5 dag kavijara ... 100
5 dag integralnog tosta ... 130
2 dag maslaca ... 150
1 dl šampanjca ... 80
- ispeci tost
- namaži maslacem
- dodaj kavijar
- serviraj uz šampanjac
Nova godina kod mene nosi i određenu tradiciju koju volim zvati kavijar i šampanjac, uz Novogodišnji koncert Bečkih filharmoničara. Malo parade i kiča za moju dušu, jer jasno, sve je to nebitno u odnosu na ono uistinu bitno.
U ovom obroku se radi o ikri kalifornijske pastrve iz Amerike i malo skupljem pjenušcu iz više najniže kategorije. Sve to si za nekoliko obroka mogu priuštiti i ja hrvatski friško pečeni umirovljenik, a u godinama pune plaće mogao sam ne samo platiti, nego i pojesti i popiti u kraćem periodu. Eto, Nove dolaze, pa prođu, ali dođu neke nove Nove, baš kao i među nama ljudima. Sjećamo se prošlih dragih i žarko se nadamo novima.
P.S.
Zaostajem s objavom postova. Od kada koristim mobitel, bez dodatnog studijskog osvjetljenja, sve se odvija neusporedivo brže, direktno na stolu na kojem i jedem.