Ja, dijete mora i s mora, nikako se naviknut na kavijar....djetinjstvo obojano okusima svježih školjki, butarge od ježeva i čudesima iz mora...al ikra i ja se nikad nismo uspjele sprijateljit:-)
04.01.2024. (15:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@morska iz dubina: Puno sam sirovih morskih delicija probao, od raznih školjki, unutrašnjosti ježeva, pa sve do morskih jaja. Bila su tu i brda sasvim jednostavno i skroz lagano obrađenih delicija, pojedenih na plaži, možda tek uz limun, ali obavezno u dobrom društvu. Mojom srećom, sve mnogima neobično, čak i gadljivo, i ja, u prijateljstvu smo od prvog dana, dapače.
@Riba Luca: Kada sam prije više desetljeća došao raditi u firmu na periferiji grada počastio sam ekipu. Bilo je kanapea od kavijara, dimljenog lososa i pancete. Kavijar i losos su debelo zaostajali. Tada je jedan veseljak preklopio kavijar s kanapeom, kako je on rekao, od špeka, osmjehnuo se i sa zadovoljstvom konstatirao: Sad se i "ovo" može jesti!". To mi je ostalo snažno urezano u sjećanje i nisam se nikada više čudio razlikama u izborima. Bogu hvala, svima nam je sve dostupno, bar ljudima u krugu s kojima dijelim život, pa biramo što već želimo, i samo neka tako ostane, svima na zadovoljstvo. Nekome kavijar, netko će puževe, netko kruh i pošećerenu ili posoljenu mast, a ja eto, sve od nabrojenoga. Nekad više, ovih dana manje. Ne što ne bih, nego jednostavno mi klopa ne ide kao nekada, pa sam i izbirljiviji, i radije ću par deka vrhunskog najskupljeg kulena nego kilu bilo koje jeftinije zamjene. Ove godine. ne spriječi li me nešto nepredviđeno, planiram ponoviti i meni najdraže namirnice, Jakobove kapice, jastoga, šanpjera, zubaca, ali i smuđa, divlju svinju, žabe, ... i tko zna što još.
04.01.2024. (17:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Viatrix: Ja nemam toliko razvijene okusne pupoljke da bi razlikovao meni dostatno dobar pjenušac i baš pravi šampanjac, pa mi je ipak žao, čak i besmisleno, davati deset puta više novca za šampanjac. Slično je i s kavijarom. Ne dam 1.100 eura za 125 grama Beluga kavijara, dok mogu za 10 dobiti 200 grama ovog od kalifornijske pastrve. Da fakat toliko kužim razliku u okusu ili čemu već, to bi možda bilo drugo. Znam da bi se pravi znalci i bogatuni sprdali sa mnom, te me etiketirali kao malograđana koji pojma nema, ali srećom, to me ne dira niti najmanje.
04.01.2024. (19:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Ja, dijete mora i s mora, nikako se naviknut na kavijar....djetinjstvo obojano okusima svježih školjki, butarge od ježeva i čudesima iz mora...al ikra i ja se nikad nismo uspjele sprijateljit:-)
04.01.2024. (15:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Riba Luca
Kavijar mi je jeza.
04.01.2024. (16:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@morska iz dubina: Puno sam sirovih morskih delicija probao, od raznih školjki, unutrašnjosti ježeva, pa sve do morskih jaja. Bila su tu i brda sasvim jednostavno i skroz lagano obrađenih delicija, pojedenih na plaži, možda tek uz limun, ali obavezno u dobrom društvu. Mojom srećom, sve mnogima neobično, čak i gadljivo, i ja, u prijateljstvu smo od prvog dana, dapače.
@Riba Luca: Kada sam prije više desetljeća došao raditi u firmu na periferiji grada počastio sam ekipu. Bilo je kanapea od kavijara, dimljenog lososa i pancete. Kavijar i losos su debelo zaostajali. Tada je jedan veseljak preklopio kavijar s kanapeom, kako je on rekao, od špeka, osmjehnuo se i sa zadovoljstvom konstatirao: Sad se i "ovo" može jesti!". To mi je ostalo snažno urezano u sjećanje i nisam se nikada više čudio razlikama u izborima. Bogu hvala, svima nam je sve dostupno, bar ljudima u krugu s kojima dijelim život, pa biramo što već želimo, i samo neka tako ostane, svima na zadovoljstvo. Nekome kavijar, netko će puževe, netko kruh i pošećerenu ili posoljenu mast, a ja eto, sve od nabrojenoga. Nekad više, ovih dana manje. Ne što ne bih, nego jednostavno mi klopa ne ide kao nekada, pa sam i izbirljiviji, i radije ću par deka vrhunskog najskupljeg kulena nego kilu bilo koje jeftinije zamjene. Ove godine. ne spriječi li me nešto nepredviđeno, planiram ponoviti i meni najdraže namirnice, Jakobove kapice, jastoga, šanpjera, zubaca, ali i smuđa, divlju svinju, žabe, ... i tko zna što još.
04.01.2024. (17:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viatrix
Francuski pjenušac (Champagne) obožavam. Barem jedanput godišnje si ga priuštim. Kavijar mi nije nikada legao.
04.01.2024. (18:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@Viatrix: Ja nemam toliko razvijene okusne pupoljke da bi razlikovao meni dostatno dobar pjenušac i baš pravi šampanjac, pa mi je ipak žao, čak i besmisleno, davati deset puta više novca za šampanjac. Slično je i s kavijarom. Ne dam 1.100 eura za 125 grama Beluga kavijara, dok mogu za 10 dobiti 200 grama ovog od kalifornijske pastrve. Da fakat toliko kužim razliku u okusu ili čemu već, to bi možda bilo drugo. Znam da bi se pravi znalci i bogatuni sprdali sa mnom, te me etiketirali kao malograđana koji pojma nema, ali srećom, to me ne dira niti najmanje.
04.01.2024. (19:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
Kavijar mi je previše grozan.
05.01.2024. (00:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
kavijar i šampanjac moćna metafora stvaranja ugode...
05.01.2024. (07:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
Kavijar crveni, serviran u posebnoj čaši, na listu salete s ledom, Krakow, Viržinek restoran -davno, mlada ja
05.01.2024. (08:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@Galaksija: Dobro došla u klub,
@Dinaja: Lijepo se složiti u odabiru gušta.
@AnnaBonni: Istina, kavijar je najbolji kad si mlad.
05.01.2024. (08:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...