Komentari

starrynight2022.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • starry night

    galerija - privatna, listopad 2023.

    avatar

    20.10.2023. (14:37)    -   -   -   -  

  • starry night

    da, tamo je puno hladnije nego kod nas sad

    avatar

    20.10.2023. (18:36)    -   -   -   -  

  • luki2

    Predivan Dublin; fotke su baš uspjele. Iako više volim Englesku, Irska ima ljepšu prirodu. Dublin volim, svijetao i još uvijek prilagođen čovjeku. Ljubim!

    avatar

    20.10.2023. (20:24)    -   -   -   -  

  • starry night

    Bila si? Ljubim!

    avatar

    20.10.2023. (21:56)    -   -   -   -  

  • Viatrix

    Dvorac izgleda impozantno. Odličan tekst I fotografije.

    avatar

    20.10.2023. (23:15)    -   -   -   -  

  • starry night

    Hvala!

    avatar

    20.10.2023. (23:20)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Bila je kolegica ove godine. Kaže lijepo i skupo. :))

    avatar

    21.10.2023. (00:51)    -   -   -   -  

  • j.

    Imao sam svojedobno nakanu obići rubne europske države; Turska, Portugal, Irska, Finska... Prve dvije su me doista oduševile, za Irsku očito nemam para, a i nekako me - što je zapravo bedasto - pomalo odbija ta činjenica da ju je moralo napučiti toliko naše mladosti; premda je priroda ono što mi je osobno najprivlačnije i po čemu je vjerojatno Irska u vrhu. Vrijeme ide, sada smo nekako bliži cjelovitijem obilasku Srednje Europe, možda sljedećeg ljeta uspijemo spojiti turu od Aggteleka i Slovenskog Raja pa do Baltika, Wroclava, Varšave i Krakowa. Star sam već, moram razlamati dionice u jednom danu za automobil, ako prođemo tristotinjak kilometara i još da nešto vidiš, već je previše; tako to ide.
    Vidim, trebalo bi skucati za Irsku, ne propustiti takvo što. Hvala na podsjećanju i na pouci iz povijesti. Pozdrav :).

    avatar

    21.10.2023. (05:55)    -   -   -   -  

  • starry night

    Oni kad dođu k nama čude se kako je tu skupo, VODU Irci ne naplaćuju građanima jer ju smatraju za ljudsko pravo, te stare demokracije, ovdje starica sama u stanu plaća vodu 40 Eura od mizerne mirovine za 40 godina radničkog staža 300 eura, sad mogu samo reći da mladi par imigranata u Irsku je za dvije godine si kupio krasan novi auto hibrida, da su u 2 godine proputovali pola svijeta i po Irskoj svuda putovali i da sad namjeravaju kupiti kuću u Dublinu, ona je viša med. sestra, on IT inženjer, nisam mogla vjerovati da Irci ne plaćaju VODU, ja ju užasno puno plaćam u zgradi, pozz, Galaksija, lijep dan ti želim. On je otišao u Irsku jer u svom rodnom gradu nije 10 godina se mogao zaposliti osim na privremene poslove, s visokom spremom, Hrvatski studiji i informatičko znanje i izvrsno poznavanje engleskog, i vozački i dipoma i Mensa i nije mogao dobiti posao, u Irskoj ga je dobio odmah, oni testiraju znanje, provjeravaju životopise i diplomu, zovu bivše poslodavce i tako zapošljavaju, nikakve veze i protekcije ne dolaze u obzir kao tu, bez "veze" si nitko i ništ, samo testovi, znanje i razgovor, kad uđeš, onda ti besplatno omogućuju usavršavanje i napreduješ.

    avatar

    21.10.2023. (09:06)    -   -   -   -  

  • starry night

    @j., dobro jutro, hvala na krasnom komentaru, divna putovanja ste opisali i destinacije, Irska mi je u fokusu jer sam zainteresirana, koji muzeji, izložbe, povijest, pisci, kultura, vele naši da su Irci u skroz drugim temama nego mi tu i da puno čitaju, da po uredima svi drže knjige na stolu i skroz druge teme imaju, nama je tu nametnuto o klečavcima i političarima i show šrotu i pevaljkama i tako, drugi mentalitet je tamo, da su jako srdačni, isto. Jako je bitan taj public servis, kakvu atmosferu stvara u društvu, pozz.

    avatar

    21.10.2023. (09:13)    -   -   -   -  

  • luki2

    Bila! A u Engleskoj u nekoliko navrata. Voolem!:))) Tvoj komentar kod mene: Bratislavski hrad, kako ga oni zovu, je najčešće na razglednicama iz Bratislave. Impresivan je kad je osvijetljen, noću. Pogledaj! Znam da će Ti se svidjeti. Moja baka je stanovala odmah ispod zamka. No, odlučili su tamo graditi nešto drugo, pa je dobila prekrasan stan - ali malo izvan samog centra. Ljubim!

    avatar

    21.10.2023. (23:32)    -   -   -   -  

  • starry night

    Divnu priču si napisala! Idem gledati slikice :)) Ljubim!

    avatar

    21.10.2023. (23:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...