minus40kg - kalorijski restoran

* Kavijar i šampanjac ... 460 kcal

20240103-111858

5 dag kavijara ... 100
5 dag integralnog tosta ... 130
2 dag maslaca ... 150
1 dl šampanjca ... 80

- ispeci tost
- namaži maslacem
- dodaj kavijar
- serviraj uz šampanjac

Nova godina kod mene nosi i određenu tradiciju koju volim zvati kavijar i šampanjac, uz Novogodišnji koncert Bečkih filharmoničara. Malo parade i kiča za moju dušu, jer jasno, sve je to nebitno u odnosu na ono uistinu bitno.

U ovom obroku se radi o ikri kalifornijske pastrve iz Amerike i malo skupljem pjenušcu iz više najniže kategorije. Sve to si za nekoliko obroka mogu priuštiti i ja hrvatski friško pečeni umirovljenik, a u godinama pune plaće mogao sam ne samo platiti, nego i pojesti i popiti u kraćem periodu. Eto, Nove dolaze, pa prođu, ali dođu neke nove Nove, baš kao i među nama ljudima. Sjećamo se prošlih dragih i žarko se nadamo novima.

P.S.
Zaostajem s objavom postova. Od kada koristim mobitel, bez dodatnog studijskog osvjetljenja, sve se odvija neusporedivo brže, direktno na stolu na kojem i jedem.


04.01.2024.
komentiraj (9)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak