Komentari

brmbo.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Mariano Aureliano

    :)

    avatar

    27.05.2024. (11:52)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    ne znam što si htio, ali tako je izgledalo razgledavanje Rembranta s učenicima

    avatar

    27.05.2024. (14:47)    -   -   -   -  

  • j

    Prije koju godinu bila je nagrađena fotografija s Ncaa finala u SAD; u posljednjem napadu odlučuje se prvenstvo; svi na tribini nervozno snimaju, samo jedna bakica sva ozarena i nasmiješena prati let lopte i u stvari gleda što se događa sudjelujući neposredno u tome. Ovo o slikama i muzejima gdje je još za doživljaj dodatno nužno nekoliko minuta spokoja, koncentracije, tišine; to ne treba niti pričati. Virtuala nas je pojela; po-je-la. :)

    avatar

    27.05.2024. (21:30)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    @j. - Da, znam tu fotografiju, stvarno je legendarna. :)

    avatar

    27.05.2024. (21:54)    -   -   -   -  

  • luki2

    E, da. Nema mira, do unutrašnjeg. Ili u prijevodu: ako nešto želiš, i uložiš svoje vrijeme - nitko i ništa te ne može omesti. Zato -samo treba slijediti svoj put. I biti sretan.

    avatar

    27.05.2024. (23:59)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    A vidi Van Gogha kako ih gleda iza kantuna.
    Htjela sam brojati ljude da vidim omjer, postotak ali se pogubim.
    Ovaj jedan je zapravo neprilagođen. :)

    avatar

    28.05.2024. (05:46)    -   -   -   -  

  • NF

    zanimljiva perspektiva, meni nešto kao "deja vu", možeš i njih gledati kao umjetničku instalaciju ;)

    avatar

    28.05.2024. (21:41)    -   -   -   -  

  • NF

    Inače onaj link koji si poslao kod mene, čuo sam za to, ali ne znam situaciju kod nas u pgž, jednom sam prolazio kad je velemajstor svitan objašnjavao nešto na ploči djevojkama, među njima je bila i njegova kći, dobro sam se nasmijao:"To bi tako bila velika greška, moraš joj prići zguza, onda uglaviš topa, može samo vrisnuti, o moj bože što me snađe...", ma bilo je još luđe i sočnijih detalja, ne znam iz kojih su oni trenerskih škola. Za Krk, za koji sam još registriran, satove mladima drži Majstor Mandekić i dobro napreduju, dok ne ojačaju, onda ih preuzme netko od tih jačih faca, ako valjda procjene da su za njihov nivo ;)

    avatar

    28.05.2024. (21:53)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Šteta je što nitko od komentatora nije rekao koju (@j. je tek natuknuo) o glavnoj poanti gornje slike - pandemičnom patološkom narcizmu mladih, izraslom na društvenim mrežama koje su gotovo u cijelosti izigrale ili izdale svoju primarnu funkciju, dopuštajući još jedino samozrcaljenju da buja do bizarnih razmjera. Sociološki gledano, čovječanstvo je načinilo puni krug - od vrednovanja ljepote natrag do vrednovanja ljepote, ali avaj, u početku je to bilo stvarno vrednovanje ljepote za koje je bio sposoban malen broj umjetnički obrazovanih ljudi, s vremenom je broj ljudi koji mogu uživati u toj ljepoti rastao, pa su tvorci tih ljepota postajali slikarskim ili umjetničkim genijima, pa su njihovi radovi na aukcijama prodavani za sve više i više milijuna ili desetaka milijuna dolara, te smo na koncu došli do "vrednovanja ljepote" kao nečega pored čega valja biti viđen, tj. pored čega sebe valja ovjekovječiti i "sliku sebe s van Goghovim Suncokretima" razaslati na sve svoje internetske društvene profile kako bi nam porasla vrijednost. Dakle, "vrijednost slike" prelila se nekako tijekom stoljeća na "vrijednost nas samih putem vrijednosti slike", što je najcrnji i najporazniji scenarij koji se mogao dogoditi kako umjetnosti, tako i recipijentima te umjetnosti.

    Na koji način danas slikar može "upasti" u neku razvikanu njujoršku galeriju i koliko mora sebe falsificirati kako bi "pratio trendove" i "ono što se danas kupuje", e da bi njegove slike visjele na zidovima te galerije, priča je za sebe, ali sasvim u duhu ovog o čemu sam gore govorio.

    avatar

    30.05.2024. (23:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...