Komentari

zemlja2.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • zemlja2

    Preporučam poslušati

    avatar

    16.11.2022. (09:19)    -   -   -   -  

  • stara teta

    svakako je više zaslužio nobelovu od onog "protestnog" fićfirića, umješne posvuduše. de gustibus etc, naravno.
    no svatko ko ozbiljnije zaviri u njihovo djelo može reći: jest, dylan je svestraniji, radio je i ovo i ono i simte te tamte.
    no cohen je svoje odradio iskrenije, ljudskije, strasnije i snažnije. ne samo književnost , nego i glazbu i sve ostalo.

    avatar

    16.11.2022. (09:31)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Počivao u miru.
    i meni se događa da se probudim oko 3 sata.

    avatar

    16.11.2022. (13:02)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Nemu ni za života, ni poslije nema konkurencije ....."okidam" na sve izgovoreno

    avatar

    16.11.2022. (16:20)    -   -   -   -  

  • j.

    Sjećam se da je onomad i ovdje na blogu bila - kako nam i priliči - vrlo žučna rasprava o dvojbi Leo ili Bob; naravno da sam i ja bio na strani legendarnog šeširdžije, pa se sjećam kako me netko čak da prostiš pikao sa Nick Caveom i sličnim provokacijama - da zašto ne i on. E pa, mislim da nakon ovog što si napisala o Leonardu ne treba o tome puno više reći.
    U stvari, sad vidim što je stara teta gore napisala; ona to često znade toliko bolje napraviti od recimo mene, pogotovo što se tiče jasnoće i određenosti :).
    Konačno, Draga i ja imamo jedno strašno, mračno i bolno razdoblje raspada njenog posla kada sam je nekih godinu i pol vozio svake večeri ili bolje rečeno noći kasno kući iz grada, umornu, prestravljenu i tihu; skučila bi se od boli, nevolje i straha na sjedištu držeći moju ruku negdje oko ili iznad lakta u nekom polusnu; Cohen nam je u tim vožnjama, posebno taj njegov posljednji album - bio (hajde, uz Skeleton Tree) nevjerojatna kulisa, potpora, monolit.
    I da, 2010., nije bilo šanse da ga odemo pogledati; sin je još bio mali, kćer bolesna, tek su dolazile nove terapije i nove tehnologije od kojih i pored kojih se sada živi puno lakše i bolje... eto, možda mi je žao - ali onda mi vjerojatno ne bi na ovaj način dao to što mi je dao. Bili smo tada još zapravo mladi; sada tek kužim da mi još u toj godini sigurno nije značio i mogao reći to što je govorio kasnije.
    Ako se ičega sjećam sa sjetom, kao nečega što će biti neponovljivo, to je onda onaj koncert Stonesa, zadnji sa Charlijem, negdje prije pet godina tu oko Graza. No, takve stvari i postoje da bismo imali što u životu nadoknađivati, tražiti, krpati, uživati. Čemu sve ako bi nam stvari išle po ravnoj liniji.
    Pozdrav, drži se i hvala na podsjećanju na sve ovo :).

    avatar

    16.11.2022. (18:36)    -   -   -   -  

  • luki2

    Divota! Volim Leonarda; volim njegov zasjenjen vokal i njegove pjesme. Krasna posveta jednom prekrasnom pjevaču! Ljub!

    avatar

    16.11.2022. (18:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...