Komentari

brmbo.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Mariano Aureliano

    Koji je ono znak za povraćanje?

    avatar

    08.05.2024. (19:38)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    disident HDZ koji je uspio nadvladati osobne animozitete prema Plenkoviću da bi "spasio Hrvatsku"

    Mi iz Dalmacije takve retaje deštrigamo u startu

    avatar

    08.05.2024. (19:46)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    @Annabonni - "Vi iz Dalmacije" ste ko jaje jajetu slični slavonskom DP-u, isti šovinistički nacionalizam, isto ustašovanje. Dok smo mi u Osijeku imali "selotejp" i "kiselinu iz akumulatora" u režiji Branimira Glavaša, vi ste imali Loru. No još je veća sramota za vas Dalmatince jer ste dali toliko puno partizana, partizanski je pokret u Dalmaciji bio veoma jak i vitalan, i umjesto da se time ponosite, vi ste se masovno okrenuli gore spomenutim civilizacijskim devijacijama. Tak da me, molim te, poštedi tih gluposti tipa "mi iz Dalmacije".

    avatar

    08.05.2024. (23:58)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Bezobrazan si prema meni !

    O LORI i onome oko Lore pisala sam na drugom mjestu koje ti NE pratiš poznavajući čak TROJICU koji su prošli taj pakao.

    PRVI je moj susjed na katu starog stana, vrstan prof matermatike , Korčulanin stoljećima unazad ali-vojno lice kojemu je bilo NAREĐENO da puca s vrha svoje zgrade na prolaznike nepoćudne po svojoj procjeni, Odustao je od toga, ostao bez posla i primanja s troje djece , s puknutim čirom na želucu jedva izvukao živu glavu i umro godinu dvije poslije toga.

    DRUGI je kirurg ex Vojne bolnice,cijenjeni dr. Parpura kojega su doslovno izvukli s operacije i odveli pa prebili u Lori. Preživio batinjanje , nikad više nije radio. Umro.

    Ne samo Split, nego i hrvatska javnost bila je zgrožena događanjima u Lori - ali, to je bilo vrijeme u kojemu se nije moglo učiniti baš ništaa.

    TREĆI je prof. i magister povijesti, Hrvat iz Sarajeva, otac naše mlade operne pjevačice , civilno lice, predavač u Lori koji je nakon silnog iznuđivanja također umro od srčanog udara.

    Istina je , da su Dalmatinci bili brojčano najzastupljeniji na Sutjesci, na pr i da je ovo nekada bio "crveni" Split kao i Makarska, kao Korčula, ali, vrijeme poslije toga promijenilo je mnogoštošta pa i boju.
    DP i njihov postanak ne možeš vezati za Dalmaciju ni po jednoj paraleli jer se zna, kako je nastao "pokret" i na osnovu čega su dobiveni izbori, a najmanje sa mnom koja NE pripadam desnoj struji. Ja sam liberal a to što sam bliska s Frešom iz drugih razloga nije smetnja ni njemu, ni meni.
    Ne bi trebala biti smetnja ni tebi tim više, što znaš da te jako cijenim.

    avatar

    09.05.2024. (08:38)    -   -   -   -  

  • j.

    E vala ste ga prećerali i jedan i drugi. Ane sa tim "mi ovo, mi ono" a ti Mariano sa time da nju onda vežeš uz Loru. Mislim, sve je to od generalizacije; generalizacija je jedna ozbiljno loša stvar, pogotovo navečer kad padne mrak, pa se dobro ne vidi :).

    No, dobro, pa tko može našoj Ani zamjeriti kad ona nešto veli "mi Dalmatinci", iako bi bilo važno, veliko i lijepo pitati recimo Lukya, ili Gibonnija, ili čak Markovinu što to oni deštrigajedu, whatsup momci, jel to nekaj za večeru; a teško da se ne bi identificirali kao Dalmatinci, i teško da bi njima Mariano mogao spočitnuti Loru; dapače, ja ponekad ipak zavidim ljudima koji to tako mogu reći. Za koga ja mogu reći "mi ovo, mi ono"? Kamo ja pripadam? Tko stoji iza mene, osim duge noćne sjene? Čitava života trudio sam se otpiliti svaku kariku svakog lanca kojim bi me bilo što od tog svemira vezivalo, i onda kukam nad time da sam ničiji; ili bolje rečeno - da ništa nije moje?

    Mislim da slično osjeća i Mariano, pa ga onda taj "mi" bocne u prsa kao ... ajd neću sad dalje sa metaforama. Reći ću samo da spustite loptu na zemlju; riječi su nekad bolnije od mačeva, a vas dvoje ste ovdje vjerojatno zadnji za koje mislim da njima želite ubadati ljudske duše. Ima drugovi ko će ovde mjesto vas o tuđoj nevolji da brine i da joj se veseli :))).

    avatar

    09.05.2024. (15:24)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    @Annabonni, @j. - Moj komentar treba pravilno pročitati, a ne se odmah uvrijediti na osobnoj razini. Pa valjda je jasno, pobogu, da nisam Annabonni povezivao s Lorom. Reagirao sam samo na tu glupost "mi iz Dalmacije", a u kontekstu Domovinskog pokreta. Jer u kontekstu ustašoidnog desničarenja Dalmacija zaista ni po čemu nije bolja ni civiliziranija od Slavonije. Iščitavati bilo što drugo iz mojeg komentara se ne može jer toga nema u mojem komentaru.

    avatar

    09.05.2024. (15:39)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Prvom rečenicom iz 1. komentara bila sam sasvim jasna - žao mi je, što te druga rečenica provocirala, nije mi bila namjera, dakako, i izrečena je "kroz" mene
    a ne kao generalno razmišljanje u Dalmaciji.

    a što se tiče deštrigavanja, svatko od nas ( svaki, svako ) to radi u sebi i za sebe @Vjetre

    OSTALO sve o Lori je točno

    avatar

    09.05.2024. (16:09)    -   -   -   -  

  • luki2

    Nevjerojatno kako se čovjek prodao. :((( Kao neki na blogu...:(((

    avatar

    09.05.2024. (21:57)    -   -   -   -  

  • NF

    a evo, danas su i polupismeni blogeri mogli shvatiti iz vijesti, da se i za šefa ponosne desnice čuva mjesto drugog iz kvote podpredsjednika sabora, nakon što iskonzumira gradonačelnički mandat.

    avatar

    09.05.2024. (22:03)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Obično se suzdržavam politike, ali kad ste već načeli temu reć ću vam koju.
    Prvo - politika je umijeće mogućeg.
    Drugo - gdje prestaje politika počinje rat.

    Ako zaista shvaćate te dvije premise, onda vam je jasno da je DP od svog nastanka bio desno krilo koje je hadeze trebao korigirati iz dotadašnjih eurocentralističkih smjerova. Od labavog postupanja prema migrantima pa na dalje. Znači od kad su se pojavili računali su na koaliciju s njima i to su napokon postigli.

    Druga bitna komponenta DP je namjeravani zaokret prema Ruskom plinu, ali o tome nekom drugom prilikom.

    avatar

    10.05.2024. (10:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...