Komentari

starrynight2022.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • starry night

    DI SU PARE? Proračun HBK otkriva da država uplaćuje Crkvi 51 milijun eura za plaće svećenicima koji tvrde da taj novac ne primaju

    avatar

    11.06.2024. (00:27)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Ma stravično.

    avatar

    11.06.2024. (01:21)    -   -   -   -  

  • starry night

    Čitam da Europa propada, s ovakvim parazitčinama nije ni čudo. Kod nas je propalo sve osim njih od kad su se ugovorima nastanili sisati koloniju, čisti paraziti na isisavanju imovine, sirovina i mozga iz provincija glupljih od Rima koji ih je ogradio i odvojio od sebe. Rim ih je ogradio, glupa kolonija ih je - ugradila! Pa sad propada ko nikad u povijesti. Gdje je ta obećana Švicarska i blagostanje nakon 30 godina od sklapanaj ugovora i rata, pa nikad gore nije bilo i veća pustoš i siromaštvo u Hrvatskoj s totalno ispražnjenim i uništenim sjeverom pod profitnim demagozima i klerskim sisačima love i imovine sela i gradova. Parazit samo hipnotizira, ugriz, hipnoza i onda uništenje žrtve. Zamisli da živiš s takvim parazitom u dvočlanom zajedništvu, ti radiš, radiš, radiš, on uzima, uzima, uzima, i tako 30 godina, ti si isisana i uništena, on debeli bogati parazit, to ti je to.

    avatar

    11.06.2024. (07:06)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Sjećam se još kao dijete dok sam odlazio na mise (imam sve sakramente po tom principu sam katolik ali životnim principima kojima se vodim nisam) se uvijek sjetim propovijedi o "bolesti bogatstva" onog materijalnog naravno. Onda kao djetetu mi je to sve imalo smisla jer jebiga sa svojih 8-9 godina ne možeš znati u kakvom luksuzu pripadnici klera žive dok licemjerno laprdaju o "blagostanju siromaštva". Pa što onda ne žive to "blagostanje"? Ne odriču se milijardi od vatikanskih ugovora vodenih kreveta i bijesnih auta. Licemjerje na kubnu. Za franju jurčevića sigurno znaš iz medija (na ovom portalu je rigao svoje bljuvotine u kojima hvali i nariče za poglavnikom i NDH) nije čudo jer im je ta trula sprdnja od države zakonski dala moć.

    avatar

    11.06.2024. (22:33)    -   -   -   -  

  • starry night

    Objavljeno u Nacionalu br. 463, 2004-09-28

    Hrvatski obavještajci smatraju da je tajnovita katolička organizacija Opus Dei, koja već godinu dana djeluje u Zagrebu, predstavlja opasnost za državnu sigurnost: oni se službeno bave društveno korisnim djelima, a regrutiraju svoje članove među političarima, bogatašima i ljudima od utjecaja

    Hrvatska obavještajna zajednica smatra da tajnovita katolička organizacija Opus Dei, koja već godinu dana djeluje u Zagrebu, predstavlja opasnost za državnu sigurnost. Visoki izvori potvrdili su za Nacional da je još 2000. Služba za zaštitu ustavnog poretka, nakon akcije praćenja svećenika i laika bliskih Opusu Dei, sastavila izvještaj u kojem se upozorava na njihovu prikrivenu djelatnost i pokušaj postavljanja svojih simpatizera u vrhove najvažnijih državnih institucija. Premda je 2000. tajanstvena katolička institucija, koja ima jedinstven status osobne prelature Svetog Oca, tek trebala prebaciti svoje ljude iz Austrije u Hrvatsku, agenti današnje POA-e uspjeli su identificirati njezine najvažnije suradnike. Uglavnom su to članovi Hrvatskog katoličkog zbora “Mi”, koje je okupljao pokojni Josip Jurak, župnik crkve Blaženog Marka Križevčanina, a među viđenijim članovima bili su i Tomislav Karamarko, tadašnji najbliži suradnik predsjednika Stipe Mesića, Vladimir Lončarević, pomoćnik savjetnika za unutarnju politiku Predsjedničkih Dvora, Neven Jurica, odnedavno veleposlanik u Washingtonu, visoki crkveni prelati Juraj Jezerinac i Želimir Puljić. Važnu ulogu imaju braća, umirovljeni general Ivan Tolj i Mario Tolj, zagrebački župnik, a navodno su u međuvremenu članovi Opusa Dei ostvarili kontakt i s Mirkom Norcem, koji služi kaznu zbog sudjelovanja u ratnom zločinu. Tvrdi se da im je to uspjelo preko Mire Lace i Antonija Lekića, nekadašnjih časnika HV-a i suradnika Nikole Štedula, političkog emigranta bliskog toj organizaciji.

    MARTIN SCHLAG, AUSTRIJSKI PRELAT Za širenje Opusa Dei u Hrvatskoj zaduženo je austrijsko krilo UGLEDNI POSLOVNI ČOVJEK IZ AUSTRIJE ‘Unatoč civiliziranim javnim nastupima, to je militantna organizacija, neki je uspoređuju s katoličkim talibanima’ FINANCIJSKA MOĆ OPUSA DEI Opus Dei u New Yorku posjeduje zgradu vrijednu 42 milijuna USD, a dio članova mu predaje svu zaradu NA UDARU OBAVJEŠTAJACA Od 1983. SDS je pratio aktivnosti Opusa Dei u tadašnjoj SFRJ, a uhodila ih je i vojna tajna službaRecenziju koja sadrži upozorenje na djelatnost Opusa Dei vidio je i Stipe Mesić, međutim izvješće ga nije pretjerano zainteresiralo. Budući da se u izvješću kaže kako su Opusovci za ostvarenje svojih ciljeva spremni na sve – od instaliranja članova organizacije u utjecajne poslovno-političke krugove do fizičke eliminacije protivnika, zanimljiv je podatak o Mesićevu letimičnom pregledu obavještajne analize. Koliko je na takvo stajalište utjecao podatak da su najmanje dvojica njegovih bliskih suradnika vrlo bliski Opusu Dei, nikada nije razjašnjeno. Ne treba isključiti ni Mesićev loš status koji uživa od vodećih članova Katoličke crkve u Hrvatskoj, tako da vjerojatno nije želio izazivati sukobe s organizacijom o kojoj je ionako imao samo nekoliko podataka. Osim toga, Opus Dei uživa otvorenu zaštitu Ivana Pavla II i podršku Josipa Bozanića, a to su ljudi s kojima čak ni Mesić ne zbija šale.

    nastavak -> https://www.nacional.hr/opus-dei-osvaja-hrvatsku/


    članak iz 2004., u međuvremenu je iselilo trbuhom za kruhom par stotina tisuća ljudi, od 4,5 milijuna st. 2004., do 3,8 milijuna 2024., što je demografska katastrofa, ali Rim voli zlato i nekretnine, došao je po zlato i biti gazda u rimskoj provinciji, tako su isto konkvistadori dolazili u tuđe zemlje i porobljavali ih. "Konkvistadori su s papinskim blagoslovom anektirali zemlje domorodaca. Mnogi su konkvistadori bili siromašni, uključujući neke plemiće (hidalgos) koji su tražili sreću na Zapadnim Indijama zbog ograničenih mogućnosti u Europi. Isti uzrok pokrenuo je i križarske ratove u Starom Svijetu.Mnogi su također bježali zbog religijske represije koju je uzrokovala španjolska Inkvizicija."

    avatar

    11.06.2024. (23:24)    -   -   -   -  

  • luki2

    Ježim se od nelagode pri svakoj rečenici. Strasno!:(((

    avatar

    12.06.2024. (01:48)    -   -   -   -  

  • TiFiT

    Kad novac oblikuje "vjeru"..
    To s vjerom nikakve veze nema.
    A činjenice su činjenice,
    koliko god se pokušale izokrenuti i zataškati.
    Strašno...

    avatar

    12.06.2024. (08:22)    -   -   -   -  

  • starry night

    Policija dovede kriminalce na sud i nikom ništ.

    Obavještajci rade svoj posao, predoče opasnosti i opet nikom ništ.

    ŠTA JE TO?

    avatar

    12.06.2024. (09:13)    -   -   -   -  

  • starry night

    Pa mi smo u paketu s rimskim ugovorima dobili i uništenje hrvatske republike i građana od strane rimskih kolonizatora i osvajača pod načelom uostalom, mislimo da provinciju treba razoriti s Opus Dei instalacijom u nju.

    avatar

    12.06.2024. (09:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...