Komentari

freshcayg.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


 • FreshCaYg

  Pita se Jelena veljača, zar je moguće da postoje ljudi koji misle da je Amerika kriva jer je neki psihopata izvršio agresiju na drugu zemlju.

  Naravno da postoje draga Jelena, od milja ih zovemo antivakserima, antifašistima i kretenima.

  avatar

  27.02.2022. (09:05)    -   -   -   -  

 • V

  Pa sad... i nije do nacija, nego do pojedinaca. U svakom malom, pa i najmanjem čovjeku čuči negdje Sauron željan prstena moći... samo, jasno, ne mogu svi do njega, pa onda - tko jači...
  I na kraju, računica je jednostavna: veća moć, veća sila... a moć se samo silom zadržava, jer se silom i gubi.

  No, bez brige, i oni manji će već naći negdje svoj tron: na poslu ili doma. Ja još nisam srela osobu bez nekakvog oblika demonstracije moći, ako se za time ukazala prilika.
  Et', tak' i ja... mene kad god Patak kljucne, ja mu uvijek pokažem gdje mu je mjesto :))

  avatar

  27.02.2022. (10:48)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  Naravno da nije do nacija, svakoj naciji se može dogoditi da se u određenom trenutku nađe na pogrešnoj strani povijesti, i događalo se.
  Pravo pitanje je pitanje kolektivne katarze koju onda ta društva trebaju proći da se takve stvari ne bi ponavljale, recimo Nijemci su relativno uspješno odradili katarzu, pa mračne snage u njihovom društvu svim suvremenim nedaćama uprkos, ne mogu uloviti 20 posto na izborima, kod nas ni 5 posto, za razliku od Rusije, Britanije, Srbije koji tu katarzu nisu prošli i ne percipiraju da su kao kolektiviteta sudjelovali u nečem lošem odnosno, da negacijom suodgovornosti i prebacivanjem na isključivo pojedinačnu odgovornost ostavljaju prostor da se zlo ponavlja, Putin u ovoj agresiji nikoga neće ubiti, uraditi će to Rusi jer nisu prošli katarzu i nisu nikada priznali da nisu imali pravo raditi drugim narodima ono što su radili za vrijeme sovjetskog saveza, kao što Srbi nikad nisu priznali ni kolektivno ni pojedinačno da nisu smjeli uraditi ono što su uradili susjedima ni sami sebi ono što su uradili prije trideset godina, o Britancima čija povijest je povijest zločina na drugim narodima da ne pričamo.

  avatar

  27.02.2022. (11:33)    -   -   -   -  

 • V

  A ta katarza je nešto što hazarderi prolaze nakon serije gubljenja, pa pokušaja povratka, kamatara, ponovnog gubljenja... pa na kraju ponovno kamatara? :O

  A niš' sada... nama samo preostaje čekati i vidjeti hoće li Putin/Rusi doživjeti svoju katarzu, ili, pak, kakvog Bruta.

  avatar

  27.02.2022. (11:54)    -   -   -   -  

 • AnnaBonni

  upravo pročitala Lukašenkovu izjavu : na kraju je pokolj, kaže.........Može li strašnije nakon svega strašnoga što je svijet prošao ?

  avatar

  27.02.2022. (12:09)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  Lukašenko je dokazani psihopata, kao i svi oni koji vladaju dvadeset godina i više, pravilo od dva mandata koje je uobičajeno u demokratskom svijetu nije bez veze, kao što nije slučajno da se isto u totalitarnim društvima uspješno izbjegava.

  Iako sami po sebi psihopate ne bi trebali biti problem, pravi problem je uvjerenje da mi osobno ne možemo uraditi ništa, to je izgovor za kukavice, ja osobno bi branio svoju zemlju po cijenu života, jednako kao što nikada ne bi napadao tuđu isto po cijenu života, da smo svi takvi nikada ne bi bilo rata.
  Dočim kukavice koje laprdaju o osobnoj nemoći bi se za tili čas pretvorile u zapovjednike ili barem čuvare u logoru.

  avatar

  27.02.2022. (12:27)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  Rusi su žrtve vlastitog totalitarnog naslijeđa kao i ostali narodi nad kojima je prakricirano komunističko nasilje, za razliku od fašizma na žalost komunizam kao najveća ideologija zla nikad nije poražen.

  avatar

  27.02.2022. (12:30)    -   -   -   -  

 • mcmlx

  a mali Vukan broji pištolje na vodu

  avatar

  27.02.2022. (14:10)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  Malog Vukana bi trebao zaštititi centar za socijalni rad, kao i djecu antivaksera i antifašista i kretena.

  avatar

  27.02.2022. (14:54)    -   -   -   -  

 • tignarius

  Fresh
  ipak je čudnovato da takvim narodom (mislim na Ruse) 100 godina vladaju "ludaci" ako izuzmemo Gorbačova
  a najtragičnije da su dvojica bili Ukrajinci (Hruščov i Brežnjev)
  a Srbi!?
  oni su najgluplji!
  generalno
  oni stavrno vjeruju u neko bratstvo a i ne smeta im što onaj mali luđak zovve u pomoć najgore muđahedinske čečenske spodobe da tuku "hrišćane"

  avatar

  27.02.2022. (15:12)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  Nije čudno vlast u Rusiji nikada u povijesti nije osvajanja drugačije nego silom, Rusi i ne znaju bolje od toga nego se pokoriti nasilnicima, da je drugačije bili bi neizmjerno bogata zemlja sretnih ljudi, što se na žalost zbog duboke ukorijenjenosti totalitarizma neće još dugo ili možda nikada dogoditi.

  avatar

  27.02.2022. (15:28)    -   -   -   -  

 • nisan EL DIABLO

  Da nisu blesavi bili bi ostavili koju nuklearnu bombicu
  a ne sve pokorno predali bratskoj Rusiji koja će in ih sad vratit!

  avatar

  27.02.2022. (17:27)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  Bili su lakovjerni, i naivni,

  avatar

  27.02.2022. (18:19)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...