Komentari

fragmenti2.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • V

    ,

    avatar

    10.12.2022. (13:14)    -   -   -   -  

  • marival11

    Kod mene je gotovo sve bez priprema . Impulzivno. Za Božić znam šta kuham ili sam znala dok je moja Kate bila živa da je pitam za pravila.

    Nova godina mi je vrh. Dva dana prije spremim pečenje, francusku, tartar, sarme i onda sam nekoliko dana na miru....

    avatar

    10.12.2022. (16:31)    -   -   -   -  

  • V

    A meni ne treba ništa... ja zapalim milijun svjećica i onda mi je fino.. ovako se samo bezveze umorim :I

    avatar

    10.12.2022. (16:32)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Imaš pravo : Čemu sve ?

    avatar

    10.12.2022. (17:54)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    A trebalo bi na ispovijed, a nisam bila godinama, i neće mi se, i nije baš da se pripremam, al trebalo bi.

    avatar

    10.12.2022. (17:54)    -   -   -   -  

  • j.

    Nešto ću prosto i neprilično napisati, što zbog ovoga što tebe muči, a što zbog ovoga što mene muči (sad ćeš vidjeti koja je to tek moja muka); bolje da budem kratak; nema prosinca u kojemu moja Draga ne veli kako smo sada konačno sami i da nam ne treba puno, ali opet već iza Luce počne naricati o tome kako lignje ne valjaju, ili su skupe, ili nema nigdje dobre ribe, ili tko zna što još. I džabe ja nju hvatam oko struka i ne dam Joj da mrda - onda svakog Badnjaka još na kraju unatoč mojim molbama peče fritule (pa šta je tebi, pa mora se, šta ako mi dica ujutro dođu) i u deset padne mrtva na kauč, tako da sam nekoliko puta iz protesta sam otišao na Polnoćku.
    Ja Joj na sve to još oko svete Kate velim kako je molim da mi priušti jedan Badnjak kakvog smo trebali provesti kada smo bili studentarija i kada smo tek prohodali (ali vraga, i tada je busom stizao paket od mamice a u njemu jaja za rožate i lignje i sarme i rebra i suhe smokve...) - taj Badnjak trebali smo provesti negdje na Štrosu ili Ribnjaku, uz konzervu sardina koju bi pojeli smotanim poklopcem, malo luka, stari kruh i litru Ribara, čekajući ponoć i grijući se dahom i pogledima.
    Jer, Badnjak i Božić su blagdani bogatstva; što će nam sve te stvari oko nas - ako nismo bogati, evo baš ovako kao ti.

    Cijela ta tvoja situacija podsjeća me sasvim blago također na jedno poznato - ali ipak puno, puno lakše stanje - u kojemu smo znali biti zimi, kada nam je kćer bila desetak ili dvanaest godina stara (znaš već kako to ide sa curama, piškenjem, mjehurima...); imala je velikih problema sa Eschericiom ili kako se već taj vrag piše, sa bubrezima, pijelonefritisima, refluksom, dijabetesom... pa u petak popodne nikada nisi znao gdje ćeš završiti u subotu navečer; išao si kupovati dar za dječji rođendan (jer rođendani su se uvijek slavili subotama popodne) a bio si u tom času sa nekih njenih 36,9 na toplomjeru jednako udaljen od rođendana i od Vinogradske - pa što dragi Bog dade.......

    Eto, nikako da mi to sve uspije sa Dragom i sardinama, možda jednog prosinca izgorim ploču sa osiguračima pa me onda krene... :)
    Jel ima još Ribara po dućanima, kad smo već na toj temi? :)))

    I sad si me sjetila, prošlog prosinca našao sam u Sparu na Njen užas svinjsku glavu po deset kuna kila, pa sam skuhao hladetinu i pozvao prijatelja na to i gemište; rekao mi je nakon trećega kako takvu nije jeo otkad mu je baka preminula... ali dobre stvari teško je ponavljati, nismo Sosa i Juranović (ta digresija, to ti je ono - znaš kad treneri vele: snaga beka je u ponavljanju centaršuteva...)

    Drži se, i molim te nemoj mi zamjeriti, nisam ja kriv što sam ovakav :).

    avatar

    10.12.2022. (19:19)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Ne pripremam. Mi ćemo to obaviti nekako...tiho, ponizno, bez gomilanja.

    avatar

    11.12.2022. (01:00)    -   -   -   -  

  • V

    Kockavica, ni ja nisam goodinama. Ići ću kad/ak osjetim potrebu.

    j., kao prvo - nećemo si ništa zamjerati... svi smo mi nekakvi :)
    Drugo, i peto... i ostalo, a ukratko: po bolnicama sam se naležala i Božića i Uskrsa tako da znam kako je to, i ne znam što se više ima reći... osim da sam ja i u bolnici, daleko od kuće, morala imati i kulena i šunke, i sve što je red o blagdanima, jer su uvijek majke te koje se brinu da paketi stignu, u bolnicu ili studentski dom, svejedno... I zato tebi s dragom vjerojatno nema pomoći, tj. povratka na studentske dane, sve dok ona ima djecu... ali Ribara, mislim, još uvijek ima :))

    Mrs. Galaxy, pa gomilanje i nema smisla, osim ako nije zbog djece ili većeg društva :)

    avatar

    11.12.2022. (12:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...