Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • j.

  I da, nije pod ovakvom temom baš najprimjerenije, ali svim ženama od srca želim sretan njihov dan; neskromno se na njihovu ljepotu, bogatstvo i važnost u ovome strašnome i divnome, jedinome svijetu trudim - reći ću - ukazivati i sve ostale dane u godini, jer red je, zar ne? :)

  avatar

  08.03.2022. (07:59)    -   -   -   -  

 • stara teta

  glas razuma i duše. i povijest treba poznavati. kad bi te barem više čitali, ali ono, otpočetka do kraja.
  hvala na čestitki :)))))

  avatar

  08.03.2022. (08:53)    -   -   -   -  

 • Sarah

  Uhh..čitajući te, vidim koliko puno toga ne znam, mada sam slušala povijest osam sati tjedno- udžbenici su bili specijalno pisani, u skladu s ovom, golootočkom zaverom ćutanja:-))
  Generacija sam '71, kad sam rođena već se dogodilo hrvatsko proljeće, studenti su tada bili hrabriji, već su se ugasile vatre kod Zdenca života i već su otpočela izvršenja kazni za izgovorenu riječ- nije da smo i mi Hrvati baš puno stajali i šutjeli.
  Povijest u školi ubrzo mi je postala puna rupa i nelogičnosti, pa sam voljela sudjelovati u takvim razgovorima s turopoljskim dedom i tatom, koji su pak bili vrlo emotivno obojani, s teškom mizantropijom ( i strahom, rekla bih danas) prema svemu istočnije.
  Tu se u meni, kao djevojčici, umjesto mržnje, stvorila samo silna znatiželja prema istočnijem, jer u genomu mi je očita činjenica, kako nažalost ( bilo bi sve puno jednostavnije ), ne postoji samo jedna istina i kako se dobrota i plemenitost ne mogu objasniti niti determinirati pukim mjestom rođenja.
  Utoliko mi je silno žao, što nisam upoznala i zagrebačkog dedu, negdašnjeg upravitelja Doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj, koji je porijeklom bio s Banije, a odgojila ga je maćeha Crnogorka...
  Pisao je pjesme, prevodio s latinskog, zvao se Blaž i sigurna sam kako nije posjedovao mizantropiju spram istočnijeg:-)
  Zapravo, spram ijedne strane svijeta..

  avatar

  08.03.2022. (15:33)    -   -   -   -  

 • carstvo snova

  Strah je svuda a za sve je kriva Amerika...Tebi punooo Hvala na Čestitki...Želim da bude MIR za sve na svijetu...korona je otišla a dobili smo rat...bože nedaj!!!

  avatar

  08.03.2022. (19:28)    -   -   -   -  

 • luki2

  Brilijantna analiza! Čista petica! Potpisujem i Tetu! Ljubim!

  avatar

  08.03.2022. (22:25)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Imaš već poznat običaj da dobro proučiš materiju, pa onda pišeš.
  Šutnja je često mudrija od galame, ali to je nivo mudrosti koji
  se jako teško uči.

  avatar

  09.03.2022. (18:10)    -   -   -   -  

 • j.

  @teta, sasvim mi je dovoljno da pročitaju oni koji bi to željeli;
  @Sarah: "dobrota i plemenitost se ne mogu objasniti niti determinirati pukim mjestom rođenja..." - kakva predivna misao; nemam tome što za dodati, osim posebno istaknuti je...
  @carstvo, eh da je barem lako uprijeti prstom u jedno mjesto...
  @lasto, ono što mi je strašno, to ti ja - da se pohvalim - iz glave... veli mi Najdraža da sam s godinama pretjerao sa lakom historiografijom na nahtkaslu; što ću kad to volim čitati, od Nikolića do Hudelista i od Goldsteina do Bilandžića, ali bilo bi svakako - pametnije i bolje čitati neku lijepu fikciju nego zbrajati mrtve u stoljeću...

  Hvala svima od srca na komentarima! :)

  avatar

  09.03.2022. (19:11)    -   -   -   -  

 • marija67

  Od muža sam se razdvojila prije tri godine. Među nama nije bilo komunikacije. Obitelji i prijatelji su me savjetovali da zaboravim na brak i da nastavim dalje u životu. Nisam se htjela udati za nekog drugog jer duboko u sebi još uvijek volim svog muža. Toliko sam patila od boli i zbunjenosti da sam na internetu pročitala preporuku o tome kako je dr. Alaba ponovno spojio razoreni brak uz pomoć svojih duhovnih moći. Neprestano sam čitala toliko svjedočanstava o tome kako je pomogao stati na kraj razvodu i vratiti bivše voljene ljude i moja vjera se obnovila. Trebala bih odmah kontaktirati dr. Alabu nekoliko minuta kasnije, on mi je odgovorio i dao upute što da radim, nakon što sam dva dana nakon rituala ispunila traženi uvjet, čarolija je promijenila moj život oko mog muža da me više od toga ne kontaktira. Dvije godine su me zvale usred noći plačući i ispričavajući se da je to djelo demona, pa se i dalje čudim ovom čudu pa mu opraštam. Sada je moj brak sada u ravnoteži. Ritual dr. Alabe je dobro funkcionirao i brak jači nego prije, i ništa nas više ne može razdvojiti. Posjetio sam toliko stranica da sam tražio pomoć, bilo je beznadno dok se nisam povezao s dr. Alabom, pravim čovjekom koji mi je pomogao da oporavim svoj razoreni brak ako imaš sličan problem u braku, želiš da te muž ili žena vole opet. , Imate nekoga koga volite i želite da vas on ili ona voli zauzvrat, imate izazov u svom životu, predložak čarolije dr. Alabe je rješenje i odgovor na vaš problem, whatsapp/viber s njegovim telefonskim brojem: +1(425) 477-2744, Kontaktirajte ga već danas slanjem e-pošte na dralaba3000@gmail.com Ne dopustite da vam netko oduzme supružnika.

  avatar

  10.03.2022. (14:32)    -   -   -   -  

 • smjehotvorine

  hoćeš mi vjerovati kad ti kažem da više uopće ne gledam ni vijesti, ni dnevnik? ne mogu više...iza mene je ratna trauma 1991, pa potresna trauma 2020. ne mogu više,

  avatar

  10.03.2022. (21:28)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...