Upravo pijem čaj, drugarica zadnjih dana često miksa, znam da je ovo rooibos s nečim što podsjeća na limun. kliknuo sam na tvoj link i iznenadio se, ovi isto prodaju sve vrste čajeva, navikli smo bili na dućan s zbilja velikim izborom čajeva, a moglo se i degustirati, par stolova, propali su. jučer smo parkirali na rivi, išli do optike na korzu. na povratku do auta smo prošli pored kuće zelenog čaja za koju nismo znali, ali nismo ušli. komentirao sam da se i u supermarketima već može naći dobrih čajeva, u kauflandu sam našao matičnjak i u vrećicama, sve češće nam se ne da cijediti. u ugašenom dućanu se moglo i popričati sa znalcem koji nam je preporučivao bijeli, crni, zeleni, kako kad i objašnjavao strpljivo djelovanje i aromu svakog, kad smo prolazili kuća zelenog čaja je bila prazna. kavu barem petnaestak godina ne pijem, zanimljivo prije sam se riješio duhana, ne istovremeno, drugarica inače pravi kavopija, još uvijek je i na cigaretama je radila kavu iz gazdaricinog automata i bila oduševljena, ja sam komentirao da ima skim pričati, naime automat je objašnjavao svaki korak, što treba napraviti i što se upravo u njemu događa ;)
17.01.2024. (16:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Volim čajeve...kuham svaki dan...imam posađenu mentu, matičnjak, kadulju i mažuran koji se najviše pije na otoku i tradicionalno ga imaju svi u vrtu...ali i Kuća čaja mi je česta destinacija.....
17.01.2024. (22:46)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
500g šampinjona (može i više vrsta gljiva sa šampinjonima) 30g maslaca 1 glavica luka 3 tvrdo kuhana jaja 1 žlica Vegete 1 žlica naribanog sira 1 žlica kiselog vrhnja 1 žlica sjeckanog peršina
Gljive očistimo i izrežemo na veće komade. Sitno sjeckani luk popržimo na maslacu, dodamo mu gljive koje pirjamo do suha. Ohlađene gljive sameljemo i dobro izmiješamo s usitnjenim jajima, Vegetom, vrhnjem, sirom i peršinom dok mješavina ne bude homogena i maziva. I to je to.
18.01.2024. (19:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
volim čajeve i žao mi je što im se nikada nisam malo više posvetila. Što se kave tiče, doma pijem samo instant. I to mješavinu nescafeea i bezkofeinske Kclassic . OOOodlična. I nedavno sam otkrila mali trik. Prije nego skoro zavrelu vodu (kako ti kažeš oko 90 stupnjeva) prelijem preko kave, kavu u šalici prelijem sa žlicom hladne vode. Ona se najprije otopi u toj hladnoj vodi i onda prelije vrućom u količini kojom inače prelijevamo. Tako spravljena instant kava je nausporedivo bolja od one gdje se prah prelije samo vrućom vodom.
18.01.2024. (20:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Poštujem čajeve, ali ih rijetko pijem. Više volim domaću kavu,
17.01.2024. (15:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
Upravo pijem čaj, drugarica zadnjih dana često miksa, znam da je ovo rooibos s nečim što podsjeća na limun. kliknuo sam na tvoj link i iznenadio se, ovi isto prodaju sve vrste čajeva, navikli smo bili na dućan s zbilja velikim izborom čajeva, a moglo se i degustirati, par stolova, propali su. jučer smo parkirali na rivi, išli do optike na korzu. na povratku do auta smo prošli pored kuće zelenog čaja za koju nismo znali, ali nismo ušli. komentirao sam da se i u supermarketima već može naći dobrih čajeva, u kauflandu sam našao matičnjak i u vrećicama, sve češće nam se ne da cijediti. u ugašenom dućanu se moglo i popričati sa znalcem koji nam je preporučivao bijeli, crni, zeleni, kako kad i objašnjavao strpljivo djelovanje i aromu svakog, kad smo prolazili kuća zelenog čaja je bila prazna. kavu barem petnaestak godina ne pijem, zanimljivo prije sam se riješio duhana, ne istovremeno, drugarica inače pravi kavopija, još uvijek je i na cigaretama je radila kavu iz gazdaricinog automata i bila oduševljena, ja sam komentirao da ima skim pričati, naime automat je objašnjavao svaki korak, što treba napraviti i što se upravo u njemu događa ;)
17.01.2024. (16:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viatrix
Dnevno popijem minimalno dvije kave, a čaj jako rijetko.
P.S. Dugujem ti jedan recept kroz koji dan ti ga napišem.
17.01.2024. (20:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Volim čajeve...kuham svaki dan...imam posađenu mentu, matičnjak, kadulju i mažuran koji se najviše pije na otoku i tradicionalno ga imaju svi u vrtu...ali i Kuća čaja mi je česta destinacija.....
17.01.2024. (22:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
Upravo pijem crni čaj. :)
17.01.2024. (23:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viatrix
500g šampinjona (može i više vrsta gljiva sa šampinjonima)
30g maslaca
1 glavica luka
3 tvrdo kuhana jaja
1 žlica Vegete
1 žlica naribanog sira
1 žlica kiselog vrhnja
1 žlica sjeckanog peršina
Gljive očistimo i izrežemo na veće komade. Sitno sjeckani luk popržimo na maslacu, dodamo mu gljive koje pirjamo do suha. Ohlađene gljive sameljemo i dobro izmiješamo s usitnjenim jajima, Vegetom, vrhnjem, sirom i peršinom dok mješavina ne bude homogena i maziva. I to je to.
18.01.2024. (19:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
volim čajeve i žao mi je što im se nikada nisam malo više posvetila.
Što se kave tiče, doma pijem samo instant. I to mješavinu nescafeea i bezkofeinske Kclassic . OOOodlična. I nedavno sam otkrila mali trik. Prije nego skoro zavrelu vodu (kako ti kažeš oko 90 stupnjeva) prelijem preko kave, kavu u šalici prelijem sa žlicom hladne vode. Ona se najprije otopi u toj hladnoj vodi i onda prelije vrućom u količini kojom inače prelijevamo.
Tako spravljena instant kava je nausporedivo bolja od one gdje se prah prelije samo vrućom vodom.
18.01.2024. (20:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...