gerrard.

"Naša je ideja bila napasti žestoko od samog početka i pokušati postići prvi gol. Umjesto toga, vrlo brzo smo se sudarili sa zaostatkom od 2:0 i odjednom nam se ispriječila golema planina na koju smo se morali uspeti. U tome smo i uspjeli, a onda smo napravili najveću grešku. Kod rezultata 2:2, jednostavno smo trebali ''zatvoriti dućan''. Umjesto toga, krenuli smo i po treći gol. Morali smo prihvatiti remi kao aktivan rezultat, a ne tražiti pobjedu. Umjesto da damo treći gol, mi smo ga primili i – ode Euro!"

Liverpoolov, a sinoć i engleski kapetan, odbio je, odmah nakon utakmice, govoriti o izborniku Steveu McClarenu. Uostalom, tada još uvijek nije bio i službeno bivši, iako su svi znali da će se to dogoditi.

"Ne bih govorio sada o izborniku. Mi, kao igrači, moramo prihvatiti kritike. Teško je prihvatiti poraz pred 88 tisuća navijača, pogotovo kada si imao priliku ostvariti željeni cilj. Menadžer nam nije puno govorio u svlačionici, tek nam se zahvalio na uloženom trudu. Engleska svlačionica je nakon utakmice bila vrlo razočarana. Dominirao je muk. No, igrat će se nogomet i dalje. Moramo pronaći snage za nove pobjede, što, gledajući iz ove perspektive, neće biti nimalo lako."



| LIVERPOOL (1) | FOOTBALL | CLUB |

MI HRVATI

Image Hosted by ImageShack.us

ENGLESKA-HRVATSKA 2:3 , dan kad ti život znači više, kada si ponosniji nego inače, kada se potvrdi ono što znaš da ima poštenja na ovom Svijetu. Još kada ti podare to tvoji pa kada padnu u vodu sve nepravde, sve priče o kladionicama, sve priče o zavjerama, o nepoštenju, o novcu. Kada oni mali jadni ljudi opterećeni sobom, vlastitim interesima i svojim malim plemenom oko sebe isto odjednom budu ponosni. Gušt je to znati ! Samo kad smo jedinstveni možemo napraviti nešto veliko jer kad vidiš da Bilić od sreće ne zna gdje će trčati, kad onaj s klupe skače u vis istom snagom kao i strijelac, kad vidiš 10 000 navijača onda vidiš da je to snaga 4.500.000 ljudi. Izuzetno talentiranih ali često razjedinjenih....nažalost. Stoga svaka čast svima koji su ugradili barem jedan mali kamenčić u ovaj uspjeh i koji su i kod najvećih skeptika probudili onaj osjećaja ponosa što su Hrvati !



NAPISAO:RENATO ČUPIĆ

http://www.malinogomet.net/



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

srijeda, 21.11.2007.

AJMO HRVATSKA

Image Hosted by ImageShack.us

Evo danas će se na slavnom Wembleyu odigrati utakmica godine.Iako sam veliki navijač Liverpoola te obožavatelj Stevena Gerrarda,Davida Beckhama i engleskog Premiershipa više od ičega bi volio da naši momci večeras sruše Englesku i njihovu aroganciju.Nadam se pravoj utakmici od strane Luke,Srne,Nike,a naravno i nevjerojatnog Dudua.Po meni večeras će najveća opasnost našoj hobotnici StIpi Pletikosi biti Gerri i Lampard.Evo za kraj Liverpool mi je najdraži klub i stvarno sam pravi navijač Redsa,ali Hrvatska je svetinja i zato u boj ,u boj za narod svoj.SRETNO VATRENIMA I NAJVEĆEM IZBORNIKU SLAVENU BILIĆU.
Image Hosted by ImageShack.us



| LIVERPOOL (1) | FOOTBALL | CLUB |

ponedjeljak, 19.11.2007.

BENITEZ OPOVRGNUO PRELAZAK U BAYERN

Image Hosted by ImageShack.us

Španjolski stručnjak Rafa Benitez opovrgnuo je novinske napise o njegovom navodnom prelasku u Bayern Munchen:

Načuo sam glasine o svojem prelasku u mnoge europske klubove i moram priznati da mi imponira što sam povezan s takvim velikanima poput Bayerna,Reala,Intera jer to znači da radim dobar posao u Liverpoolu.Trenutno ne razmišljam o napuštanju Anfielda jer sam prezadovoljan sa svojim klubom, igračima,navijačima i cijelim gradom Liverpoolom.Još ima puno stvari koje namjeravam napraviti u Liverpoolu što znači da ću se na Anfieldu zadržati još mnogo vremena.



| LIVERPOOL (1) | FOOTBALL | CLUB |

subota, 17.11.2007.

Rafa Benitez preuzima Bayern?

Image Hosted by ImageShack.us

SVE izgleda prilično logično kako i piše Daily Mail. Naime, priča glasi kako bi španjolski trener Rafael Benitez napustio Liverpool i prešao u Bayern.

Liverpool ove godine ne igra na razini prošlih sezona, pa je tako u zaostatku za vodećim trojcem engleskog prvenstva (Manchester United, Arsenal i Chelsea), a u Ligi prvaka je sasvim blizu ispadanja iz skupine. Neki su i ranije spominjali mogući odlazak Beniteza, jer su postojale i lagane svađe na relaciji trener - neki igrači.

U Bayernu je trenutačni prvi trener u još težoj situaciji. Ottmara Hitzfelda nitko ne voli, svi bi ga voljeli vidjeti što dalje od klupe Bayerna, a veliki boss Karl Heinz Rummenigge je prvi među njima. Hitzfeld bi, dakle, vrlo brzo mogao napustiti klub, a u Daily Mailu su rekli kako postoje realne mogućnosti da njegov nasljednik na bavarskoj klupi bude upravo Benitez.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

petak, 16.11.2007.

JOŠ JEDAN MLADIĆ U REDSIMA

Image Hosted by ImageShack.us

Liverpool je preoteo još jednog mladića koji mnogo obećava ,a riječ je o dosadašnjem Realovom Argentincu Gerardu Bruni.Iz Reala poručuju da je načinio veliku pogrešku odlaskom na otok ,ali vjerovao je svom bivšem treneru Rafi Benitezu koji ga je namamio u najtrofejniji engleski klub.Bruna je dobio profesionalni ugovor i priključen je rezervnoj ekipi Liverpoola.



| LIVERPOOL (1) | FOOTBALL | CLUB |

četvrtak, 15.11.2007.

Kuyt: "Nije istina da sam u krizi!"

Image Hosted by ImageShack.us

Liverpoolov napadač Dirk Kuyt je napadnut kritikama da je u napadačkoj krizi, odnosno da ima problema da postigne gol. Nizozemski internacionalac je došao pod paljbu nakon što je u nekoliko partija imao problema da postigne gol. Kuyt, koji je ove sezone postigao samo dva prvenstvena gola, ispao je iz prvih jedanaest, a razlog tomu je bezbroj prilika koje je propustio u remiju sa Blackburnom prije dva tjedna.

Ali 27-godišnji napadač je negirao sve kritike i rekao kako ima potpuno samopouzdanje da postigne gol za Redse. "Mogu razumjeti te kritike. Istina je da sam propustio tri sjajne šanse protiv Blackburna." rekao je Kuyt za Liverpool Echo. "Ali ljudi kažu da sam u krizi i ja im moram odgovoriti da ja ne osjećam da je tako. Ukoliko napravite listu Liverpoolovih igrača koji su pokazali svoju najbolju formu ove sezone, onda bih ja bio na vrhu te liste."

U međuvremenu, bivši Feyenoordov strijelac je rekao kako je također sretan sa menanadžerom Rafaelom Benitezom i sa njegovim rotacijama. "Liverpoolov sistem rotacija znači da ne možete igrati dvije utakmice za redom. Menandžer vjeruje da igrač mora biti odmoran i zbog toga nas rotira." dodao je on.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

Peter Crouch: I dalje vjerujemo...

Image Hosted by ImageShack.us

DIVOVSKI centarfor Liverpoola i engleske nogometne reprezentacije Peter Crouch priznao je u razgovoru za službene stranice Engleskog nogometnog saveza (FA) da momci iz Gordog Albiona još uvijek vjeruju u plasman na Europsko prvenstvo.

Crouch, koji je u kvalifikacijama za "alpsko" EP bio efikasan četiri puta, također je naglasio kako je utakmica u Austriji idealan test uoči meča s Hrvatima na Wembleyu za koji se nada da će biti krucijalan.

"Vjera u plasman nije nas napustila u niti jednom momentu. Istina je da u početku kvalifikacija nismo bili dobri, ali su u međuvremenu puno napredovali. Sad igramo dobar nogomet i sramotno je što ovisimo o drugima. No, prilično smo sigurni da ćemo odraditi posao kako treba te da će događaji na drugim terenima rasplesti u našu korist."

Kobna je engleska večer u Moskvi dovela McClarenove momke u situaciju da sa strepnjom osluškuju događanja na drugim terenima, a Crouch naglašava da su njegovi suigrači zaboravili utakmicu s Rusima.

"To je jako važan faktor. Prije te utakmice svi su bilu sretni i zadovoljni našom igrom, dobili smo nekoliko partija glatko, rezultatom 3:0. O tome treba razmišljati. U Moskvi smo veliku većinu susreta odradili jako dobro i onda se dogodilo tih kobnih deset minuta. Štucali smo, ali smo to ostavili iza sebe. Sada nas čeka vrlo značajna utakmica u Beču, moramo se pokazati u pravom svjetlu. Naravno da nas najvažnija stvar čeka u srijedu na Wembleyu, ali za Englesku je svaka utakmica - velika utakmica. Protiv Austrije ćemo tražiti pozitivan rezultat koji će nam donijeti samopouzdanje i omogućiti da se u susret s Hrvatskom uđemo s pozitivnim mislima. U Beču će izbornik McClaren imati sjajnu priliku da isproba neke igrače (nakog dugo vremena na teren će zajedno Beckham i Lampard, op.a) i ideje uoči Hrvatske. Bit će to sjajan test koji nam može puno pomoći." - dodaje engleski napadač.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

Gerrard: "Moramo zaustaviti invaziju stranaca"

Image Hosted by ImageShack.us

Steven Gerrard je zatražio od čelnih ljudi engleskog nogometa da zaustave invaziju stranih nogometaša, te pozvao na ograničavanje broja stranaca u klubovima, kako bi se spasila budućnost engleske reprezentacije, koja bi mogla propustiti svoje prvo veliko natjecanje nakon svjetskog prvenstva 1994. godine.

"Ukoliko stranci u potpunosti prevladaju, to će negativno utjecati na našu reprezentaciju i situacija će biti još gora nego što je sada. Mogu sa ponosom reći da igram u jednoj od najjačih liga na svijetu, ali važno je također imati i jednu od najjačih reprezentacija. Važno je odgajati kvalitetne igrače, poput Waynea Rooneya i Michaela Owena. U suprotnom će patiti reprezentacija." rekao je Gerrard.

U početnim postavama četiri najjača engleska kluba - Arsenala, Manchester Uniteda, Chelsea i Liverpoola - proteklog vikenda su zaigrala samo desetorica engleskih nogometaša. Liverpool u svojoj omladinskoj školi ima igrače sa svih strana svijeta, poput Kosova ili Australije, a Gerrard smatra kako oni sprečavaju da engleski talenti dođu do izražaja.

"Ja sam za uvođenje kvote na broj stranaca. Podržavam omladinsku školu Liverpoola i jedva čekam da iz nje izađe novi mladi engleski talent. Podržavam također i reprezentaciju. Posoji velika opasnost da prestanemo proizvoditi kvalitetne mlade igrače zbog broja stranaca. Mladi igrači moraju dobiti pravu priliku. Ja nikada ne bih zaigrao za reprezentaciju da mi Gerard Houllier nije ukazao priliku za igru." dodao je Gerrard.



| LIVERPOOL (1) | FOOTBALL | CLUB |

utorak, 13.11.2007.

Riise: "Ne namjeravam napuštati Liverpool"

Image Hosted by ImageShack.us

Norveški reprezentativac John Arne Riise je priznao kako je dosadašnji dio sezone odigrao jako loše, ali je odbacio tvrdnje medija o tome kako razmišlja o napuštanju Liverpoola.

Riise je i ove sezone standardni član početne postave momčadi Rafe Beniteza, ali to nije zaustavilo špekulacije kojima ga se povezuje sa mogućim prelaskom u redove Aston Ville.

Međutim, Riise je za službenu klupsku web stranicu izjavio: "Bio sam zadovoljan svojim igrama u pripremnim utakmicama, ali kada je sezona počela osjetio sam da nisam na svojoj pravoj razini. Primjetio sam da ni navijači nisu naročito sretni sa mojom formom i imaju pravo. Ja sam sebi najveći kritičar i znam kada ne igram dobro. Sada mislim da polako počinjem vraćati pravu formu i nadam se da ću uskoro ponovno biti pravi."

"Bilo je priča o mom prelasku u Aston Villu u siječnju. U to vrijeme sam bio sa reprezentacijom, a u Norveškoj je Liverpool jako popularan, tako da me je puno ljudi pitalo o tome. Ali to je potpuno netočno. Imam još 18 mjeseci ugovora ovdje i nemam namjeru otići. Liverpool je klub koji mi je najbliže srcu i ovdje pripadam. Da nije bilo Liverpoola ne bi bio igrač kakav sam danas i nema šanse da ću sam zatražiti transfer. Želim ovdje završiti karijeru i nadam se da ću to i učiniti." dodao je Riise.

27-godišnji nogometaš je za Liverpool odigrao preko 300 utakmica i postigao 31 gol otkako je u ljeto 2001. godine stigao iz Monaca.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

ponedjeljak, 12.11.2007.

Benitez 'bacio oko' na Jonathana Zebinu

Image Hosted by ImageShack.us

Prema pisanju lista Daily Star Sunday, Liverpool će pokušati pojačati obranu, te bi uskoro trebao predati ponudu za braniča Juventusa Jonathana Zebinu.

Prije početka sezone vlasnici 'redsa' otvorili su sef i odlučili dovesti pojačanja s kojima bi krenuli u ravnopravnu borbu za naslov prvaka Engleske s Arsenalom, Manchester Unitedom i Chelseaem. Na Anfield su stigli Fernando Torres (Atletico M.), Yosi Benayoun (West Ham), Lucas (Gremio), Ryan Babel (Ajax), Andrey Voronin (Bayer), Charles Itjande (Lens) …

Gotovo 80 milijuna eura Liverpool je platio u obliku odšteta da bi u svlačionicu Rafaela Beniteza doveo igrače sposobne da engleskog premierligaša vrate u borbu za trofeje. No, početak sezone nije bio obećavajući.

U prvenstvu su 'redsi' četvrti, a u Ligi prvaka im opasno 'visi' da ne prođu ni skupinu. To je natjeralo menadžera Beniteza da pokuša posložiti obranu i 'oko' je bacio na obrambenog igrača Juventusa Jonathana Zebinu.

Francuzu u talijanskom prvoligašu 'ne cvjetaju' ruže, a ni u torinskom klubu ne bi imali ništa protiv da ga se riješe. Naravno, uz odgovarajuću nadoknadu, koja bi mogla iznositi do pet milijuna eura, koliko su spremni ponuditi iz Liverpoola.

Inače, 29-godišnji Zebina bio je i u kombinaciji da u zimskom prijelaznom roku prijeđe u Milan, dok bi član 'rossonera' Dario Šimić otišao prema Torinu, ali taj transfer ipak nije blizu realizacije.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

Gerrard: McClaren ima moju punu podršku neovisno o ishodu kvalifikacija!

Image Hosted by ImageShack.us

JESU LI Steveu McClarenu odbrojani dani na klupi engleske reprezentacije, pitanje je kojim se trenutačno bave otočki mediji.

Četvrtak je sigurno dan u kojem će većina stvari u skupini E biti mnogo jasnija, a ironično za McClarena i Engleze, oni taj dan uopće ne igraju i preostaje im samo nadanje da će Rusija ili Hrvatska propustiti svoje meč lopte i pokloniti Englezima novu nadu.

Ponajbolji engleski reprezentativac Steven Gerrard se i dalje ne miri s mogućim ispadanjem Gordi Albiona iz kombinacija za Austriju i Švicarsku.

"Mi se i dalje ne predajemo. Jako je frustrirajuće čekati druge rezultate, ali nadamo se da bi nam Izrael mogao učiniti uslugu i uzeti bodove Rusima i onda da bi u direktnom srazu s Hrvatskom mogli izboriti Euro."

Unatoč "optimizmu" koji još uvijek vlada u glavama engleskih reprezentativaca i sam Gerrard priznaje da je situacija, u koju ih je doveo moskovski poraz, izrazito teška.

"Moram priznati da smo u jednoj vrlo neugodnoj situaciji", priznao je Gerrard.

Pitanje odlaska ili ostanka McClarena sigurno ovisi o raspletu kvalifikacija iako ga Gerrard i reprezentativci podržavaju.

"Znam da ga igrači podržavaju, a ja sam sigurno iza njega. Na kraju dana, sigurno je da stručni stožer, ali i igrači moraju preuzeti svoj dio krivnje. Smatram da je McClaren pravi čovjek za izbornički posao i ima moju punu podršku da nastavi ovaj posao i nakon kvalifikacija."

Kladionice, koje se na Otoku bave ovakvim stvarima, ne vjeruju u happy end za Stevea McClarena, pa mu redom predviđaju košaricu koja će uslijediti nakon što Englezi i teoretski izgube sve šanse za plasman na Euro 2008.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

nedjelja, 11.11.2007.

Sukob vlasnika prijeti planovima Liverpoola

Image Hosted by ImageShack.us

Sukob između vlasnika, Georgea Gilletta i Toma Hicksa, zaprijetio je realizaciji razvojnih planova Liverpoola i zabrinuo navijače tog kluba. Čini se kako su razlike u mišljenjima najveće oko pitanja izgradnje novog stadiona, koji će klub baciti u dug od čak 750 milijuna eura.

Gillett je zabrinut zbog toga, budući da je navijačima prilikom dolaska obećao da klub neće otići u minus, dok je Hicks puno entuzijastičniji i već je započeo sa prikupljanjem investitora u Sjedinjenim Državama, koji su spremni uložiti novac u novi stadion.

Dodatni problem je i to što se Hicks sve više nameće kao broj jedan, dok je Gillett ostao pomalo u njegovoj smjeni, a što mu se nije naročito svidjelo.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

Benayoun upitan za susret protiv Rusije

Image Hosted by ImageShack.us

Nastup izraelskog reprezentativca Yossia Benayouna u predstojećoj kvalifikacijskoj utakmici te reprezentacije protiv Rusije sljedeće subote je došao pod veliki znak pitanja nakon što je taj vezni nogometaš Liverpoola u jučerašnjem dvoboju protiv Fulhama zaradio ozljedu prepona.

"Yossi je zaradio ozljedu i vrlo je, vrlo upitno da li će moći nastupiti za svoju zemlju." rekao je menadžer Liverpoola Rafa Benitez.

Ukoliko Benayoun ne mogne zaigrati protiv Rusije bit će to veliko razočarenje ne samo za izraelske navijače, nego možda i više za engleske, koji se uzdaju u to da će izraelska momčad uspjeti ruskoj oteti važne bodove u borbi za odlazak na završnicu europskog prvenstva sljedeće godine. Ukoliko Rusija pobjedi Izrael, šanse engleske reprezentacije za plasman bit će svedene na minimum, čak i u slučaju pobjede nad Hrvatskom u posljednjem kolu.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

subota, 10.11.2007.

EL NINO I GERRARD ZA NOVI TRIJUMF

Image Hosted by ImageShack.us

Fulham još nikada nije slavio na Anfieldu, a za prvi put će morati pričekati ipak neku drugu sezonu. Iako su Liverpool svladali na svom stadionu u prošloj utakmici ove dvije momčadi, danas su na Anfield došli osvojiti bod i od tog cilja bili su udaljeni samo desetak minuta. Rafael Benitez, najveći majstor rotacija u Premiershipu, po prvi je put u godinu dana
započeo utakmicu s istom momčadi s kojom je započeo prethodnu i na kraju ipak morao mijenjati ne bi li došao do pobjede.
Image Hosted by ImageShack.us

U prilično jednosmjernoj utakmici u kojoj su se (neuspješni) napadi prema vratima Fulhama nizali jedan za drugim, promjena rezultata nije bilo sve dok u igru nije ušao netom oporavljeni Fernando Torres. Pokazao se pravim džokerom s klupe i u 81. minuti lijepom akcijom načeo mrežu gostiju. Četiri minute kasnije pobjednik je i definitivno odlučen, u šesnastercu gostiju Carlos Bocanegra je srušio Petera Croucha, a s bijele točke bio je precizan kapetan Redsa Steven Gerrard.
Image Hosted by ImageShack.us

Liverpool: Reina, Aurelio, Hyypia, Carragher, Arbeloa, Riise, Gerrard (captain), Mascherano, Benayoun, Crouch, Voronin. Subs - Martin, Leiva, Babel, Torres, Finnan

Fulham: Niemi, Baird, Hughes (captain), Stefanovic, Bocanegra, Dempsey, Davis, Murphy, Davies, Kuqi, Healy. Subs - Smertin, Bouazza, Leijer, Warner, Kamara

IGRAČ UTAKMICE:Yossi Benayoun



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

Steven Gerrard: Arsenal neće izdržati do kraja

Image Hosted by ImageShack.us

Gerrard, koji će ovog tjedna napuniti pet godina od kako nosi kapetansku vrpcu kluba s Anfielda, vjeruje da se njegova momčad, kao i on sam dižu u formi, dok za lidera prvenstva smatra kako je već u top formi i da će uskoro uslijediti njihov pad.

- Za razliku od nas, te Chelsea i Manchester Uniteda, Arsenal još nije imao nikakvih problema s ozljedama ključnih igrača. Bit će zanimljivo vidjeti kako će reagirati ukoliko ostanu bez važnih karika u momčadi u jakim utakmicama – rekao je kapetan Redsa.

Veznjak Liverpoola i engleske reprezentacije, također se osvrnuo ne kritičare koji tvrde da Liverpool ove sezone ne djeluje bolje nego lani.

- Te tvrdnje po meni nisu točne. Puno smo popravili igru u gostima, a smatram da na svom terenu trebamo igrati malo bolje. No, tek smo u prvom tjednu studenog, a stojimo bolje nego prošle sezone u ovo vrijeme. Vidjet ćemo gdje će tko biti u svibnju kada se bude odlučivalo o trofejima – poručio je Gerrard.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

Crouch umjesto ozlijeđenog Rooneyja?

Image Hosted by ImageShack.us

Napadač Liverpoola Peter Crouch vjerojatno će zamijeniti ozlijeđenog Waynea Rooneyja u engleskoj nogometnoj reprezentaciji, koja 21. studenoga u Londonu igra protiv Hrvatske u kvalifikacijama za EP 2008.

Engleski mediji procjenjuju da je Michael Owen osigurao svoje mjesto u napadu, a visoki Peter Crouch bi mogao biti od velike koristi u prekidima.

Rooney je ozlijedio gležanj na jučerašnjem treningu Manchester Uniteda, zbog čega će pauzirati mjesec dana.

"Ovo je još jedno veliko razočaranje. Rooney je u posljednjih mjesec dana bio u odličnoj formi i puno će nam nedostajati. No, ovakvih je situacija bilo bezbroj u ovim kvalifikacijama. Onaj koji će zamijeniti Rooneyja sada ima veliku priliku za dokazivanje", izjavio je engleski izbornik



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

srijeda, 07.11.2007.

VIDEO:REKORDNA GOLIJADA LIVERPOOLA

Image Hosted by ImageShack.us

Pogledajte svih 8 prekrasnih pogodaka Liverpoola u srazu s turskim Bešiktašom.



| LIVERPOOL (3) | FOOTBALL | CLUB |

Crouch: Ovo su samo 3 boda!

Image Hosted by ImageShack.us

Nakon burne večeri u Liverpoolu u kojoj je domaćin sa povijesnih 8-0 dotukao Besiktas igrači još drže svoje noge na zemlji.

Peter Crouch koji je začeo i završio goliadu izjavio je: "Ovo je bio velik spektakl, ali ovo su samo 3 boda, a mi još uvijek zaostajemo! Ne smijemo se sad ovime hvaliti kad je ovo jedino dobro šta smo napravili u dosadašnjoj Ligi prvaka, jednostavno do ovoga nije smjelo doći. Mi smo velik klub i nama se takve stvari ne smiju dešavati, a sada se moramo izvlačiti. Navijači misle da smo osvojili Ligu prvaka ovom pobjedom, no nas očekuje još jako puno posla da pođemo 'samo' skupinu."

Engleski novinari na sinoćnoj utakmici najviše su hvalili pojačanja Benayouna i Voronina, koje su kad su dolazili u Liverpool ismijavali kao smiješnim transferima, no pravi igrači su oni igrači koji dokažu suprotno, a također je u tim pohvalama bio i Babel koji je ušao u igru i zabio 2 gola. Liverpool čeka joše težak posao protiv Porta i Marseilla.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

REKORD NAD REKORDIMA

Image Hosted by ImageShack.us

Liverpool - Bešiktaš 8:0 (Crouch 19', Benayoun 32', 53', 56', Gerrard 69', Babel 78', 81', Crouch 89')

Noćas im niti pancirka ne bi pomogla. Previše su toga Englezi zapucali u Turskoj, da bi im nebeske sile i noćas okrenule leđa. Makar, kako su igrali, danas bi i Svevišnji dobio "kroz noge". Aktualni europski viceprvaci danas su uživali. I mi s njima. Prve tri, četiri šanse Liverpool je stvorio u 20-ak minuta, a u glavnim ulogama - Voronin i Crouch.
Image Hosted by ImageShack.us

I zatim kreće cirkus. Peter Crouch, 19. minuta, nakon loše reakcije turske obrane iz drugog pokušaja stavlja prvu omču oko vrata za 1:0. Slijedi točka Benayouna koji do 56. minute postiže hat-trick na račun nemoćnog vratara Arikana, a uz svesrdnu pomoć Riisea i Gerrarda.
Image Hosted by ImageShack.us

Niti visokih 4:0 nije zasitilo engleske hijene, pa 20 minuta prije kraja Gerrard u kombinaciji s Voroninom i Mascheranom diže na 5:0, da bi potpuno izmrcvarene goste matirao i Babel majstorskim pogotkom petom. Isti igrač par minuta kasnije skače na jedno "čišćenje" izbezumljenog Toramana, a lopta se uz dosta sreće odbija iza već uplakanog Arikana. 90 minuta strave i užasa okončao je glavom Crouch na asistenciju Benayouna u samoj završnici susreta.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

utorak, 06.11.2007.

Liverpool dobio dozvolu, na novom stadionu od 2011.

Image Hosted by ImageShack.us

LIVERPOOLOV plan za izgradnju novog, 400 milijuna funti vrijednog stadiona prošao je i posljednji test. Novi Stanley Park sa 60.000 sjedaćih mjesta dobio je dozvolu za početak izgradnje nakon petosatnog zasjedanja Liverpoolova gradskog vijeća.

Plan je morao na doradu nakon što su njime bili nezadovoljni američki vlasnici Liverpoola, Tom Hicks i George Gillett. Stanley Park će imati 114 luksuznih loža, duplo više nego što je isprva bilo planirano, i bit će smješten na javnom zemljištu između starog Anfielda i Evertonova Goodison Parka.

U odnosu na prve nacrte, znatno je povećan popularni Kop, tribina najvatrenijih Liverpoolovih navijača, koji su se arhitekti trudili napraviti što sličnijim onom na Anfieldu. Kapacitet će mu biti 18.000 sjedećih mjesta, gusto postavljenih sa strmim nagibom, a i krov je projektiran tako da atmosfera na stadionu bude što impresivnija.

Izgradnji novog stadiona prionut će se praktički odmah i bit će gotov do kolovoza 2011., otkrio je glasnogovornik Liverpoola.



| LIVERPOOL (1) | FOOTBALL | CLUB |

Liverpoolov zadnji vlak

Image Hosted by ImageShack.us

Liverpool je 2005. godine osvojio naslov europskog prvaka, prošle godine je igrao u finalu Lige prvaka, a sada bi se već nakon četiri kola mogao oprostiti od ovog natjecanja, ne uspije li na svom terenu pobijediti turski Besiktas. U momčad bi se mogao vratiti Fernando Torres, koji se iznenađujuće brzo oporavio od ozljede, dok su izvan konkurencije Xabi Alonso, Daniel Agger i Jermaine Pennant.

Besiktas je u prvom susretu protiv Liverpoola osvojio svoje prve bodove, ali tek bi novi uspjeh protiv istog rivala dao pravi značaj tom ostvarenju, budući da bi u slučaju poraza ponovno pali na dno ljestvice. I u momčadi Besiktasa fali nekoliko ključnih igrača iz prve postave, ali trener Erturul Salam je najavio otvorenu igru, kazavši kako se nema namjeru braniti svih devedeset minuta.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

ponedjeljak, 05.11.2007.

TORRES ODRADIO TRENING

Image Hosted by ImageShack.us

Napadač Liverpoola i reprezentacije Španjolske Fernando Torres vratio se treninzima ranije nego što se predviđalo nakon ozljede u utakmici protiv Arsenala krajem prošlog mjeseca...

Povratak ove španjolske zvijezde trebao je trajati i do tri tjedna, međutim ozljeda aduktora ipak nije bila toliko ozbiljna koliko se isprve mislilo. Nedostatak Torresa osjetio se u igri Liverpoola koji sve teže zabija pogotke, pa se tako u njihovom prvenstvenom ogledu protiv Blackburna prošlog vikenda mreže nisu tresle.
Iako se Torres na opće iznenađenje danas pojavio na treningu, teško je za vjerovati da će trener Rafa Benitez riskirati i staviti ga u početni sastav utakmice četvrtog kola Lige prvaka u kojem Liverpool na Anfieldu dočekuje turski Bešiktaš. Za Engleze ovo je utakmica velikog značenja, gotovo ključna uzevši u obzir da nakon tri odigrana kola imaju samo jedan osvojeni bod.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

DAN D:LIVERPOOL-BEŠIKTAŠ

Image Hosted by ImageShack.us

Viceprvak Europe Liverpool nalazi se u veoma teškoj situaciji. Petostruki prvak Europe morat će pobjediti Bešiktaš da bi i dalje imao šanse za plasman među najboljih 16. Momčad s Anfielda je u dosadašnje tri utakmice osvojila samo jedan bod i ekipa Rafe Beniteza nalazi se u sličnoj situaciji kao 2004. godine.
Image Hosted by ImageShack.us

Šestog prosinca 2004. godine Liverpoolu je bila potrebna pobjeda od dva gola razlike na Anfieldu u srazu sa Olimpijakosom, da bi se plasirao u osminu finala. Četiri minuta prije kraja Liverpool je vodio sa 2:1, ali je kapetan najtrofejnijeg engleskog kluba, Steven Gerrard, fenomenalnim udarcem sa 25 metara potpuno preokrenuo rezultat i odveo svoj momčad dalje. Ostatak je povijest: Liverpool je u nastavku natjecanja izbacio Bayer, Juventus, Chelseu i onda je na kraju, u možda najboljem finalu svih vremena, pobjedio Milan i osvojio petu naslov prvaka Europe.

Menadžer Rafael Benitez smatra da je “vrijeme da se vjeruje”. “Ne želim se izluđivati razmišljanjima o raznim kombinacijama , ne možemo ništa napraviti po pitanju ostalih momčadi, dok ne budemo igrali s njima.
Image Hosted by ImageShack.us

Liverpool, kao i prije tri godine, ima problema u domaćem prvenstvu. Poslije odličnog starta, uslijedila je serija loših rezultata. Iako neporažen, Liverpool je ostvario pet pobjeda u jedanaest utakmica, a poslije subotnjeg remija sa Blackburnom od 0:0, ‘Redsi’ zaostaju za liderima Arsenalom i Manchester Unitedom šest bodova.

“Veoma smo razočarani što nismo pobjedili”, rekao je Benitez. “Znali smo prije utakmice da će Blackburn biti težak protivnik, zato što igraju dobro i postižu puno pogodaka. Poslije utakmice, djelovalo je da smo lako mogli izaći s terena kao pobjednici, pošto smo stvorili više dobrih šansi, ali ih nismo iskoristili. Ono što je dobro u svemu, je to da ukoliko u utakmici sa Bešiktašom budemo stvarali šanse kakve smo imali protiv Blackburna,nadam se da ćemo zabiti i koji pogodak”.

Bešiktaš do sada nema impresivan učinak u Ligi Prvaka. Od 21 utakmice, ostvarili su samo 6 pobjeda.

Bešiktaš je proteklog vikenda izgubio u derbiju od Fenerbahcea sa 2:1. Turski momčad je imala sličan problem kao i njihov protivnik iz Engleske, jer trener Ertugul Saglam nije bio zadovoljan efikasnošću svoje ekipe: "Uspjeli smo spriječiti Fenerbahcea da stvara šanse, imali su ih vrlo malo. Za razliku od njih, mi smo stvorili puno šansi, možda pet ili šest vrlo dobrih, ali ih nismo iskoristili".

Utakmicu sudi Njemac Markus Merk.



| LIVERPOOL (5) | FOOTBALL | CLUB |

nedjelja, 04.11.2007.

"Mourinho želi na klupu Liverpoola"

Image Hosted by ImageShack.us

ENGLESKI The Sunday Express tvrdi kako Jose Mourinho prati razvoj situacije na Anfieldu i spreman je zamijeniti Rafaela Beniteza na klupi Liverpoola.

Benitez je pod velikim pritiskom nakon posljednjih loših rezultata u engleskom prvenstvu i Ligi prvaka i čini se da je potrošio kredit koji je stekao osvojenim naslovom prvaka Europe u pretprošloj sezoni.

Biviši menadžer Chelseaja svjestan je da bi Benitez mogao dobiti otkaz ukoliko napravi još samo jedan pogrešan korak i budno motri situaciju kako bi mogao uskočiti na Španjolčevo mjesto.

"Nema sumnje da je Liverpool klub koji bi Jose želio trenirati" - izjavio je za Sunday Express neimenovani izvor u Portugalu, gdje se Mourinho odmara i važe ponude za nastavak trenerske karijere.

Mourinho je nedavno izjavio kako bi se jednog dana želio vratiti u Englesku, ali da u ovom trenutku razmišlja o poslu u Italiji.

Međutim, Liverpool je još uvijek najtrofejniji engleski klub i spada među najveće svjetske klubove, a s obzirom da je financijski vrlo potentan, Mourinho bi mogao promijeniti mišljenje te se vratiti u Englesku i prije nego što je mislio kada je napuštao Stamford Bridge - zaključuje engleski list.



| LIVERPOOL (4) | FOOTBALL | CLUB |

Image Hosted by ImageShack.us

Liverpool je ponovno remizirao,ovoga puta na gostovanju kod nezgodnih Blackburn Roversa.

Blackburn Rovers: Friedel, Warnock, Nelsen (c), Samba, Ooijer, Pedersen, Bentley, Dunn, Emerton, McCarthy, Santa Cruz. Subs - Brown, Derbyshire, Khizanishvilli, Treacy,

Liverpool: Reina, Riise, Carragher, Hyypia, Finnan, Babel, Mascherano, Sissoko, Benayoun, Gerrard (c), Kuyt. Subs - Arbeloa, Crouch, Kewell, Leiva, Martin

IGRAČ UTAKMICE:Steven Gerrard

OSTALE UTAKMICE 12.KOLA PREMIERSHIPA:
Arsenal - Manchester United 2:2
Aston Villa - Derby County 2:0
Everton - Birmingham 3:1
Fulham - Reading 3:1
Middlesbrough - Tottenham 1:1
Newcastle - Portsmouth 1:4
Wigan Athletic - Chelsea 0:2
Blackburn - Liverpool 0:0



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

subota, 03.11.2007.

U CARLING CUPU NA CHELSEU

Image Hosted by ImageShack.us

Liverpool je današnjim ždrijebom za protivnika u četvrt-finalu Carling Cupa dobio Chelseu.

PAROVI CARLING CUPA:
West Ham-Everton
Man City-Tottenham
Chelsea -Liverpool
Blackburn-Arsenal



| LIVERPOOL (1) | FOOTBALL | CLUB |

četvrtak, 01.11.2007.

LIVERPOOL 2-1 CARDIFF CITY

Image Hosted by ImageShack.us

Liverpool: Itandje, Aurelio, Carragher, Hobbs, Arbeloa, Leto, Gerrard (c), Leiva, El Zhar, Babel, Crouch. Subs - Benayoun, Kewell, Martin, Mascherano, Riise

Cardiff City: Oakes, Capaldi, Johnson, Purse (c), McNaughton, McPhail, Parry, Rae, Ledley, Fowler, Hasselbaink. Subs - Gunter, Loovens, Magennis, Thomson, Whittingham

Sudac: P Walton

48.minuta-Nabil El Zhar-1:0
65.minuta-Darren Purse-1:1
66.minuta-Steven Gerrard-2:1

IGRAČ UTAKMICE:Steven Gerrard



| LIVERPOOL (1) | FOOTBALL | CLUB |

RIISEOVA PLAĆA

Image Hosted by ImageShack.us

Nogometnu javnost u Engleskoj danas je uzbunio događaj bez presedana. Fotografija platne liste na kojoj je prikazana tjedna plaća veznjaka Liverpoola Johna Arnea Riisea zasad je nepoznatim putevima dospjela u javnost te je ubrzo potom osvanula na brojnim navijačkim forumima gdje je, sasvim očekivano, pokrenula lavinu komentara.
Osim što su iz liste vidljiva točna tjedna primanja norveškog internacionalca, značajno je narušena i njegova privatnost budući da je na listi moguće pročitati njegov broj socijalnog osiguranja, koji je poput našeg JMBG-a tajan. Štoviše, na drugoj objavljenoj fotografiji vidljiva je i Riiseova kućna adresa, što pak predstavlja i sigurnosni rizik.
Image Hosted by ImageShack.us

Šira je javnost tako nemoralnim potezom zasad nepoznate osobe saznala kako je Riiseova plaća od 1. rujna iznosila 120.000 funti, a uvećana za bonuse i nastup u Ligi prvaka ukupno 139.634 funte. Također je svima postalo poznato kako je Norvežanin na to platio 55.508 funti poreza, te uz ostale odbitke "na ruke" dobio 82.413,67 funti.
"Shvatili smo ovu stvar vrlo ozbiljno i pokrenuli smo istragu", kazao je glasnogovornik kluba. Pretpostavka kako je netko kopao po smeću Liverpoolova igrača i tako došao do povjerljivih informacija klub je demantirao. "Listić je najvjerojatnije ukraden, ali igrač ne zna kako se to moglo dogoditi. Uvjeravam vas da John Arne Riise nema naviku bacanja takvih stvari u smeće, evidentno je da je ovaj dokument ukraden i pribavljen bez njegove dozvole."
Iako su primanja mnogih igrača u Premiershipu poznata javnosti, ovako detaljan prikaz dosad nismo imali prilike vidjeti. Komentari na forumima diljem Europe kreću se od zbijanja šala na Riiseov račun do zgražanja ogromnim primanjima nogometaša u Engleskoj



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |