Komentari

starrynight2022.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • starry night

    moja pjesmica inspirirana šetnjom na kiši koja se nije zbila iako je bila silno željena danas jer su neprestano zvonili telefoni i morala sam nešto drugo raditi a ne šetati po kiši, inhibicija je urodila poezijom :)))))))))))))))))))))

    moja petminutna pjesmica i moje AI slikice na free AI generatorima koji su mi preostali nakon trošenja kredita na drugim AI generatorima slika

    avatar

    12.06.2024. (19:14)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Vječno inspirativna Starry :) kiša i meni zna biti inspirativna doduše ne za pjesme ali da za recimo smišljanje u glavi kojekakvih filmskih kišnih situacija :) usput kad smo kod filma upravo objavih još jedan kratak pa bi me zanimali tvoji dojmovi i o njemu.

    avatar

    12.06.2024. (22:37)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    A koje generatore koristite? :)

    avatar

    13.06.2024. (00:31)    -   -   -   -  

  • starry night

    Bio mi je izvrstan Canva, sad sam na DALL-E, jer je besplatan.

    avatar

    13.06.2024. (00:38)    -   -   -   -  

  • j

    Instalirao sam taj neki generator, pa sam u njega stavio sliku kreveta na kojemu sam upravo, a kojeg mi je Najdraža dolje "instalirala" u boravku da se ne penjem na kat, i još sam u napomene napisao "krevet za nekog tko je došao sa operacije". I što je frajer napravio? Stavio je uz nekakve izmjene dezena i slične tričarije - na krevet drugi jastuk, svaka mu čast, moram Joj to pokazati kad dođe navečer doma; to nije AI, to je ljudina; hvala na preporuci :)).

    Škorpioni su naravno daleki, ponekad opasni ali pravedni, ja bih se kao nekakav rak morao dobro slagati s njima; mjesec je naša glavna opsesija. Kažu da će druge subote mjesec biti u nekakvom Jarcu; kako bilo, nadam se da ću ja do tada biti ok i da ćemo nas dvoje kao već pomalo ostarjeli jarci moći tih noći ići gledati krijesnice :)).

    avatar

    13.06.2024. (16:28)    -   -   -   -  

  • starry night

    Sretno j., brz oporavak želim od sveg srca, čestitke jer ste riješili što se mora. I vašoj najdražoj i da još dugo, dugo skupa gledate krijesnice :)), čest su motiv u haiku :)), ima nešto u tim krijesnicama, vole ih djeca i pjesnici.

    Krijesnica proleti -
    Gotovo rekoh: "Gledaj!"
    - a bijah sama.
    Taigi

    Taj haiku mi se taaaako sviđa. Govori o napuštenoj ženi, veli Devide.

    Da izumiru krijesnice, piše:

    "Većina nas se tih prizora sjeća iz djetinjstva: ples krijesnica u mraku jedan je od onih koje je teško zaboraviti. No, ta su malena stvorenja u nevolji jer se njihov broj smanjuje. Diljem svijeta sve ih je manje i manje, a National Geographic piše da u SAD-u čak 18 vrsta krijesnica ima problema i to veoma ozbiljnih: blizu su izumiranja.

    - Želite li živjeti u svijetu u kojem vaš unuci neće vidjeti prizor kojeg ste i vi gledali? - pita Sara Lewis iz Grupe stručnjaka za krijesnice Međunarodne unije za očuvanje prirode.

    Najveća prijetnja s kojom se krijesnice danas suočavaju, baš kao i brojne druge životinje, je gubitak njihovih staništa. Sreća je što ih diljem svijeta ima oko dvije tisuće različitih vrsta. pa ih ta prilagođenost raznim okolišima zasad spašava

    Lewis kaže da u svakom staništu treba početi razmišljati o njihovom životnom ciklusu. Iako ljudi krijesnice najčešće vide kao odrasle jedinke, ti kukci prolaze kroz četiri faze metamorfoze: jajašca, ličinke, kukuljice i odrasle jedinke. Kroz većinu ovih faza, krijesnice žive pod zemljom ili u vlažnom tlu gdje mogu loviti gliste, njihovu omiljenu hranu. Takve uvjete za njih možemo stvoriti i mi - recimo, ostavimo malo ostataka drvne građe i napola trulog lišća u kutovima našeg dvorišta. To je idealno mikrostanište za mlade krijesnice."

    Definitivno sam "zelena" :))))))))

    AI generiranje slika mi je više kao igračka, kao kaleidoskop, zdrmaš ga i dobiješ novi prizor, to nema veze s fotografijom i nije umjetnost.

    Pozdrav j., hvala na javljanju, baš mi je drago da je sve ok i da ste u formi :))

    avatar

    13.06.2024. (18:22)    -   -   -   -  

  • luki2

    Jako dobro! I istinito.....Bravo!

    avatar

    13.06.2024. (23:49)    -   -   -   -  

  • j

    Hvala :)

    avatar

    14.06.2024. (00:10)    -   -   -   -  

  • starry night

    danas sam od jutra zujala po gradu, prekrasan dan i prijepodne, pozz luki, j., :))

    avatar

    14.06.2024. (13:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...