Komentari

idragi28.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • eum

    Duša anđela

    Kad dan se ugasi
    tad osvane noć
    tada misli polete
    to je duše moć..

    Neka duša anđela
    tvoje misli prati
    poeziju letenja
    tad počmi pisati

    Poj u glasu srca
    u ritmu sve prati
    poezijom srca
    svijet ćeš upoznati.

    (eum - pjesma uz blog)

    avatar

    20.06.2024. (22:39)    -   -   -   -  

  • sewen

    Tako je kako je, sta cu sad toplu vodu izmisljat ;))

    avatar

    21.06.2024. (10:01)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    taj glas čujem samo u tišini zatvorenih očiju

    avatar

    21.06.2024. (13:40)    -   -   -   -  

  • kejtoo

    Lijepo objašnjeno, samo kako ljudima objasniti da napadanje i maltretiranje drugoga dolazi od sotone, a smatraju da imaju na to pravo misleći sami za sebe da su pravedni, tj. naletila sam slučajno na jedan meme gdje na prvoj slici vuk jede ovcu kao prikaz kako je to bilo prije, a na drugoj ovce jedu ovcu kao prikaz kako je to danas pa sam se malo zapitala.

    avatar

    21.06.2024. (18:19)    -   -   -   -  

  • eum

    To je dosta slozeno i osjetlivo područje. U mislima nam se kojesta nudi, no za sve ono što učinimo sami smo odgovorni bez obzira koje mišljenje imali u sebi i o sebi. Kao slobodna ali nesavršena bića imamo pravo i na pogrešku, ispovijed, oprost, po kajanju i milosrdje, naravno nagradu za dobra a loše posljedice za loša djela. Paradoks je u tome da provodimo ljudske materijalne i božanske moralne zakone iako ih malo poznajemo a ipak smo za neprovodjenje ili pogresno provođenj istih odgovorni. U školi života covjek bi bio kao igračka na koncu dviju vrhonaravnih sila: dobra i zla, da nismo zaštićeni savješću, slobodom izbora, dostojanstvom osobe, molitvom i ljubavlju Božjom.

    avatar

    21.06.2024. (19:36)    -   -   -   -  

  • kejtoo

    Malo mi je nejasan zadnji dio, sve ostalo ima smisla.

    avatar

    21.06.2024. (21:43)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Čak i ako se ne slažemo u svemu, zadovoljstvo mi je čitati tvoje postove. :)

    avatar

    21.06.2024. (23:31)    -   -   -   -  

  • eum

    Hvala Vam na komentarima i potpori. Želja mi je ukazati na zanimljivost u vjerskom poimanju svijete u kojem samo ispravnom načinom života možemo doći do radosti postojanja. U konačnici, na to smo pozvani u kraljevstvu našeg Oca. Učimo i dalje zajedno.

    avatar

    22.06.2024. (01:33)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Ono najvažnije u postu na kraju nije rečeno. Naime, kažeš: "Sada treba odrediti dolaze li od Duha Svetoga ili od zlih duhova. Ako je ton misli u skladu s imenima i karakterom sotone, one dolaze od sotone. Ako su u skladu s imenima i karakterom Duha Svetoga, tada je vjerojatno da dolaze od Boga." Što su imena i karakter sotone i što su imena i karakter Duha Svetoga?! Kod tih religijskih tekstova ili tekstova koji barataju religijskim referentnim ključem sve je intuitivno odlično izgovarano, sa svime se mogu složiti prvih devet desetina prijeđenog puta, no čekam da na kraju čujem konkretno razrješenje ili ozbiljenje tog referentnog ključa. I nikada ne dobijem to ozbiljenje, ili ga dobijem na način da se razočaram, na način bigotne zatucanosti i isključivosti, dogmatskog srednjovjekovnog mentalnog sklopa. Dakle, mislim da to nije slučajno da se duhovnim konceptima može veoma spretno i intuitivno baratati sve dok su oni puni psihološke mudrosti, no kad na kraju valja konačno pokazati svoje duhovne "akreditacije" ili "vjerodajnice", tada dolazimo do toga da se kod autora ipak radi o jednoj od mnogih vrsta religijskog fanatizma i doslovnog shvaćanja. Nažalost, nebrojeno sam se puta u to osvjedočio.

    avatar

    22.06.2024. (01:54)    -   -   -   -  

  • eum

    Mogu se složiti s time da nije nešto rečeno, no nije to kakav fanatizam dapače to je nedostatak konkretnog kazivanja koje sugerira osobno prepoznavanje bitnog od strane čitatelja. Zato nisam komentirao tekst nego ostavio kraj onakav kakav je napisan na cijenjenom portalu Book.hr. Nije li govor u prispodobama ili poetičan govor osnova kazivanja Božje riječi od početka kršćanstva. Daje nam se onoliko koliko možemo nositi.. nismo tu da otkrijemo nego da otkrivamo. Naš put je jedinstven i neponovljiv. Dakle, u postu stoji "Ako je ton misli u skladu s imenima i karakterom sotone, one dolaze od sotone. Ako je u skladu s imenima i karakterom Duha Svetoga, tada je vjerojatno da dolaze od Boga". Vjernik lako raspoznaje - i po svojoj savjesti - što je to rečeno u mislima a vodi prema mržnji, laži, ne praštanju i negaciji svega dobra, a isto tako će lako prepoznati što je ono što gradi svijet dobra i ljubavi, što je suština karaktera Duha svetoga.

    avatar

    22.06.2024. (16:16)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    sotona, bog, duh sveti, sve su to projekcije ljudskog uma uplašenog neznanjem...

    avatar

    22.06.2024. (16:19)    -   -   -   -  

  • eum

    Neznanje je samo početak spoznaje po ljudskom umu koji kao i čovjek ima svog tvorca. Um i razum vape za spoznajom svoga Oca stvoritelja. Ako nije tako onda smo u problemu.

    avatar

    22.06.2024. (18:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...