Komentari

necenitko.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Mariano Aureliano

    Za AnnaBonni, jer je tražila slova. ;)

    avatar

    14.09.2024. (16:33)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Bez ega smo ništa: prazan balon a takav ne leti , s napuhanim egom smo nešto, a koliko i kakvo nešto u Nekome, rijetko možemo procijeniti sami.

    Sa slabim egom imamo niskom mišljenje o sebi i gotovo ubijamo i ono malo mentalne snage što je ostalo poput-nisam ni dovoljno pametna, ni dovoljno lijepa da bi me uočili.

    S napuhanim egom druga krajnost vodi druge u distanciranje od nas"napuhanog ega": naime, dokazujući svijetu sebe u toj veličini stvaramo crtu između sebe i ostalih, ali, mi smo na gubitku.

    U oba primjera temelj koji spominješ u tekstu je tanak i lomljiv , a kod loma postoji domino efekt koji onda dovodi sve do nekakve nula iznutra odakle je ponestala ona mentalna "kopča" koja nas spaja sa svijetom.
    I opet smo sami , ali valjanost potvrđivanja sebstva ipak kompeziramo kroz neke druge veličine, pa "sretnici" skupljaju bogatstvo , status, aplauze i svašta nešto ne bi li prikrili ono iznutra koje ostade prikraćeno.

    Samo sam malo o egu , pa i o idu , jer složenost teksta je takva , da bi koncept trebao biti pred očima jer se ne uspije sve memorirati.

    Hvala ti na riječima

    avatar

    14.09.2024. (17:29)    -   -   -   -  

  • j.

    Tko bi ga znao; možda postoje tek dvije vrste pisaca, jedni koji nam nešto pokušavaju objasniti i drugi koji nas uvlače u to da to nešto osjećamo. Ne mogu pobjeći od toga da su mi drugi bliži (iako sada, nastojeći to nevješto objasniti, sam sebe time svrstavam u prve); nije to stvar odabira, znaš ti to već, no svakako da si ti među prvima u vrhu po nastojanju jasnoće i sistematičnosti. Iako, sjećam se ja tebe i s one druge "hrpe".

    Utoliko (ukoliko?), objasniti ja i uopće pokušati shvaćati ga mnogo mi je teže i manje zamislivo pa i potrebno do li osjetiti njegovo utapanje, sjedinjenje, u-jedno-bit-njenje. Što rođeno biti ima, mora prvo umrijeti. Nije niti to stvar odabira; znamo to svi dobro. Ili se trudimo ne zaboraviti kad to postane važno, odnosno bolje rečeno, kada ono što zastire pogled na to postane nevažno.

    Je li od svega važniji uvid ili nejasno ali snažno osjećanje (: biti obećanje; gdje su kratkouzlazni naglasci kad ih čovjek treba) ostaje tek da se vidi :).

    P.S. Jesam bio dobar s crticama? :)

    avatar

    14.09.2024. (20:54)    -   -   -   -  

  • luki2

    Za sada, motivacije mi ne nedostaje. Sjajno objašnjen ego, i to na jedan pravi način. Mnogi pljuju, ali - ne voliš sebe, sigurno ne možeš voljeti druge. Ljubim!

    avatar

    15.09.2024. (00:30)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    @AnnaBonni - U gornjem tekstu nisam se bavio psihološkom opservacijom pojma ego, već sam pod egom mislio na puko "ja", ništa više ni manje od toga. U tom smislu ti si dobro primijetila da je ego "metalna kopča" koja nas spaja sa svijetom.

    avatar

    15.09.2024. (09:24)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    @j. - Ako ti je teško objasniti "ja" i uopće pokušati ga shvatiti, tu je moj gornji tekst da ti taj posao olakša. ;))) Bio si dobar s crticama, ali i dalje bi mogao poraditi na smanjenju nepotrebnih digresija u rečenici. Valja držati pod kontrolom svoje asocijacije. :))

    avatar

    15.09.2024. (09:31)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    @luki2 - Da, ljubav prema sebi nije emocija, ona je jedna opća i spontana skrb i pažljivost prema sebi. Od toga bismo mogli poći i kad govorimo općenito o ljubavi - ona se tek rubno dotiče opreke sviđanje/nesviđanje, a prije svega je prirodna sposobnost uživljavanja u drugoga i suosjećanja s njim, te s njom udružena opća dobra volja i nastojanje da budemo bezazleni i bezopasni za druga bića.

    avatar

    15.09.2024. (09:40)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Nije bas sve tako kako mislis da jest, necu preko mob nego kad dodjem kuci. A dotle, ostavljam ti Gobca i " ja volim samo seeebe, jedino seeebe"..

    avatar

    15.09.2024. (14:37)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Od ljubavi prema sebi do ljubavi prema drugima zbog toga što voliš sebe je cijela "svjetlosna godina ".
    Referiram se na tvoj i @Lukin komentar , pogotovo za zadnji dio @Lukine rečenice - ne voliš li sebe, ne možeš voljeti druge ?! Ne samo da ne može, nego zaista oni koji vole sebe i ponašaju se " ja sam lik i djelo " NEMAJU vremena i razloga posvetiti se empatično nekome drugome.
    Tvoj dodatak o prirodnoj sposobnosti uživljavanja i suosjećanja sa sudbinom drugih je po psihologijskoj definiciji pravi odraz "ljubavi" kojega odašiljamo svojim znanim neznanim ( blog, na pr ) ljudima.

    Kad ne bi bilo tog transfere "ljubavi" , pojam ljubavi bi ostao u vječnom zapisu samo pjesnika i ništa više.

    Promjene u našim životima događaju se tek onda, kada SVJESNO se suočavamo sa sobom kao nesavršenim bićem koje misli o svojoj savršenosti jer živi život koji je odabrao pa stoga nije dužn polagati račune NIKOME, a najmanje voljeti ljude.
    Priznajmo konačno NITKO među nama ne voli sve i svakoga, stoga, ako imamo ljubavi prema sebi, onda smo dužni priznati svoju krivicu kad i ako ahvatimo, da se prema ljudima ne ponašamo ni s poštovanjem ni s ljubavlju.

    Tek tada - iskrenošću koju shvatimo misleći o sebi - možemo tvrditi da se VOLIMO jer priznajemo svoju "NESAVRŠENOST koju su možda drugi vidjeli, ali je mi sebi nikad nismo priznali......jer čemu, ako se volimo takvi kakvi jesmo?

    Vrlo je tanka crta između samoljublja ili ljubavi prema sebi i ISKRENOSTI prema sebi : ako smo toksična osoba voljet ćemo se i dalje, misliti o sebi sve naj naj i naravno, očekivati da nas netko voli- upravo takve.

    Pametni ljude sebe PROZIVAJU a ne dozvoljavaju drugima da budu PROZVANI

    avatar

    15.09.2024. (17:29)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    @AnnaBonni - Riječi su varljive; koristeći istu sintagmu, razni ljiudi mogu misliti na različite stvari. "Voljeti sebe" može se shvatiti i u pozitivnom i u negativnom smislu. Budući da sam ja napisao da je ljubav prema sebi prije svega jedna opća i spontana skrb i pažljivost prema sebi, bez bitne razlike u odnosu na ljubav prema svojemu djetetu, mislim da ne trebam dalje pojašnjavati. Ako volimo sebe, nećemo se alkoholizirati, nećemo živjeti neuredno, iscrpljivati se prekomjernim radom i t.sl. Kultivirat ćemo svoje osjećaje, širiti vidike i gledati kako da uvijek budemo malčice bolji ljudi. To je ljubav prema sebi. Mislim da je i @luki2 na to mislila. Naravno, pod ljubavi prema sebi može se misliti i na narcisoidno samoljublje. No za mene je ljubav isuviše sveta riječ da bih je mogao primjenjivati u tom smislu. @luki2 je u pravu - ako ne voliš sebe u smislu da nemaš samopoštovanja, tada zaista ne možeš poštovati pa ni voljeti druge. U tom je smislu ljubav prema sebi zaista preduvjet ljubavi prema drugima, što svakako još ne znači da ćemo moći voljeti sve i svakoga niti da se u tom smjeru trebamo forsirati.

    Naravno, u cijeloj ovoj priči oko ljubavi prema sebi ne smijemo biti prestrogi u propozicijama jer jasno je da nitko od nas baš ne voli sebe na savršen način, većina je nas daleko od zaista zdravog tjelesnog i duševnog života. :) Dakle, hajd'mo reći da su ovo samo neke opće norme kako se valja postaviti prema životu, dok je život nešto sasvim drugo. ;))

    avatar

    15.09.2024. (18:06)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    tvoje tumačenje stoji : "da je ljubav prema sebi prije svega jedna opća i spontana skrb i pažljivost prema sebi, bez bitne razlike....etc"

    Možda me nisi shvatio, skratit ću svoju osnvnu misao :

    Ljubav prema sebi NIJE u životu prema svojoj volji -pa, ja volim sebe i "normalno" kao takva volim i ostale ljude.

    Postoji pojam vivisekcije : svatko tko "voli sebe " jednko tako će se potruditi da i NETKO drugi iz njegove okoline živi ljubav prema sebi--znači, učiniti život ugodnijim nekome se strane je ODRAZ ljubavi prema sebi.

    Ne zanemari egocentričnost ili egoizam : znaju biti silna kočnicima u transferu emapatije prema drugima, a upravo ta empatičnost nas "udvostručuje" u kvaliteti osobnosti.

    Nema veze alkoliziranje - piju i sretni ( zbog sreće ) i nesretni zbog tuge...Ovo spada u drugu domenu diskusije: ako sve simplificiramo na osobnost, onda je "ljubav prema sebi" u srednje tvdoj četkici za zube, u zubima bez kariesa i daha bez zadaha....zašto ne ?

    Da ne duljim ( da razgovaramo, a ne ovako slovima -bila bi to prava rasprava o osobnim kvalitetiima ) kako NISMO savršeni, a težimo osobnj kvaliteti, priznajmo sebi nesavršenost i popravimo SEBE u odnosu na druge.

    avatar

    15.09.2024. (19:24)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    ...sad si povrijedio ego blogoopćinstva posvetivši post samo jednoj osobi ;)))...

    ...nego, jesi riješio problem s titlovima na 4. sezoni Evila?... jesam li dobro zapamtio, da se radilo o toj sezoni?... išel sam pogledat tu seriju (još ju nisam pogledal do kraja), ali nemam problema ni s jednim titlom, i za 4. sezonu titlovi pašu, konkretno za ovaj torrent Evil.S04E01.720p.WEB.x265-MiNX[TGx]... ako sam pogriješio, odnosno ako imam lažno sjećanje, ispričavam se i zanemari ovaj komentar :)

    avatar

    15.09.2024. (20:13)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    BK...................izmišljaš, ja samo volim pametne tekstove.......mah mah mah

    avatar

    15.09.2024. (21:13)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    @Blogokviz - Da, riješio sam problem s titlovima. Ta prva epizoda 4. sezone nije bila problematična, ni druga, tek naredne. No uspio sam naći i titlove za sve preostale, iako sa sasvim drugom adresom titla u odnosu na video. Čini mi se da je to netko išao ispravljati nakon našeg razgovora o tome, dakle u tih narednih nekoliko dana, pa kad sam išao opet isprobavati i pokušavati, uspio sam naći.

    avatar

    16.09.2024. (00:43)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Najveći dio 4. sezone sam morao ovako upariti:

    Video:
    Evil.S04E13.720p.AMZN.WEBRip.x264-GalaxyTV
    Titl:
    Evil S04E13 Fear of the Unholy 1080p AMZN WEB-DL DDP5 1 H 264-NTb

    avatar

    16.09.2024. (01:13)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    super :)... inače, kad skidaš serije ili fimove s torrenta možda je bolje tražiti ih prema titlu, odnosno najprije provjeri koji je titl dostupan i prema njemu tražiš kompatibilan video ako ga ima (s istim nazivom kao i titl), a ne obratno, da skineš video pa onda tražiš titl :)... al' ti to znaš, pa ne znam zakaj to pišem :)...

    P. S.
    otkad gledam Evil u božićnom sam raspoloženju, nemrem prestat pjevat Feliz Navidad, pitam se zašto, jel' neka demonska najezda il' opsjednutost u pitanju? :)))

    avatar

    16.09.2024. (09:45)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    @Blogokviz - Problem je u tome što često za određenu adresu titla nema dostupnog videa (u zadnje vrijeme mi je najbolji OVAJ torrent), ili je nula/premalo korisnika s čijih kompjutera taj video mogu skidati, ili pak taj video ima po 50 giga, što mi je previše i po pitanju trajanja skidanja i po pitanju opterećenja memorije na kompu (premda brišem stvari nakon gledanja, no ipak). Tak da onda radije nabrzaka, u par minuta, skinem neki pri vrhu liste, dakle s najviše prisutnih korisnika i prihvatljivom megabajtažom, i onda gledam je l' paše titl. Najčešće paše. A ako je titl s adresom 1080p.BluRay.x264.AAC-[YTS.MX] ili 720p.BluRay.x264.AAC-[YTS.MX], tada već unaprijed znam da neće biti problema, s tom adresom uvijek sve savršeno šljaka. U svakom slučaju, u novije vrijeme, recimo u zadnje dvije godine, puno adresa videa odgovara istom titlu, dok ranije nije bilo tako, nekada si strogo morao paziti da se adrese poklapaju. Barem je takvo moje iskustvo.

    He he, ne znam je l' si već došao do one epizode u kojoj djeca neprestano pjevaju istu melodiju i nemreju prestat, vjerojatno jesi. :) Serija je u jednom smislu dozlaboga površna, pa opet, zabavna je za gledati kad prestaneš imati očekivanja. Ostale su nam još 2 epizode, a onda, ako se dobro sjećam, planiraju snimiti još samo 4 epizode 5. sezone.

    Skinuo sam 1. sezonu Preachera, no provjeravajući je l' titlovi pašu dobio sam dojam da se mojoj supruzi neće svidjeti. Tak da bum je možda moral sam gledat u noćnim satima, što znači manje postova a više džabalebarenja :)

    avatar

    16.09.2024. (13:00)    -   -   -   -  

  • j.

    Vješto si zaobišao (nisi valjda previdio) moguću treću nabrojanu varijantu, onu s manje shvaćanja a više osjećanja; onu koja spominje potrebu... redom su išle težina, zamislivost, potrebnost :)....

    Što je suprotno digresiji, progresija? :))) Ili sjedinjenje, utapanje u glavnoj niti priče; moćan i snažan tijek istom, bez rukavaca i sprudova neoplahnutih maticom?

    avatar

    16.09.2024. (18:16)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    ...ja se nedam od pirat beja, jedino kad na njemu nema kaj iščem ili kad ga zruše, a to se često događa, iščem na drugim mjestima :)... i sjećam se kak klinci nisu mogli prestat pjevat, sad sam došel do 4. sezone, i da, ne gledati s očekivanjima, toga se držim kolko morem :)... a Pričer je zapravo crnohumorna horor komedija koja se temelji na stripu, a satirizira američki evangelički fundamentalizam, tak vele drugovi kritičari, i kao takva je u tim evangeličkim krugovima proglašena herezom, a za mene je to plus :))... uglavnom, nekom se to sviđa, nekome ne, kak i sa svime v našem življenu, kak sam mudar, ha? :))
    ...i ja sam uvijek za džabalebarenje, zabavnije je od blogolebarenja :))...

    avatar

    16.09.2024. (21:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...