Komentari

fragmenti2.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • V

    ,

    avatar

    09.01.2023. (14:30)    -   -   -   -  

  • j.

    Odgledao sam svih pet sezona, ova peta je uvjerljivo po meni najlošija (ne samo zbog previše prenemaganja sa Dianom), a kada uhvate zamah negdje u drugoj pa i trećoj su mi najjači, to smo gledali još duboko u koroni pa mi je malo ishlapjelo; ostao je ipak osjećaj jako dobre stvari. Sigurno jedna od najboljih serija u posljednje vrijeme; vrlo umjerena, realistična, bez nekog uveličavanja; ipak je tu što se tiče radnje bitna sigurna ruka Petera Morgana kao jamac zanimljive priče (Frost, Damned United, Hereafter) a većinu toga snima Stephen Daldry, to je baš majstor zanata (Hours, Reader...). Nekako mi je najvažniji taj osjećaj za simboliku; svaka su tu gesta, riječ, čin - prevažni, i upravo u tom nekom čitanju mi leži najbolji dio serije. Baš ovo što veliš: ne trebaju njima oksfordi i kembridži. to je u jednu ruku čudovišno, a u drugu oslikava jednu zemlju u kojoj se već petsto godina zna gdje je kome mjesto. Naravno, ovima odozdo ne baš na veselje.

    Od serija na Netflixu svakako da bih istakao After Life i jednu (tursku alternativnu!) Ethos, potonju smo ono baš pogodili. Ima se šta na tome pogledati :).

    avatar

    09.01.2023. (15:15)    -   -   -   -  

  • V

    Da, zato sam i rekla da ne vjerujem da ću sve pogledati. Volim biografske/povijesne filmove i zato su mi dobre ove prve epizode, ali ovo s Dianom mi je prebliza povijest :))... nije me baš zanimala ni kad je bila sadašnjost.
    To mi nekako dođe kao današnji 'rijlitiji', kao da poželim gledati 'Kardašijanke' :))

    Hvala za preporuke... vidjet ću koliko ću stići, tj. koliko će me ovo držati :)

    avatar

    09.01.2023. (17:13)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Nisam gledala. Nekako, ne mogu. Plijesan mi ide na živce. :3

    avatar

    10.01.2023. (02:48)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    ja volim priče o kraljevima i princezama, al niš od gledanja. Zadnje sam neš zapela na Henriku VIII, pogledala prvu sezonu, pa zaboravila na to, po novome su Elsu zamijenili vampiri, dobrodošlo olakšanje. Neću tražiti kruha povrh pogače. :)

    avatar

    10.01.2023. (07:43)    -   -   -   -  

  • marival11

    Kad se čovjeku plače, najvažnije se isplakati, nema veze gdje....Noću nekad pogledam koji film, onaj o princezama u izlasku mi je baš bio za odmoriti mozak...

    avatar

    10.01.2023. (07:54)    -   -   -   -  

  • V

    Mrs. Galaxy, a ništa, onda samo otvaraj prozore :))

    Nije to serija samo o njima. Kako u najavi piše, tu su i politička zbivanja koja su obilježila vladavinu kraljice Elizabete II., i zbog tih dobro odrađenih 'priča u priči' i zadržala me ovoliko.
    Moje desno oko ima lagani problem s perifernim vidom, ali zato mozak još uvijek voli (u)loviti i sve drugo što nije u samom centru... vjerojatno je to razlog što, eto, cijeni i filmove koji pružaju malo širu sliku :)

    Kockavica, vampiri su cool :)

    marival11, 'A Royal Night Out' ? Taj sam gledala ranije, prije godinu, dvije, tri... čini mi se.
    Plakanje se odnosilo na nešto drugo :)

    avatar

    10.01.2023. (13:17)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    Počela sam gledati ali doslovno me tjeralo na spavanje. Zabavno je bilo jedino gledati kako je muža od kraljice prikazalo kao totalnog tikvana, što je u biti vjerojatno i bio jer na nekoga su se morala uvrmuti sva ta luda djeca i unučad. Inače, pokojna šišmišica je navodno završila za automehaničara.

    avatar

    10.01.2023. (14:08)    -   -   -   -  

  • V

    I bio je tikvan, jer razlike između ondašnje 'zlatne mladeži' i ove današnje nema skoro nikakve razlike :))

    A šišmišica se školovala kod kuće. učila je jezike, ples, vez, klavir, lijepo ponašanje... sve ono što na površini lijepo izgleda i čemu su se mlade princeze stotinama godina ranije podučavale.
    Sa 16 godina prijavila u vojsku, pa je tamo naučila o mehanici. Uvjet njenog oca je bio da joj se ne dodjeljuju nikakve privilegije pa je, navodno, samo svojom zaslugom tamo i nekakav čin zaradila.
    Srećom pa je ona bila ona pametnija sestra, s jačim osjećajem odgovornosti; da je na tron zasjela ona mlađa, i Engleska a i ostatak svijeta bi puno drukčije izgledali :))

    Kažu da će Kate, ako postane kraljica, biti prva s fakultetskom diplomom.

    avatar

    10.01.2023. (14:30)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    Kate ne može nikada postati kraljica, samo kraljeva žena, družica ili što već Queen Consort značilo, po istom principu po kojem tikvan nije nikada bio kralj niti će Camilla biti kraljica ako klempavi umre prije nje :)

    avatar

    10.01.2023. (16:56)    -   -   -   -  

  • V

    U seriji su lijepo pojasnili kako postoji kraljica (supruga) i The kraljica. Postoji i kraljica majka - to je bila Elizabetina majka kada je ova naslijedila krunu od oca. Kraljica-majka je prije bila kraljica - supruga. Dakle, i Camilla je kraljica (supruga), kao što će biti i Kate ako (kad William postane kralj... ali ni jedna neće biti The kraljica, kao Elizabet :)

    avatar

    10.01.2023. (17:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...