Komentari

potok42.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • morska iz dubina

    Zajedljivost, poniženje, podrugljivost, prezir i podsmijeh ne stanuju u mojoj kući...

    avatar

    29.09.2022. (21:17)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    s ova dva zadnja dvostiha riješio si nedoumice cinične podrugljivosti prema svijetu : cinizam nas brani od samih sebe kad postajemo svjesni, da u gabaritima kojima pamtimo bolje dane više nismo. Uzalud dodatci prehrani, vitamini ,---sve je to hebeno zavaravanje samoga sebe.

    Starost je neminovnost koja ponižava ...

    C'est la vie

    avatar

    29.09.2022. (21:42)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    Starosti i bogu si teška... govorila je moja none...

    avatar

    30.09.2022. (01:24)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Vrlo mudra pjesma. nisam tako razmišljala, ali vjerujem da si u
    pravu: "Sebični su štitovi tebe od samog sebe." Jer, ne razumijem
    cinizam.

    avatar

    30.09.2022. (04:47)    -   -   -   -  

  • Potok42

    @morska iz dubina, a tko/što stanuje u tvojoj kući?

    avatar

    30.09.2022. (08:52)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Mir!!!

    avatar

    30.09.2022. (09:30)    -   -   -   -  

  • Potok42

    @morska iz dubina, jesi li mir dobila ili si se za njega izborila? Ako si se izborila, onda si si ipak bila u nekom sukobu, sa samom sobom ili s nekima oko sebe. Ili ti je mir nametnut?

    avatar

    30.09.2022. (10:00)    -   -   -   -  

  • Kolumbina

    Vozdra !

    avatar

    30.09.2022. (14:37)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Potok, sorry sta si čekao odgovor. Moj Stari je u 88.-oj godini života i oko njega ima podosta intervencija....pa sve van toga kad dođe na red.
    E, sad, odgovor, ako to odgovor je:-)
    Netko se rodi s mirom, neko ne. Netko pod sretnom zvijezdom, netko ne. Ja sam rođenjem dobila bingo. Okolnost da rastem u sretnom okruženju prepunom topline i ljubavi. S pravom da stavljam veto na sve šta je roditeljstvo nametalo.
    Al postojalo je nepisano pravilo. Za to moram imat argumente. Nikako prčevitost, povišen ton, prkos, inat, prezir, ruganje. I puno puta je roditeljstvo kapituliralo, a ja dobila svoje. Argumentima.
    Naučena takvoj igri života našla sam Njega. U proteklih 45 godina, šta studentske veze, šta braka, NIKADA, BAŠ NIKADA se nismo koristili zajedljivošću, poniženjem, podsmjehom, prezirom....ali da, šale na račun svih naših ljudskih mana, manjkavosti, različitosti... ima i danas na pretek.
    Našu šprancu života smo prenijeli na naše cure. Izborile su se puno puta za "svoju stranu" istim oružjem kojim su mene učili moji...a to su argumenti. Pred faktima moraš odstupit od tzv.principa.
    E, sad, posao. Koji je to posao bez narušenih međuljudskih odnosa koji nose sa sobom sav arsenal podapinjanja nogu, urušavsnja psihe i boli u duši? Takvih poslova nema. Jer i kad radiš sam za sebe šamaraš se glupim odlukama pa sam sebe ponižavas i podruguješ se. Imala sam i tu sreću da sam poslove dobivala bez veza, preporuka i stranačkih iskaznica. Dosljedna sebi i logu svog života "biti svoja, uvijek i zauvijek". Znanje i sposobnosti mogu biti urušeni stegom tzv."nadljudi" koji valjda misle da su jaki "kako vitar uvik puše"...al um caruje, a snaga klade valja. Snaga argumenta je i na sudu temelj presude.
    Ja zaista živim mir, jer nemir ne bih znala živjeti. Prepuna mana, manjkavosti, nesavršenosti živim svoj mir. On je možda iluzija, opsjena, varka. Al ako i je onda je to MOJA opsjena, iluzija, varka. I s njom živim u blaženom miru.

    Ako odgovor nije zadovoljavajući, sorry...idemo dalje..novi postovi, novi komentari i naši novi dani koji čekaju da ih ispunimo sadržajem. Ta tko bi prešao na drugu stranu, a da listovi života ostanu prazni.
    Pozdrav od srca.:-)

    avatar

    30.09.2022. (14:50)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    brutalna iskrenost pršti obranom, ali i slabošću onog koji se brani; dolazi li nekome baš takvo vrijeme opisano u ovoj izvrsnoj pjesmi?

    avatar

    30.09.2022. (21:14)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Što su ljudi stariji, ponešto se gubi i može dopuzati hladnoća, bijes, depresija.....

    avatar

    01.10.2022. (01:22)    -   -   -   -  

  • Potok42

    @morska iz dubina, hvala na trudu, na lijepim riječima. Uživao sam čitajući tvoju ispovijest, tvoje definicije mira. Sretno. Čitamo se.

    avatar

    01.10.2022. (16:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...