Komentari

idemo-na-deng.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


  • Lilianke

    zanimljivosti iz šarenoga svijeta

    avatar

    10.10.2022. (19:20)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    nemam pojma kako je završila ta kanadaska crtica

    avatar

    10.10.2022. (19:21)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    uh.............sjećam se čak ovoga : što jest jest nije za.......gledanje

    Biti u školi s tudjom djecom treba ZNATI

    avatar

    10.10.2022. (23:20)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Taj mladić, učitelj tvoje kćeri, definitivno je imao izrazito seksualiziranu točku, i još k tome točku žene-kurve u tijelu muškarca. Iskreno, ja bih mu, da sam ravnatelj škole, dao otkaz, bez razmišljanja, ma koliko bi mi privatno, u mojoj ravnateljskoj kancelariji, mogao biti drag, ma koliko on možda u drugim situacijama bio ozbiljan, inteligentan, suosjećajan itd. Što bi Ministarstvo prosvjete odlučilo ako bi se on usprotivio mom otkazu, a onda u konačnici i Sud, to je otvoreno pitanje. No protiv sam toga da se ovakve stvari dižu na razinu opće društvene ugroze i da im se daje značaj nečeg urgentnog, alarmantnog, zastrašujućeg, opasnog po cijelo društvo. Sve to treba relaksirati, a ipak popratiti punom strogošću i nemilosrdnim razumom koji je u ovakvim slučajevima često najbolji prijatelj stvarnom suosjećanju prema svim zainteresiranim kategorijama.

    avatar

    11.10.2022. (01:06)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Dakle, u praksi, a ne u teoriji, ja bih vjerojatno ispao puno veći katoliban od svih onih koje smatram katolibanima. ;)))

    avatar

    11.10.2022. (01:08)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    U SAD-u ima puno bizarnih anomalija, izvještačenog ponašanja i suludih odluka lokalnih vlasti. Često ovako razmišljam: "Da živim u SAD-u, prilično lagano bih mogao zaraditi smrtnu kaznu jer nikad ne znaš kad će te 'prepoznati' neka poluslijepa osoba koja će biti 1000% sigurna da si baš ti 36 sati neprekidno silovao njezinog muža, a onda ga raskomadao na 99 dijelova i nagurao u frižider." ;)) Očito i Kanada gleda pratiti taj trend. Pa ipak, pitam se, zašto je tebi to toliko bitno, zašto se tako opsesivno baviš tim stvarima koje su jako daleko od europskog mentaliteta i načina življenja? I jesi li baš zaista sigurna da nisi selektivna u izboru onoga što ćeš samoj sebi naglasiti, tj. da ne filtriraš informacije i ne izabireš samo ono što tvojoj tezi odgovara? Na koncu, trajno se informiraš samo na temelju onoga što ti internet ponudi (kao i svi mi ostali), a to je već u startu veoma selektirano. Što više svrdlamo po nečemu, to će nam sve više dolaziti dokazi za naša uvjerenja, a to nije samo stvar YouTubea i Fejsa, to je svar i našeg uma, naše magijske prirode. U začaranom krugu potvrđuje nam se ono u što vjerujemo i tako onda u to vjerujemo sve više i više i sve više dokaza dobivamo za svoje vjerovanje. Tako funkcionira um. Btw., i meni je kanadski premijer Justin Trudeau izrazito antipatičan, djeluje mi nezrelo, kao neiživljen pubertetlija. :)

    avatar

    11.10.2022. (01:36)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Plesna točka je apsulutno neprimjerena, a bila bi jednako neprimjerena da ju je izvodila i nastavnica razredne nastave.
    Neke profesije traže neke žrtve. I tebi je tvoja uzela danak na kralježnici. :)
    Ovakvo javno ponašanje je za svaku osudu i to upravo stoga što su ga gledala djeca od 8,9 godina. Meni osobno je njegov ples smiješan. Niti jedna normalna i pri zdravoj pameti žena ne bi izvodila ovakav cirkus tako da je dečec fulao poantu ukoliko ima ženu u sebi. No, oprostiti ćemo mu jer mu je u trenutku nastupa bilo tek 25g.
    Dobro pitanje je što je on ustvari želio (is)poručiti svojoj odrasloj publici? (Spolno zreloj i aktivnoj) :)

    :))))

    avatar

    11.10.2022. (07:11)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    Pogledala sam drugi video i da, vjerojatno je bilo djeci skolskog uzrasta sokantno gledati svog ucitelja u ovakvoj izvedbi, ali ne vidim kako bi molitva pomogla u ovakvim slucajevima. Jedino razgovor sa djetetom moze pomoci. Voje dijete je osjetilo sram, ucitelj joj je ovim nastupom prestao biti uzor ukoliko je ranije bio, i to je dobro.
    Djeca uce i na dobrim i na losim primjerima i na tome izgrađuju svoju osobnost. Ona je ocijenila da mu ovo nije trebalo - i to je jedna zdrava reakcija.
    Za molitvu bi bilo da ti je dijete bilo odusevljeno uciteljevim nastupom.

    avatar

    11.10.2022. (07:32)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Nisam ti odgovorila na pitanje iz naslova! :)))

    Osobno smatram kako danas nije potrebno moliti za čednost i kako molitve i nisu upućene trans, gej populaciji.

    Ustvari sam čak imala jedno ljeto žustru raspravu sa suprugom koji je komentirao klinkicu od (po slobodnoj procjeni 16) godina koja je imala odrezane traperice, ali na način da joj je pola ritice ispadalo van iz tih hlača.
    On je to vidio nedoličnim ja nisam.
    Svatko tko je prao dječje ritice nikada neće tu riticu nedolično pogledati bio muškarac ili žena jer to je dječja rit.

    Suprug je komentirao kako se takvim oblačenjem može dovesti u ružne situacije u smislu da je neki luđak napadne u nekoj uličici.
    Da, može, ali to uzrokovati neće hlače.
    Luđaci i bolesnici bez obzira na sve siluju djevojke, žene, hlače nisu povod. Bolesni um jest.

    :)

    avatar

    11.10.2022. (07:36)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri rici...

    Molitva bi za katolike trebala biti razgovor s bogom, a ne sredstvo za obracun s neistomisljenicima, ili performans kojim se ukazuje na drustvene devijacije. Tako mislim.
    Krive Drine u drustvu se rjesavaju na druge nacine, pravnim putem, aktivizmok, politickim djelovanjem.
    A najbitnije mozda - ne podrzavanjem onoga sto smatramo da je krivo i lose.

    avatar

    11.10.2022. (07:40)    -   -   -   -  

  • Mayday

    Potpisujem @Dvi, tri rici...molitva je nešto preosobno, bar meni.
    A nastup, ha, interesantnija mi je bila reakcija žirija :)
    (bacila sam oko i na profesora/icu Lemieuxa, nije to potreba za pronalaženjem u sebi žene, nego cirkusanta...žene tako ne izgledaju, bar ne na ovom planetu)

    avatar

    11.10.2022. (08:54)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Dvi tri riči, pa i @Mayday, pa i @Ypsilonka;
    ma molitvu sam smislila samo slikovito, jasno. Nisam mislila da razredno vijeće valja kleknuti i moliti se skupa. (Iako to ničem ne bi škodilo). Htjedoh reći da je svijet pun nečednosti, samo smo se desenzibilizirali. Osvješćenje toga je potrebno.

    Npr. slažem se sa mužem koji se buni protiv pokazivanja guzice u hlačama kojih umalo pa nema.. Intimni djelovi tijela ne trebaju se pokazivati u javnosti, niti bi ih se trebalo isticati nepokazivanjem (tipa,jako uskim odjevnim predmetima itd), i slažem se, neobuzdane majmune samo pozivaju na gledanje i napadanje. (nije to opravdanje, ali to je činjenica, izazivanje vraga. Ko da šećeš kavezom sa bananama...jedan majmun BUDE skočio, koliko god te se boji) Jel dobar izbor nositi takvu odjeću? Nije. primarno jer previše seksualizira osobu koja je tako odjevena, ona postaje objektom i gubi svoju osobnost.

    (Djevojke se danas strašno,strašno odijevaju.
    Koliko mi samo treba da utuvim da što je za selendru gdje smo cijelo ljeto (dakle gaće-grudnjak povazdan su okej, ja osobno hodam zamotana u ručnik do plaže), to nije u Zg okej, i što je za ići van nije za ići u školu. Ko da pričam kineski, toliko teško to ulazi u glavu, svaki drugi dan novo čuđenje, navlačenje.)

    A klečeća molitva u javnosti? Ne škodi. Samo nek uzdrmava umove. Naime, nije učinjeno ništa nedolično, koliko god se nekome ne sviđa, ili smatra da im je poruka debilna.

    Ja pak mislim da je poruka dobra, u svojoj srži.

    avatar

    11.10.2022. (09:09)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Ypsilonka, glede tvog prvog komentara, (odličan je):
    Ovo je navodno bila njegova borba za osvješćivanje problema anoreksije.
    Tako je poslije kolao glas.
    Ispada da ako kažeš da nije bilo primjereno, ne mariš za anoreksiju i ne suosjećaš sa bolesnima. Ono, ko dječji vrtić razmišljane.

    Mene zapravo uopće ne brine njegov ples.

    Mene brine što je naša glavna učiteljica raz. nastave,
    koja mu je bila mentor te dvije godine,
    ženska pred penziju, dakle iskustvena,
    smatrala da je ovaj sadržaj primjeren za djecu.
    Smatrala je da je normalno da se razmišlja i diskutira o njegovoj seksualnosti.
    Da je normalno da je on frend sa učenicama.
    Ona je željela biti in,
    pa jednostavno nije htjela njemu ništa reći.
    Jednako bi bilo da je i ona zaplesala, jednako loše.

    Poslije su mu rekli da nek pazi kako se oblači,
    onako šapćući, kao da je lutka od porculana
    pa da se ne razbije na to čudo nečuveno,
    jer ono, kao da se roditelji ne bi bunili,
    jer ima, znate, zadrtih.
    Ko da i inače ne postoji ZA SVE dress code...
    On je kao ispao neka žrtva situacije.
    zamisli,mora paziti na odjeću... wow.
    Nemreš vjerovat.

    Jebote, sve naopako.
    Znaši , poanta je bila potpuno promašena.

    avatar

    11.10.2022. (09:29)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Mariano:

    Pa gle, ako se tamo u 2015oj u nekom lijevom gradu Zagrebu nije smjelo reći da misliš da je neprimjereno gledat učitelja golog u lancima, i da se on nema kaj pofrendavati sa maloljetnicama, i takve stvari, (dakle, nama je otvoreno rečeno da ak nam se ne sviđa nek promijenimo školu!!) zato da se ne bi povrijedili njegovi gej osjećaji (dok se uopće nije niti pitalo za, npr. osjećaje učenice!!!), tada ipak ne možemo reći da se baš sve događa u dalekoj , nastranoj Americi...... ili negdje drugdje.

    Zašto, o ZAŠTO, moram ja ili itko biti obaviješten o seksualnim sklonostima učitelja!?!? To je već devijacija samo po sebi.

    Nemaš se gdje informirati osim po webu...

    Pa ipak, pitam se, zašto je tebi to toliko bitno, zašto se tako opsesivno baviš tim stvarima koje su jako daleko od europskog mentaliteta i načina življenja? Osobno to ne doživljavam jako dalekim. Trendovi i smjerovi se prelijevaju,što se događa tamo,događat će se i kod nas (pa i događa se), naravno, obojano ovdašnjim prilikama, no ipak generalni smjer svi poslušnici slijede, nema dvojbe. Pogledaj zadnjih........................koliko god hoćeš godina.

    Jako me zanima kako će sada izgledati studij, ako kćer ode na neki društveni faks.
    A izgledno je da bi to mogao biti slučaj.

    avatar

    11.10.2022. (09:50)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Mariano,glede Lea,
    on je vrlo drag dječak.
    Moja kćer je vrlo draga djevojčica,
    On je odrasliji od nje, i morao se staviti u takvu kategoriju.
    Činjenica da ga to nisu naučili u toj pedagoškoj školi, koju god da je pohađao, i činjenica da on to nije automatski znao, bez da ga itko upozori, pokazuje da on kao osoba nije primjeren da bude učitelj.

    Ono što je trebalo jest pozvati ga na stranu
    i podastrti mu, bez uzusa, sve tajne zanata.
    Ako želiš biti učitelj, budi učitelj.
    Ne gej učitelj.
    Ne gej osoba sa agendom,
    koja se ne uspijeva uklopiti u neki odrasli svijet,
    pa se uklapa k klincima........
    Budi učitelj,
    a to podrazumijeva to-to-i-to.
    I POVRH SVEGA,
    nemoj tvrditi da je tamo neka majka zadrta
    i lagati da ne trpi gej zajednicu,što je potpuna neistina,
    zato što ti nisi sposoban biti učitelj
    zbog nekih svojih intelektualnih hendikepa, kako da kažem, ima softweski problem :))))))).

    Ovako, oni su propustili šansu da ga pouče a on šansu da odraste, uvidi svoje odgovornosti... poslije se prebacio u neku školu u Nov Zg, otkud je brzinom svjetla izletio, ne znam što je radio tamo da su ga izbacili.

    Ja bih ovakve poput njega educirala,
    pa tek potom odbacila ako ne ide.

    Ali kako, ako se struka ne usudi, da ne bi slučajno bila politički nekorektna!?

    Dosta gledam Petersona, i upravo to je jedna od problematika koju on ističe, i za koju smatram da je jako bitna za uočiti.
    (Dosta priča o fakultetima, u Kanadi, i problemima koje imaju profesoti, ako ne slijede zadanu nit vodilju...priča o autocenzuri kolega koji se više ne usude propitivati, obrađivati provokativne sadržaje, podučavati na načine koje su prije smjeli, nego bivaju cenzurirani, i otkazivani samo tako...ima puno slučajeva.... A navodno je to trend i po američkim sveučilištima, pa je onda sasvim sigurno i po Europskim, )

    avatar

    11.10.2022. (10:05)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Mariano, nisam rekla još i ovo (SAMO još ovo :)))) ) ,
    ovaj slučaj u Kanadi sa golemim sisama koje nosi očito poremećena osoba.
    Nije problem u tom devijantnom liku.
    nego je problemšto školski odbor, na štetu onih zbog kojih postoji,
    dakle na štetu učenika (jer škola je institucija koja postoji zbog učenika,
    nemaju učitelji sami po sebi još neku svrhu)
    opravdava ovakvo ponašanje
    i zove to podržavanjem slobode izbora roda, spola, bla.
    Tako da je izgubljen kompas, u smislu zdravorazumske procjene.
    TU leži sva problematika woke ideologija.

    Pa tako osobe koje ukazuju na nenormalnosti i abnormalnosti
    automatski bivaju proglašene neprijateljima sustava,
    mrziteljima ljudi
    zadrtom desnicom (presmiješno).

    Na potpuno isti način
    kako su ljudi koji su propitivali agendu procjepljenja
    bivali nazivanima ravnozemljašima i alukapašima.

    Kome to nije očito,
    i kome to nije problem,
    otvoreno kažem da mislim da nije normalan.
    da je izgubio unutarnji osjećaj za ispravno i neispravno.

    A dok više ne smijemo iskazivati unutarnja uvjerenja i živjeti po savijesti,
    kako se ono zove taj društveni ustroj?

    avatar

    11.10.2022. (10:26)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    Koliko mi samo treba da utuvim da što je za selendru gdje smo cijelo ljeto(...) to nije u Zg okej ...

    Molim te, objasni, kako ovo ti je ovo izletjelo?? :))))
    Zašto dovodiš dijete u selendru??
    Da joj pokažeš kako ima groznih mjesta i još gorih selendri od Zagreba ili???
    Niš mi nije jasno? :)

    potpis: seljandžura u bikiniju.

    avatar

    11.10.2022. (12:01)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Dvi, tri riči, selendra u pravilu znači mjesto bez profinjenost i stila.
    Tako i ova naša u cijelost odgovara tom opisu. Tamo su svi u gaćama i grudnjacima (osim kad nisu). Jasno, u dućan se ipak ogrnemo malo bolje, ako već ne zbog profinjenosti, a ono zbog ledenog puhanja iz klime :))))

    Zašto dovodiš dijete u selendru??
    Pa jer sam tamo praktički domorodac.
    Moj pokojni prateta i prastric (ili kako se to zove,ono dva koljena unatrag) su tamo izgradili kućicu , bliži se tome osamdesetogodišnjica, možda? baš ću pitati mamu.......................... i to je to. :))


    Da joj pokažeš kako ima groznih mjesta i još gorih selendri od Zagreba ili???

    oime, a koji je tvoj problem?
    Baš si vickasta! :))

    avatar

    11.10.2022. (14:19)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    Pa nije moj problem to što ti neko neimenovano mjesto na obali mora nazivaš selendrom, kako god se stanovnici ili došljaci odijevali tamo - ljeti. I dolazite kao obitelj skoro cijelo stoljeće tu i dalje to nazivate selendrom?
    Selendra je pogrdni naziv za mjesto koje ne voliš.
    Ne znam iz kojih razloga ga ne voliš, neću u to ulaziti, to je opet tvoja stvar.
    Meni je to nespojivo s tobom, nije mi jasno.
    Nisam vickasta. Ozbiljno, uopće mi nije jasno kako bi jedna pravila odijevanja vrijedila za "selendru" u koju se dolazi ljeti opustiti i raspustiti, a druga za Zagreb u kojemu se živi i mora se biti fin i čedan, osobito ako si djevojka?
    Ne razumijem :).

    avatar

    11.10.2022. (17:56)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @2,3 riči;
    nije selendra neko mjesto zbog toga kako se ljudi odijevaju. Selendra je jer je to maleno, nerazvijeno poludivlje mjesto. Obožavam to mjesto, i dva puta sam u životu zaozbiljno pomišljala o selidbi dolje. Nemam pojma otkud ti to da nešto ne možeš voljeti jer ima mane? Ima, naravno i vrline, koje neću sad nabrajat, a najveća je - malo ljudi. Dress kod je ultraopušten jer je to divljina. U Zagrebu se ne mora biti niti fin, niti čedan, baš kao ni igdje drugdje, otkud ti takve pomisli? I ova tvoja sveukupna konstrukcija je meni najprije - začudna.

    avatar

    11.10.2022. (18:16)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    Ne znam, možda ne bi trebali imati dvostruke kriterije oko čednog ili primjerenog odijevanja. Ako će djevojka izazvati nekoga svojim naglašenim seksipilnim odijevanjem u Zagrebu, kako li tek neće u nekoj zapuštenoj poludivljoj selendri, gdje poludivlji ljudi imaju još poludivlje nagone, osobito muškarci?? (ok, ovdje karikiram, ali samo slijedim logiku :)).
    Ili smatraš da djevojke u selendrama nisu izložene takvoj vrsti opasnosti?
    Pogotovo kada se među nas poludivlje spuste možda i baš pravi divljaci?? :).
    ...
    Nema veze, razmišljamo samo.
    I ja imam djevojčice, djevojke čak, i strepnja uvijek postoji, ali nije vezana za mjesto ili način odijevanja, uvijek je vezana za ljude, točnije za devijantne ljude.
    Kojih u određenom postotku ima u svakoj populaciji, i način odijevanja im uopće ne mora biti okidač.
    Puno sam razgovarala o tome sa svojim djevojčicama i uglavnom se sve svodi na to da ih vani štiti njihovo društvo, da prepoznaju kod drugih sumnjiva ponašanja i o takvim stvarima pričamo kad mene ulovi panika. O odjeći još uvijek nismo - nisu mi dale još uvijek povoda, što ne znači da još ne stignu.

    avatar

    11.10.2022. (18:49)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Peterson je veoma jak igrač, čovjek od punog osobnog integriteta, ugledan u svjetskim razmjerima, stoga si može dopustiti da kaže sve što želi reći - nitko mu iz "oporbe" ne može parirati, nitko ga ne može cancelizirati, nemaju šanse protiv njega. On ne pripada nijednoj struji, stoji sam za sebe i ima velik intelektualni autoritet - zato ga uvažavaju i oni koji bi mu svjetonazorski možda bili protivnici. Što se tiče učitelja Lea, mislim da njega trebaju educirati i prosvjetljivati njegovi prijatelji, roditelji, krug ljudi u kojem se kreće, a ne škola. Kad dođe u školu takav nezreo i s poremećenim sustavom vrijednosti, tada je već kasno, jer - ne mogu djeca biti eksperimentalni kunići. U školi jedino može dobiti opomenu pred otkaz i otkaz, ništa drugo. A ako se zbog toga rasplače, neka ide ispovjedniku u crkvu i njemu se ispovijeda. ;)) Kad netko ima 25, više nije ni dijete ni tinejđer, već je u godinama kad mora znati i moći preuzimati odgovornost, dakle u godinama kad mu se više ne može opraštati ono što se oprašta tinejđerima ili studentima. Sustav se sve više polarizira - na jednoj strani pretjerano rigidni i bigotni, a na drugoj pretjerano liberalni, raspojasani, hedonizmom omamljeni i izvještačeni ljudi kojima je samo do zabave i koji samo traže svoja prava, ali bježe od obveza. Ta sve jača polariziranost neće dovesti ni do čega dobrog, samo do još više mržnje i međusobnog isključivanja. Razumijem taj tvoj osjećaj da se ljudi pa i same institucije nisu u stanju držati pukog zdravog razuma, zbog toga se i ja vrlo često osjećam kao da živim u nekoj bizarnoj epizodi Zone sumraka. Važno je ostati neovisan o svim strujama, stajati sam za sebe poput Petersona. Kad imamo moralni i intelektualni integritet, onda se kroz neki duži period ipak može dogoditi da ljudi počnu uvažavati naše mišljenje. Jasno mi je da svi vi koji imate djecu neprestano prolazite kroz nebuloze koje nekako morate provariti i to zaista sliči borbi s vjetrenjačama i u čovjeku izaziva dubinski osjećaj gađenja spram ovakvoga svijeta.

    avatar

    11.10.2022. (19:58)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Dvi, tri riči, vidim da ti nekakav Bjesomar pomućuje razboritost.....kakvi dvostruki kriteriji, kakvo izazivanje seksipilom, u Zagrebu, u divljini? Divlji ljudi?......
    Među NAS POLUDIVLJE se spušta...
    Vas poludivlje? Ti ovo nešto uzimaš kao osobnu uvredu! ?

    Selendra je kad je selendra, i to je to, ja sam pomirena s time, a tamo sam kad god mogu, ne znam što to onda tebe tako pogađa!?


    Neki lončići su se tu žestoko pobrkali.

    Ovo drugo, sve stoji.
    Vremena se mijenjaju kako djeca rastu.
    Dođe vrijeme za sve vrste razgovora.
    A ima i onih puno gorih od odijevanja i tema iz ovog posta.....

    avatar

    11.10.2022. (23:33)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Mariano, katolibanstvo koje spominješ i tu i tamo i sad i prije, sve sam uočila, i uglavnom isto mislim . Pijanistica sa haljinom koja je samostojeća na prsima izaziva dozu anksioznosti i odvlači pažnju od sviranja, što ako padne? čime je uopće fiksirana, što je drži na mjestu,.itd.itd..... velika nepotrebna briga :)))

    Kod nas je , u naletu puno mladih ljudi, postao veliki problem što su neke cure ovo 'svečana odjeća' tumačile kao 'odjeća za izlaske'. Ali, to nikako nije tako. Postoji klasična svečana odjeća, i kroz generacije to se pogubilo. Bilo je nakaradnih golotinja, i onda su konačno shvatili da moraju napisati dekret, što se , za gospođe, smatra svečanom klasičnom odjećom (pokrivene grudi, pokrivena ramena, nema tajica, ne može biti pola guzice golo zbog plitkih hlača.... itd).
    Jednostavno, mlađe generacije misle da mogu bilo kako , jer to jednostavno žele. Majke ti mile, sve to zeleno bih ispljuskala.

    (Neki stariji su svojim mladim podređenima morali doslovce objasniti da je uljudno pozdraviti kolege kad dođeš ujutro na posao. I da npr.pridržiš vrata, da se ne guraš prije svih , kao u školskom hodniku itd..... strašno , ne možeš vjerovati da netko sa 20+ nije još čuo da treba reći 'dobro jutro' ljudima s kojima radi??? Nema više civiliziranosti kakvu smo poznavali.)

    :))

    avatar

    11.10.2022. (23:56)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Lijepo si rekao ovo za Petersona, ja se uglavnom slažem s njim, no čak i kada se ne slažem, uživam ga slušati i gledati.

    avatar

    12.10.2022. (00:02)    -   -   -   -  

učitavam...