ja za rez koristim nož koji bi možda po dijagonali stao na ovu tvoju dasku, ali dobro, kao što znamo nije bit u veličini, bit je da smo fit, i da možemo što već moramo, želimo, ... ;)
01.08.2022. (11:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ovo bi moja Najdraža do kasno u noć poslovično strpljivo sjekla, gulila masnoću i žilice i spremala na šug zajedno sa mrkvom, puno luka i crnim vinom, lovorom i drugim finim dodacima, i onda bi otišla ujutro na posao, a ja bih lopovski podijelio pun lonac tog nektara u jedno dvanaest vrećica, i tako prehranjivao djecu kada se ranije dovučem s posla otapanjem jedne po jedne vrećice iz škrinje, dodavanjem vode, krumpira narezanoga na kocke (ili njoka prerezanih na pola da se može podgrijavati), kuhanog prosa i tko zna čega sve ne, i takvim stvaranjem uradaka/ujušaca koje bi onda ta moja nesretna čeljad gutala na žlicu zajedno sa gomilama luka ili češnjaka ili nasjeckane paprike i svakojaka drugog prijesnog povrća i kruhom, umjesto finog mesa na saft sa njokima.Sin je očistio prvu godinu na Fer-u i veli da mu je još uvijek smisao života to da može zaraditi dovoljno para kako bi jeo poštena jela, a ne moje čušpajze :). Doduše, mamica je već dvije godine doma i sada imam zabranu pristupa kuhinji ("tebe su trebali staviti za kuhara u Aušvicu, ušparali bi sav onaj plin"), pa se jedu samo fine stvari, ali traume su još uvijek prisutne. Dapače, kako je mali tehničke struke, dobio je od matere zadatak izumiti šoker na struju koji bi se montirao između blagovaone i kuhinje negdje u visini rupe za dimnjak i koji bi funkcionirao na Oib, tako da kada ja pokušam preći tu zamišljenu liniju dođe do laganog udara od nekih dvadesetak volti. Kaže da to nije nemoguće sa nekim 3D printerima i tko zna čime, vrazi ih svemu uče po tim fakultetima a ne kao nas na pravu - ništa, ili same gluposti, pa očito imam još nekoliko godina za iskazivanje svog kulinarskog poriva, a onda mogu povaditi zube i orijentirati se na sirovo povrće i voće koje stoji u garaži i špajzi, što uopće neće biti loše za moje tijelo a bogami i duh. Utoliko, au revoir meso, bila mi je čast i užitak, i najte kaj zameriti :)))
01.08.2022. (12:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dvi, tri riči...
,,,
01.08.2022. (08:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
ovo mora bit obilati dio plećke, lipo, mekano za šuigat ja dans kuvam toč
01.08.2022. (09:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
ovo ja zoven upropaštenim komadom. nije zaništa drugo nego za lešo. a mogli su se lipi šniceli izvuč i još ostane za toč
01.08.2022. (09:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dvi, tri riči...
volin kad rečete toč :*
01.08.2022. (10:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
a kako drugačije? pa ne toćajemo noge nego radimo toč! :)))
01.08.2022. (10:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dvi, tri riči...
e.
01.08.2022. (10:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dvi, tri riči...
mi rečemo šug, a toćamo kru u šug. ma nema veze. iđemo dalje.
01.08.2022. (10:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Blumi
ja za rez koristim nož koji bi možda po dijagonali stao na ovu tvoju dasku,
ali dobro, kao što znamo nije bit u veličini, bit je da smo fit,
i da možemo što već moramo, želimo, ... ;)
01.08.2022. (11:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
Ovo bi moja Najdraža do kasno u noć poslovično strpljivo sjekla, gulila masnoću i žilice i spremala na šug zajedno sa mrkvom, puno luka i crnim vinom, lovorom i drugim finim dodacima, i onda bi otišla ujutro na posao, a ja bih lopovski podijelio pun lonac tog nektara u jedno dvanaest vrećica, i tako prehranjivao djecu kada se ranije dovučem s posla otapanjem jedne po jedne vrećice iz škrinje, dodavanjem vode, krumpira narezanoga na kocke (ili njoka prerezanih na pola da se može podgrijavati), kuhanog prosa i tko zna čega sve ne, i takvim stvaranjem uradaka/ujušaca koje bi onda ta moja nesretna čeljad gutala na žlicu zajedno sa gomilama luka ili češnjaka ili nasjeckane paprike i svakojaka drugog prijesnog povrća i kruhom, umjesto finog mesa na saft sa njokima.Sin je očistio prvu godinu na Fer-u i veli da mu je još uvijek smisao života to da može zaraditi dovoljno para kako bi jeo poštena jela, a ne moje čušpajze :). Doduše, mamica je već dvije godine doma i sada imam zabranu pristupa kuhinji ("tebe su trebali staviti za kuhara u Aušvicu, ušparali bi sav onaj plin"), pa se jedu samo fine stvari, ali traume su još uvijek prisutne. Dapače, kako je mali tehničke struke, dobio je od matere zadatak izumiti šoker na struju koji bi se montirao između blagovaone i kuhinje negdje u visini rupe za dimnjak i koji bi funkcionirao na Oib, tako da kada ja pokušam preći tu zamišljenu liniju dođe do laganog udara od nekih dvadesetak volti. Kaže da to nije nemoguće sa nekim 3D printerima i tko zna čime, vrazi ih svemu uče po tim fakultetima a ne kao nas na pravu - ništa, ili same gluposti, pa očito imam još nekoliko godina za iskazivanje svog kulinarskog poriva, a onda mogu povaditi zube i orijentirati se na sirovo povrće i voće koje stoji u garaži i špajzi, što uopće neće biti loše za moje tijelo a bogami i duh. Utoliko, au revoir meso, bila mi je čast i užitak, i najte kaj zameriti :)))
01.08.2022. (12:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dvi, tri riči...
Umrit cu od smija.
Fala van od srca
Koje je vazno
Koliko i
Mozak.
A o ostalim organima da i ne govorimo.
01.08.2022. (12:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Za zez;-)
01.08.2022. (12:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
šug i toč :')
02.08.2022. (00:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Hvala puno za mamu! Pozdrav!
02.08.2022. (23:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...