susret prijatelja na terasi restorana sa michelin zvjezdicama, poetski izazov uspomeni na susretu u knjizi glumačka kuhinja.... koktel okusa, gozba nepca uz mirise delicija... tvoj majstorski uradak...
25.07.2024. (01:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@AnnaBoni, recept je imaginaran, azijski na poetski nači. Suprotan mediteraneu. Ali, kad bolje promislim i pokušam ga isprakticirati, gustin je upravo dobar sastojak, nužan sastojak.
25.07.2024. (11:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ubi tebe tvoja upornost u dokazivanju gustina u poetskom kuhanju.....Zapravo, nije nužno "zgušnjavati " ni teksturu jela, ni poetski izraz - sve je sjajno objašnjeno čak si i duhovit u odnosu na prethodne upise. Uostalom, reče jedna blogerica davno, da sam ja kuharica sa četiri knjige iz kuhanja, pa valjda u te ČETIRI knjige ima nešto i o hladnoj zaprški s gustinom. Pogledat ću kad stignem
26.07.2024. (09:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.Annabonni
Ti si poetizirani Anthony Bourdain - onako zgodnog više na žalost nema
ali tvoje poetske konstrukcije razgovora "sa začinima " na svu sreću ima.
Dosada se provlači poput paučine u razgovoru onih, koji se dugo nisu sreli
24.07.2024. (20:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
susret prijatelja na terasi restorana sa michelin zvjezdicama, poetski izazov uspomeni na susretu u knjizi glumačka kuhinja.... koktel okusa, gozba nepca uz mirise delicija... tvoj majstorski uradak...
25.07.2024. (01:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.Annabonni
Dinaja ima pravo : : tek sad vidim koliko tvoje zadovoljno mljackanje je finaliziralo sve "namirnice " zajedničke priče
Čemu gustin među namirnicama ?
25.07.2024. (01:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Gastronomija je umjetnost kao i valjan razgovor
25.07.2024. (05:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sewen
Mene si pak podsjetio na glavni lik romana "Parfem"....
25.07.2024. (06:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Potok
AnnaBonni, gustin je "finii kukuruzni škrob". Škrobno brašno.
25.07.2024. (06:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.Annabonni
znam, za zgušnjavanje jela , ali je li baš bio nužan uz sve nabrojeno ?
dobro jutro
25.07.2024. (08:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Potok
@AnnaBoni, recept je imaginaran, azijski na poetski nači. Suprotan mediteraneu. Ali, kad bolje promislim i pokušam ga isprakticirati, gustin je upravo dobar sastojak, nužan sastojak.
25.07.2024. (11:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Potok
Još: radi se o kuhanju kao simbolu za razgovor. Ubi me izravnost, rekao bi isti taj moj frend.
25.07.2024. (11:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
nekako kad se sretnu ljudi koji se nisu sreli dugi niz dana ili mjeseci, iznenada iskoče razne emocije, razne priče i posebni su to dani
25.07.2024. (13:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.Annabonni
Ubi tebe tvoja upornost u dokazivanju gustina u poetskom kuhanju.....Zapravo, nije nužno "zgušnjavati " ni teksturu jela, ni poetski izraz - sve je sjajno objašnjeno čak si i duhovit u odnosu na prethodne upise.
Uostalom, reče jedna blogerica davno, da sam ja kuharica sa četiri knjige iz kuhanja, pa valjda u te ČETIRI knjige ima nešto i o hladnoj zaprški s gustinom.
Pogledat ću kad stignem
26.07.2024. (09:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
madmazel
nisam pratila što si sve kuhao,nisam dugo bila tu,samo sam te škicnula.
28.07.2024. (23:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...