nedjelja, 28.05.2006.
Osnivačka pička
Arrgh, što mnogo volim miris gusara rano ujutro.

Bile su to uvodne riječi kojima je Kapetan Ahab Blackadder otpočeo višesatno zasjedanje Osnivačke skupštine prve hrvatske Gusarske udruge; riječi koje su ubrzo potom ušle u legendu, ali ne kroz anus...

Dok im je južni vjetar južnjak mrsio junačke brade i tek pokoji atavistički brk, a konjuktivitične se oči borile da ostanu suhe suprotiva snažnoj buri, gusari su osupnutih suhih lica i ukrućenih bradavica stajali okupljeni ukrug oko svoga kapetana pozorno slušajući njegov petosatni govor o hrabrosti, mudrosti i šarenim konjima. Nitko nije prozborio ni riječi, niti jedan očni kapak nije remetio tišinu koja je bila edenska.
Zlobnici bi tvrdili da je tako bilo stoga što su neki od nas potpuno nijemi, a većina ne čisti oči od krmelja, ali poanta ostaje ista - svi su gusari u tom strahovito sitnom odsječku trena bili Jedno. Kapetanovo je srce kucalo za sve gusare - poput liječnički netestiranog bajpasa koji se krajnje nepopravljivo pokvario, da ne velim ujebao.


Ovako je to izgledalo

Udruga koje je tek trebala nastati, mlada i nevina, još je u povojima izmicala svim pokušajima imenovanja. Mladost – ludost, rekli bi vjernici. Neki bi okrivili nemaštovitost gusarskoga uma, dok bi drugi tvrdili da je krivac konzumacija alkohola u 9 sati ujutro. Udruga nije imala ime čak ni nakon dugosatnog razmišljanja i čačkanja organa s rupama. Ideje nisu stizale dalje od skrotuma ili neodstranjenom pupkovinom inficiranih gusarskih škemaba.

Ali avaj, prošle noći u snu prišla mi je Gospa od Trnovite Sise od Žada, zaštitnica Imenovanja Gusarskih udruga(TM) u svojoj djevičanskoj auri anđeoskog mira i blaženja, i prišapnula mi na usnulo uho putenošću kakve čudne ptice ili otrovne žabe: "Udruga se ima zvati 'Balkanski Gusari' ili na švedskom 'Pirates of The Balkannean', a ne 'Kulturno-umjetničko društvo „Gusarska Sloga“', kao što si dosad predmnijevao, mali prinče. Tako sam rekla i tako će biti! Nemoj se kladiti na borbe pasa sljedećih tjedan dana.". Upravo je tako prozborila, kunem se dušom, a potom nestala u oblačku plavo-srebrne izmaglice i, s tajnovitim grčem na porculanski blijedom licu odlebdjela prema zahodu. Pustivši vodu, netragom je nestala u milostivo, poput zaborava duboko, sneno nagnuće krišom skriveno iza pritvorenih očnih kapaka slatkog neznanja.
Ja i moja Guzica probudismo se u znoju i van svake pameti, popišasmo se strasno te nakon kratkog mozganja odlučismo poslušati Gospin savjet. Udrugu ćemo nazvati „Balkanski Pirati“, tako mi boga i oca. Nije baš onako kako je Ona rekla, ali je sasvim dovoljno blizu. Neću se kladiti na konje idućih mjesec dana kako bih uravnotežio njezine neosporive bogorodične želje.


Cpt. Blackadder
Gusar u vremenu



četvrtak, 25.05.2006.
Smisli ime prve hrvatske gusarske udruge i osvoji brojne super cool turky nagrade!
*POMOZITE GUSARIMA - POMOZITE SEBI!*

Kao što je ranije najavljeno, Fellowship of The Larch osniva prvu hrvatsku post-socijalističku Gusarsku Udrugu (pogledaj post niže-ODMAH). Naše namjere nisu poštene, ali nisu ni finske.




Da ne psujem previše, ono što želimo od Vas je da:


1) Smislite ime Udruge i svoj prijedlog/e nam pošaljite putem komentara niže posta


2) Smislite logo Udruge i pošaljite nam ga na našu vrlu mejl adresu



Pokreni se - Alkohol te čeka!




Najbrže i najbolje buduće gusare nagrađujemo učlanjenjem u novonastalu Udrugu bez članarine i jednim prestižnim gusarskim Putovanjem iznenađenja! Neće te biti razočarani ni Vi ni Vaš avanture vječno gladan skrotum.
Svima Vama koji se također mnogo jako potrudite i pošaljete nam svoje ideje, smislit ćemo neku utješnu nagradu... nećemo Vam odrezati sisu, hladnokrvno pobiti obitelj ili nešto slično.
Svi će Vaši prijedlozi biti detaljno razmotreni na našem ovotjednom GSS (za kretene: Gusarskom Sindikalnom Sastanku), na kojem ćemo odabrati pobjednika ovog natječaja.


Dakle, dječaci i ostala manje vrijedna djeco – uposlite svoje kukice, drvene nogice ili čime god pisali i crtali i učinite nas ponosnima. Uostalom Dan Mladosti je, napravite nešto destruktivno umjesto da samo pijete, drogirate se, gledate Eurosong i čitate nas.




Cpt. A. Blackadder
Ponos i predrasuda



ponedjeljak, 22.05.2006.
Friggin' in the riggin'
Svim gusarim svijeta i onima koji se takovima ćute

Fellowship of The Larch s osobitim ponosom najavljuje osnivanje prve ovlaštene gusarske udruge u Hrvata'KUD Gusari' te poziva sve zainteresirane mornare, kurve, ljudojede, jebivjetre, tinejdžere, gledatelje eurosonga, prolupale kitolovce, stare i mlade, s nogama ili bez, da nam se pridruže u ovom hrabrom pothvatu o kojem će se pričati i nakon smrti pape Benedikta.
Šesnaestog.


Do ye ladies have tha guts?

Stvaranje suverene i nezavisne hrvatske gusarske udruge stoljetni je hrvatski san.
Kao što je poznato, godinama, nay, stoljećima brojni hegemoni nastoje željeznom čizmom imperijalizma, iredentizma i turcizma stati na kraj gusarima. Ali ne – jok – dosta!
Naše vrijeme je napokon stiglo.

Kao što hermetički ispjevaše slijepi gusarski bard:

I dok krvavo se sunce iz zlatnoga oceana rađa,
a garav' se stijeg iz grimizne magle ka oblacima diže,
Sjeti se palih što skrotum svoj i nevinost dupeta
Zlorud kivnom dušmaninu na pladnju su dali.

Gorom zvjerka prosto hodi, modrim svodom ptica (u hičkoka) leti,
Crna kuka nebo para, prazno oko suze roni.
Gusar mlad' što majku vidjet' neće,
Nikad više - gavran reče.
Ljuta rana-teška kob, Afrika
i paprika.


See the World!

Savladani tisućljetnim nagnućem i gotovo na rubu unutrašnjeg krvarenja, odlučismo se i na taj korak – mladima podarismo priliku pronalaženja smisla u nečem sasvim glupljem od života, turskog spahiluka ili droge:
Mladi i djevojke mogu od danas postati gusari – mahnit' soj ljudi predodređenih za uspjeh i neograničeno mnogo seksa; banda onih koji ne trpe pun kurac sranja, mnogo piju, a žive na račun poštenog svijeta. Tko ih ne bi volio i potajno im se divio u dugim zimskim noćima, na rijekama i livadama – na gorama i planinama?

Zar jadna matora majka neće zaplakati kad čuje zvuke topova koji navješćuju gubitak noge i razuma njezinog sina-jedinca?
Zar ponosni otac neće zastati u prevrtanju bale žita i pogledati prema surom nebu ili orlu kad mu gradska garda pokuca na vrata (iako je on u polju) u potrazi za njegovom izgubljenom kćerkicom – odmetnutom manijakalnom koljačicom?
Naravno da hoće. I to više puta simultano...
No, VI nemojte biti tamo kada se to dogodi.

Prijavite se! Krvava se bitka vodi na svim svjetskim morima.
Internacionalno gusarstvo i gomile blaga čekaju upravo na VAS!



Get tha booty ye deserve!



***Kako prepoznati da li ste gusar - ili ste jednostavno i nepopravljivo ludi?***


Pogledajte se u ogledalo - da li ste prokleto (jebeno) zgodni, a povez preko oka vam vraški
(jebeno) dobro stoji? Da li osjećate žarenje u skrotumu na svaki spomen mora i pustolovine? Imate li sise?
Pijani ste dok gledate Bambija, a ni jedan simptom spolne bolesti nije Vam nepoznanica? Niste nikada čuli za đontracepciju, ali znate razlikovati zlatnik od plastične folije na suncu? Ljubavnik ste i ratnik?

-Ako su odgovori na ova pitanja potvrdni (a dotična pitanja niste samostalno mogli pročitati jer ste potpuno nepismeni) – Čestitamo, Vi ste gusar! Poradite na svom izgledu krvoločnog rodoskrvnjivača i jebača životinja te nam se javite u što kraćem roku. Svi ste dobrodošli!
Ne docnite!


P.S.: Iskustvo u plovidbi internacionalnim vodama, barskim tučnjavama, mačevanju sa staklenim bocama, hodanju po dasci i izvođenju seksa s više nogu odjednom - poželjno je, ali ne i nužno. Pedere, pantomimičare i nindže ne primamo. Trudnice i psi ulaze na vlastitu odgovornost, vjeru i ufanje.


Cpt. A. Blackadder

Od sada i u odjeći




srijeda, 17.05.2006.
Snjeguljice, otvori svoj prozor i pogledaj prema parkiću... erm pučini
Draga Snjeguljice,
pošto si još toliko iscrpljujuće daleko od punoljetnosti te si tako zajebano mala (a ništa ti ne fali, nije da si kakovi invalid boženedajzla),
ni Kapetanov poklon ne može biti veći nego što jest.

Za rođendan ti dakle darujem sve gusarske trenutke koje smo proveli zajedno. Nema tu nikakvih tragova romantike ili sladunjave patetike (kao onda kada smo ljeti znali satima trgati mačićima noge sjedeći uz beskrajnu zlatnu rijeku onkraj grada maštajući o danu kada ćemo smaknuti roditelje u snu... Sjećaš li se, ljubavi?), jednostavno mi skrotum nije dao mira. A i Allah mi se obratio u snu i pokazao mi svoje obje noge, što je sigurno znamenje darivanja.

Kapetan je škrt, ali pošten. Slava Proroku!


Ovdje si sjedila kada sam te prvi puta ugledao


Na ovome mjestu smo se upoznali


Ovdje si buljila u gospodina Guzicu


Ovdje smo se prvi puta napili


Ovdje smo se prvi puta ljuljali. Na ovoj ljuljački sam sjedio ja,tj. gospodin Guzica


Ovdje si sjedila ti


Na ovoj klupici smo prvi puta razgovarali


S ovoga vrtuljka sam pao i napravio gusara od sebe. Ti si se smijala


Ovdje, ispred tvoga haustora, sam ti dao prvi poljubac


Ovdje sam te prvi puta čekao da izađemo zajedno van


Ovdje smo se prvi puta hvatali


Otprilike ovdje smo upoznali Jeffry-ja


Ovdje smo se skrivali od tvoje tete Ine


Tu smo znali cugati


Kraj ovog drveta smo prvi puta zajedno pišali. Nisi mi dala da te gledam


Ovdje sam ti rekao da te volim


Ovdje smo se prvi puta j... seksali


Ovdje sam te prvi puta nazvao svojom ljubavi


Ovo je tvoje najomiljenije (gusarsko) jelo


Ovdje smo jednom gledali zvijezde


Ovdje si me učila plesati nakon našeg piknika


i za kraj...


ta ipak sam ja gusar...



Cpt. A. Blackadder
A Mighty Pirate



utorak, 09.05.2006.
9/10 gusara i jedna (1) noga - Vazektomija uspjeha
Backyard Pirate

Naša obmana je savršeno mnogo dobro uspjela!

Nakratko isplovivši iz luke blog.hr ka luci bloger.hr, uspjeli smo odvući pozornost pirata iz međunarodske organizacije zvane Brethren of The Coast čiji smo bili donedavni član, od našeg matičnog broda – PMS Lady Anerol.

S ovom skupinom udružili smo se, zasigurno se sjećate, prošloga ljeta, sjećate se, kako bi lažirali status vlastite reputacije na svjetskim morima. Mnogo se promijenilo od tog, mirisima seksa i baruta ispunjenog, ljeta. Otada se o nama s punim pravom u gusarskim krugovima pripovijedalo kao o krvoločnim balkanskim gusarima – jebačima žena i lovcima na lavove i tigrove u lotusovom položaju.

Ne stvarno, sjećate li se? I BOLJE VAM JE...

Kao što SLOBODA PREDVODI NAROD (TM), tako je naš ugled rastao poput opake spolne bolesti u slabinama stare i onemoćale žene, a nadaleko se čulo i za naš mnogo besprijekoran plan osvajanja svijeta i pripadajuće mu slovenije.

Zamjerili smo se, zakrvili i pojebali s mnogima (mnogama), a i samo smo Bratstvo ('Brethren of The Coast') izdali za vlastiti probitak, iskorištavajući članove njihovih posada kako nam se skrotumom htjelo (a jetrom za vodom moglo) - sabotirajući njihove avanture, ispijajući njihov alkohol i još štošta što je poštenom čovjeku na sramotu, a muslimanu na čorapu. Trebam li dodatno napominjati da smo iz dotične organizacije protjerani, a da je za nama izdana tjeralica? Ovo je bilo retoričko pitanje.
No hhanyways...
Znali smo kakva kazna nas može zateći za nepoštivanje krvnog pakta s ostalim posadama, no kako sreća pomaže jebače i noge koje su u laži krotke, a iz feredže vise nadolje i veselo ali bespomoćno mašu– na vrijeme smo osujetili protunapad donedavnih drugova i braće po povezima za oči.

AVAJ rekasmo, ali ne i prekasno!

Okrenuvši svoje topove u našem smjeru, neprijatelj nas je odlučio napasti gdje nam je najbolnije – u nas.
Poučeni mudrošću Sokrata i Upanišada iz antičke Maye i Azteka odlučili smo se nakratko pritajiti i pričekati povoljnu priliku za udaranje ofenzive. Vraćamo se u staru luku, a onda ponovno ispovljavamo - u kojem pravcu, još je tajna.

A sada je naše vrijeme konačno došlo! Snažni vjetrovi s istoka zapirili su u naša ruzinava crna jedra silinom Ezekijelove riječi (stih 14, stopedeset). Naši moćni topovi su spremni, a skrotumi užareni bijesom pravednika.

Preuzimanje neprijateljskih brodova je u tijeku. Kada svršimo s njima, Fellowship of The Larch postat će najmoćnija piratska skupina na svijetu. Prorok je najviše od svega volio tri stvari – žene, molitvu i noge. Mnogo je volio konje, a četvrtkom je bio porculanski kipić od žada. Jadna budala. Simbad je bio turski gusar, ali je sada mrtav!


Briljantan posao Posado! Manchester England England Across The Atlantic Sea!



Cpt. A. Blackadder

The Macan



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.


The Larchers (PTM) Logo