The feeling is gone...

Dane sam provodila čekajući Simonovo pismo. Stalno zbunjena, smotana, ne svoja... Skrivala sam od drugih svaki pogleda koji sam uputila Simonu. Lucasa sam počela izbjegavati pomalo, samo da nebi vidio u mojim očima da se nešto događa, da gajim nekakve neobjašnjive osjećaje prema drugom dečku. Stalno sam se izmotavala na zadaću i učenje. Ali ni to nisam mogla stalno, pa i vrijeme koje bi provodila sa Lucasom, skraćivala sam na maksimum, a izbjegavala sam svaki njegov pokušaj da uhvati moj pogled.
Sjedila sam u Lucasovom krilu, u našem "skrovištu", i slušala ga kako diše. Nismo govorili ništa, jednostavno smo uživali jedno u drugom, ili smo barem trebali, jer moje misli bile su sasvim drugdje.
Da barem mogu izbaciti Simona iz glave, ali koliko god se trudila nisam uspijevala, i ako sam i uspjela na trenutak, svaki ponovan susret s njim, vratio bi ga nazad i tako sam se vrtjela u krug.
Lucas: Leda...-prekinuo je Lucas šutnju, izazvavši moj nagli trzaj
Ja: Molim...?!-znala sam da je to jedno od onih "težih" kompliciranijih pitanja, jer je započinjao mojim imenom
Lucas: Voliš me?!-upitao je smrtno ozbiljan, a onda sam osjetila kako se napinje da ne pukne od smijeha
Ja: Jel ti to mene zezaš.-rekla sam i nasmijala se, ali ujedno i odahnula jer nije postavio pitanje koje bi me izbacilo iz takta
Lucas: Da, malo... Ali mi svejedno nisi odgovorila.-rekao je malo ozbiljnije
Ja: Da, naravno da te volim Lucas.-rekla sam ozbiljno i poljubila ga, svejedno izbjegavajući pogled u njegove oči. Ipak, osjećala sam se tako prljavo, lažljivo, nedostojno ljubavi koje mi Lucas pruža, a koja se mogla vidjeti, osjetiti u svakom njegovom pokretu, riječi i pogledu upućenom meni.
Lucas: Mislim da bi trebali krenuti.-rekao je tiho i počeo ustajati. Ja sam automatski bila prisiljena dignuti se, i zakoracala sam prema vratima. Zatim me Lucas uhvatio za ruku.
Lucas: Jel ti meni moras nesto reci?!-upitao je ozbiljno. Smrtno ozbiljno, sa odlučnom grimasom na licu, iz koje nikako nisam mogla razaznati njegove misli. Stajala sam i gledala u njega, prisiljena gledati mu ravno u oči, u nemogućnosti da skrenem pogled osjećala sam se kao da mi gleda ravno u dušu, da će me pročitati kao knjigu za tren, i da će sve saznati.
Ja: Ne Lucas, nemoram ti ništa reci. Zašto si to pomislio?!-sad sam i ja ispravila svoj blagi smiješak u iznenađenu pomalo ljutu grimasu, govoreći nekom hladnom notom.
Lucas: Jer stalno šutiš, bježiš od nečeg, izbjegavaš nešto. A sve mi se čini da sam to ja. A ako nisam reci mi sto je, ili tko je i pomoći ću ti.-ostao je malo zatečen mojom hladnom reakcijom.
Ja: Nije ništa, i nitko. Samo ja, i neke moje muhe. Sve će biti u redu za par dana. Vjeruj mi.-govorila sam sve tiše, sve dok mi na kraju glas nije pukao, i pretvorio se u šapat. Lucas me samo uhvatio za ruku, stisnuo je da bi mi dao do znanja da je tu za mene. Uzvratila sam stisak i opet smo šutke izašli iz "skrovišta". Kad smo ušli u društvenu, Lana i Mary su još bile tamo, sa nekolicinom sedmaša. Pozdravila sam Lucasa, ostalima zaželjela laku noć i požurila u sobu. Legla sam na krevet, nisam se ni presvukla, samo sam se prekrila pokrivačem preko glave i tiho zajecala.

Deset dana od kada sam poslala Simonu pismo, stigao je odgovor. Više nisam bila toliko sigurna da li želim vidjeti što piše u pismu. Kakvu ispriku ili činjenicu je Simon napisao. Nisam znala imam li snage to pročitati. Ali sama sam to tražila, e pa sad sam i dobila. Laganim pokretom sam otvorila pismo i izvukla pergament iz njega.

Žao mi je što je tako, ali drugačije nemogu. Svakim danom osjećam da smo sve bliže, a nemogu ti prici. Privuklo me nesto na tebi vec prvi tren kad sam te vidio u onom naslonjaču. Tako spokojnu i mirnu. Ali vidim da u tvom srcu nema mjesta za mene, da je ono Lucasovo. Želio bi da je moje, da sam i ja u njemu, ali necu to tražiti od tebe. Dovoljno je da budemo prijatelji.
Simon


Nisam mogla vjerovati svojim očima. On bi htio da bude u mom srcu, ali on JE u mom srcu, od istog dana kad sam ga vidjela. Željela sam viknuti iz sveg glasa, da me čuje gdje god da se trenutno nalazio u Hogwartsu. Žurno sam krenula po pergament i pero da mu odgovorim, no zastala sam. Nešto me presjeklo u grudima i nisam mogla dalje, sjetila sam se Simonove rečenice iz pisma, i shvatila sa je to istina, puno veća istina od one koju sam ja upravo željela napisati. Moje srce pripada Lucasu. Ispustila sam pismo na pod i potrčala prema metlobojskom igralištu. Gryffindori su sigurno bili usred treninga, ali nisam mogla čekati da završi. Trčala sam, polako ostajući bez daha, ali nisam marila. Pelerina je vijorila iza mene nošena vjetrom koji sam stvarala. Hladnoća mi se zavukla pod kožu kad sam pretrčavala put od dvorca do igrališta. Zrake sunca probijale su se kroz oblake padajući ravno na travnatu površinu, koja je tek mjestimice bila prekrivena snijegom. Zastala sam i pogledala u zrak. Lucas je jurio na svojoj metli, uzivajuci u svakom trenutku koji mu je bio pružan da igra metloboj. Kosa mu je poprimala zlaćanu boju od sunca čineći ga još ljepšim i još savršenijim. Kad sam vidjela da slijeće potrčala sam prema njemu i bacila mu se u zagrljaj. Zarila sam glavu duboko u njegovo rame, upijajući njegov miris. Bio je tako blag, tako stvaran i samo moj. Odmaknula sam se od njega i pogledala ga u oči. Bez straha i bez sumnje.
Lucas: To znači da su prošli loši dani?!-rekao je, vidno iznenađen mojom reakcijom. Poljubila sam ga, najstrastvenije što sam mogla, sigurna u svoje osjećaje, sigurna u nas dvoje. Samo mi se nasmiješio kad sam se odvojila od njega i zajedno smo krenuli u dvorac. Nisam više sumnjala u ništa, u svoje osjećaje ili svoju ljubav prema njemu.
Simon je izgleda samo bio test koji sam morala "položiti".

08.01.2008. u 19:46
° 30 thoughts of the world ° Print ° # °

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


design: moi

< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (1)
Kolovoz 2008 (3)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (3)
Kolovoz 2007 (1)
Srpanj 2007 (2)
Lipanj 2007 (1)
Svibanj 2007 (2)
Travanj 2007 (3)
Ožujak 2007 (4)
Veljača 2007 (5)
Siječanj 2007 (6)
Prosinac 2006 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


comments no/si?

Opis bloga

Ovo je moja E-mail adresa ako me netko treba:


ledawitch@net.hr

a za MSN i ICQ mozete pitati preko maila

i'm in gryffindor!

be sorted @ nimbo.net


















Faith is believing in something when common sense tells you not to.

Always there...

How many moments in life can you point to and say: "That's when it all changed."

Leda

ovo sam ja Leda Steilles.
-Gryffindor, 6. godina
-emotivna
-zbrkana
-otvorena
-vesela

Haley
Haley Joy Heron
Gryffindor, 6. godina
-vječni optimista
-"štreberica" =D
-rame za plakanje
-utjeha

chad
Lucas Riddle
Gryfindor, 7.godina.
-metlobojski fanatik
-racionalan
-impulzivan
-voljen
-nekad moj
"Tvoja me snaga vrijeđa..."

Lana
Lana Roberts
-Gryffindor, 6. godina
-društvena
-nasmijana
-suosjećajna
-brižna...

Photobucket
Mary Matthews
-Gryffindor, 5. godina
-podrška
-utjeha
-nasmijana
-posebna

Photobucket
Dora Lily Mist
Gryffindorka, 6. godina
-sarkastična
-cinična
-inteligentna
-svoja

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Simon Label
Bivši Gryffindor
-smiren
-racionalan
-realista
-jedinstven