Komentari

smisao-zivota.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Euro

    Danas bas gledao dokumentarac o partizanima u Istri tijekom 41-45..

    avatar

    22.06.2024. (14:44)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    a i ti gledaš svašta ;))...

    avatar

    22.06.2024. (14:48)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Ti si anarhista zapravo, a Tuđman je bio silno ponosan na njegovoj prvoj državničkoj " paradi" u Europi , na skupu slavljenja jednog ratnog datuma slobode kada se pojavio kao jedini živi predsjednik europske države a bivši partizan !
    Tog trenutka Tuđmanu je to bilo pitanje časti.

    avatar

    22.06.2024. (14:50)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Svima koji iskreno vjeruju u Partizane i da se ja današnji dan nešto ukazalo u šumarku kraj Siska, od srca čestitamo, bilo je i vrijeme da pod vodstvom maršalovog generala Franje prestanu obilježavati četnički dernek koji su slavili od četrespete na ovamo, doduše bilo bi primjerenije da vjeruju u ukazanje vrgoračkog partizanskog odreda koje se stvarno dogodilo, ali nakon desetljeća laži bilo bi previše na jednom potpuno prestati.

    Inače Klasić je garancija objektivnog i istinitog prikaza, otprilike kao i kolega mu Jovan Deretić.

    Devesprve smo bili tamo gdje smo trebali biti.

    avatar

    22.06.2024. (14:50)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    @Annabonni - a neka se ponosio, imao se čime, još da je dosegao status svog idola Tita, što mu je bila najveća želja, di bi mu kraj bio...

    @Supatnik - zar sumnjaš u ukazanje sv. Franje?... a ova serija mora bit dobra čim se ne prikazuje na hrtu...

    avatar

    22.06.2024. (16:17)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Al đezira je daleko veći shitt s dva TT od hateveja koji je greatest shitt

    avatar

    22.06.2024. (18:07)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    da preformuliram, vrijedi je pogledati samo zato što ju je hrt odbio prikazivati, čisto iz znatiželje

    avatar

    22.06.2024. (18:22)    -   -   -   -  

  • j.

    Ne znam, meni je djed bio civilmajstor u svakoj državi od kralja Ace do Tita, jednostavno su ga trebali; on je šarafio u istoj radioni za istim šrafštukom a ovi koji su mu davali plaću su se smjenjivali. Za mene je to nekako u datim okolnostima ideal; države se rađaju i ginu, a služe čovjeku da živi i preživi. Jbg, vjerojatno da je u toj radioni doživio devedesetprvu, doživio bi i pretvorbu i privatizaciju, naša bi ga država vjerojatno otjerala na burzu, a možda bi ga to natjeralo otvoriti nešto privatno, tko zna šbbkbb.

    Za devedesetprvu ne pitaj, bili smo gdje smo morali biti, svatko na svoj način. Ja sam Bogu zahvalan kaj su me bacili u neku inženjeriju pa sam deset mjeseci virio iz blata kao prase, a ne kao prijatelje recimo u Stodrugu koja se utapala kod Jamničke. Hajde, i činjenici da je netko u vojnom odsjeku u nekoj stravičnoj igri brojki upisao jedne umjesto drugih, da ne kitimo dragog Boga tuđim perjem :).

    Često sam se pitao ovo o domobranima, bih li stigao prebjeći u partizane ili ne bih. Naime, ja sam ti mješavina, malo sa sjevera, malo s juga. Da sam od ovih s juga, sigurno bih ostavio kosti na nekoj rijeci, na tragu ovog vrgoračkog odreda, tako je bilo iz skoro svake kuće doli, a da sam od ovih drugih, vjerojatno koliko sam spretan sa mijenjanjem dresova - na nekom Bleiburgu. Tako da, zapravo je sve ispalo super.

    Tuđmanu je svakako najveći uzor bio Maček, taj je frajer uspio čak i Bosnu s princem Pavlom podijeliti, ali nije potrajalo. Dvojica normalnih vođa susjednih plemena, koji bi svašta učinili samo da izbjegnu rat, umjesto da ga izazovu; pa to se poklopi jednom u hiljadu godina. Da nije bilo martovskog prevrata, možda bismo ostali na rubu ili izvan najmanje jedno dva-tri rata, prekopicnuli se četrdesettreće-četvrte kao neki Talijani, Bugari ili Mađari i danas bismo na Josipa Broza ili Antu Pavelića gledali kao što gledamo na neke tamo Gorkiće i Perčece: zapate i panča vilje. Partizani bi nam moguće bili neki dalek, teorijski pojam iz udžbenika političkih nauka. Kako dosadno i nezanimljivo. :)))

    avatar

    22.06.2024. (20:35)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Ovako na prvu ja mislim da su partizani postojali i borili se kako bismo danas imali neradni dan kad niš ne radi pa nemreš otić u poslugu po pivkana za uz utakmicu a nisi se sjetio to jučer obaviti ili si obavio jučer ali si jučer sve i popio pa za danas više nemaš niš osim mlake vode iz slavine ili ženin sok od jabuke. ;)

    avatar

    22.06.2024. (21:39)    -   -   -   -  

  • Blumi

    a i partizani su ljudi, i oni su malo kakili i piškili, a ovih dana polako izumiru, ... tko je danas fašista, nacista i genocidan, teško je reći, odnosi snaga su se oduvijek mijenjali i određivali tko će kome zapapriti, ali kako god, duh je neuništiv, ma koliko ga zubi prošlosti nagrizli

    avatar

    22.06.2024. (22:33)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    @Mariano.........da te nema, valjalo bi te nacrtati

    avatar

    22.06.2024. (22:38)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    @j. - vrag mu je bio uzor, a ne Maček... i da, bilo bi dosadno da Englezi nisu zakuhali martovski prevrat, bez rata je uvijek dosadno... al' bolje je ovako, riješili smo se srpske hegemonije, komunističke diktature i ostvarili tisućljetni san o slobodi i prosperitetu...

    @Mariano - rade benzinske :)

    @Blumi - duh se samo mora čuvati ghostbustersa :)

    avatar

    23.06.2024. (14:05)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Eto, odgledasmo svih 9 epizoda Dark Matter, svakako hvala na preporuci. Serija je zanimljiva, nismo se dosađivali, no ipak imam nekoliko primjedbi. Prvo, previše su razvukli sve to, 4 do 5 epizoda bilo bi sasvim dovoljno. Drugo, kad se na kraju glavni lik počne nekontrolirano umnažati, to nije logično i ni na koji način nije objašnjeno. Nema mi baš smisla, iako su iz toga izvukli šašave i neočekivane obrate. Treće, malo mi je bezveze da se ta povelika crna kutijetina svaki put stvori u svijetu prema kojem otvore vrata i onda ondje ostane zauvijek, tako da je svatko može vidjeti i proučavati (iako nekim čudom to nitko ne čini). :) Četvrto - a to je sad već zakeranje - ne znam zašto bi multiverzum na kvantnoj razini stvarao čitave nove svemire svaki put kad netko donese ovu a ne onu odluku, pri čemu su mnoge verzije sasvim nalik originalnoj. Ne vidim baš nikakav razlog za takvo ponašanje kvantne razine. Tko su ti drugi Mariani Aureliani? Oni nisu ja, oni su skroz nova bića, stoga baš i ne vidim smisao njihova nastajanja. Priča, uglavnom, djeluje pomalo nedorađeno i proizvoljno, pa ipak, uživali smo, naročito ja, tj. dijete u meni. :) Imaš još kaj za preporučit?

    avatar

    29.06.2024. (20:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...