Komentari

vajra.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


 • AnnaBonni

  nisi li mislio malo i na one, koji su u starom normalnom, lijepi, sredjeni, cijepljeni i s pozivnicom dakako imali tulum zvan domjenak na vrhu zagrebačkog nebodera ?

  čuuuuj......da su me pozvali , da sam pozvana faca vrlo rado bih se iz Splita zaletjela do vrha nebodera ,,,,dobro, možda ne bih izgledala purgerski, ali bi bila u stanju " starog normalnog" na dalmatinski način

  avatar

  14.05.2021. (21:42)    -   -   -   -  

 • jelen

  E jbg ode i ti u konspirativu.
  Napisao sam prije nadahnut komentar u obranu koncepta "diskriminacije", ali sam onda skužio da ne pišeš o njoj nego o "segregaciji" pa sam obrisao ali možda nisam niti trebao. Segregacija je isto završila na lošem glasu zbog sličnih razloga, dok sama koncepcija nije zla nego jednostavno nužna za opstanak uređenog društva. I ubojice i silovatelje segregiramo od ostalih.

  avatar

  14.05.2021. (22:49)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Dobar, dobar, dobar post!

  HVALA TI da si ga napisao!

  Prošlo je niti pola godine da se narativ 'ništa neće biti obavezno' prevrne u 'kazne za nepoštivanje biti će...'.
  Ono što je STRAŠNIJE od očiglednog oduzimanja osnovnih ljudskih sloboda jest nerazumijevanje mase da uopće nije bitno tko je na kojoj strani, svakom zadravom u glavi ovo bi bilo zvono za uzbunu! Svejedno je hoće li meni danas zabraniti ovo zbog toga i toga, a sutra drugome ono zbog nečeg drugog.

  Oduzeti nekome slobodu znači oduzeti svima slobodu.
  To jednostavno uopće nije prihvatljivo.
  Ni za koga, ma kakvu zvijezdu vodilju u životu slijedio, ma šta vjerovao, koje sustave štovao.
  Oduzimanje slobode u društvu u kojem si i sam član, čak ako se trenutno tebi ne uzima sloboda, moralo bi biti svakome neprihvatljivo. Moralo bi biti crta koja se nikada ni u kojim uvjetima ne prelazi. Kako to ne razumiju!???????

  avatar

  14.05.2021. (22:54)    -   -   -   -  

 • TEATRALNI

  Mene trenutno najviše pika u oči ovaj odvratan vakserski teror. Niti sam cijepljen niti ću biti i to je moje pravo!

  avatar

  15.05.2021. (01:00)    -   -   -   -  

 • Blogokviz

  Vjerujemo ti :)

  avatar

  15.05.2021. (09:52)    -   -   -   -  

 • duby

  @jelen ovo sam napisao sa stajališta Dharme (ne mora se uvijek navoditi smjer iz kojeg dolaziš), gdje je jedna od 'četiri nemjerljivosti' JEDNAKOST, a ne nikakve teorije zavjere, jer zavjere nema, sve se radi otvoreno.
  Jednakost o kojoj ovdje nema govora.
  Isto tako je u Dharmi bitna sloboda izbora do te mjere da je Buddha sam rekao, ako čujete moje Učenje i isprobate ga na sebi, i ne djeluje, nemojte se zamarati i zadržavati, odaberite nešto drugo.
  A sloboda biranja da li želim da me se cijepi ili ne želim je osnova, pogotovo u svijetlu da sadašnje cjepivo nije popout drugih koje su iskorijenile bolest, već navodno služi umanjivanju simptoma bolesti kod tebe, ako se zaraziš jednako si virulentan za druge i ako si cijepljen, dakle narativ 'misli za druge' tu odmah pada u vodu.
  Prava cjepiva su cjepiva protiv boginja, polio, vodenih kozica i sl. koja sprjecavaju potpunu pojavu bolesti.
  A usporediti necjepljene ljude sa ubojicama i silovateljima je opasna radnja koja vodi dublje u segregaciju i zaoštravanje sukoba.
  Po čemu su oni jednaki?

  avatar

  16.05.2021. (10:46)    -   -   -   -  

 • jelen

  A ne znam, promakla mi je riječ "cijepljenje" u tekstu. Niti sad ju naknadno čitajući ne nalazim. Mislio sam da je o "segregaciji", zapravo prvo sam mislio da je o "diskrimimaciji" pa sam bolje pročitao i ispravio se u kometaru. Zapravo ja sam kriv jer sam brzoplet i ne pratim trendove, danas je valjda sve o cijepljenju.

  Ja mislim da niti jedno cjepivo protiv ni jedne bolesti nema 100% garanciju učinkovitosti, a ovo protiv kovida je različito od onoga protiv polia jednostavno zato jer nije isti uzročnik bolesti. Ali naravno možda ja nemam pojma jer sam završio elektrotehničku školu, a nisam pogledao dovoljno video clipova na youtubu koji bi me educirali o opasnostima ovoga novog cjepiva.

  Što je Buddha rekao to je jako škakljiva tema, skoro svaki njegov popkulturni citat je fejk i ne nalazi se referenca u sutrama. Ovo tvoje vuče na neku abrevijaciju Kalamasutre i to je ok, nikakva religijska shema nema svrhe bez osobnog iskustva. Opet smislena poveznica religijskih spisa sa cijepljenjem i eventualnom segregacijom nekoga po toj osnovi mi i dalje izmiče.

  avatar

  16.05.2021. (16:16)    -   -   -   -  

 • jelen

  Pardon, nisam odgovorio na pitanje. Po čemu su jednaki "necijepljeni" sa ubojicama i silovateljima? Ne znam koliko ima smisla pitati takvo pitanje nakon teksta u kome se (kako sad shvaćam) ozbiljno uspoređuje ova moderna priča "cijepljeni vs. necijepljeni" sa robovlasništvom, apartheidom i sličnim?
  Ubojice i silovatelji jasno da nisu, ali bome jednako tako nisu usporedivi sa niti crncima u lancima, niti Židovima obilježenim zvijezdom ili čime već! Sa svima koji budu inzistirali na takvim umobolnim paralelama sukobe apsolutno treba zaoštriti. Vrlo jednostavno

  avatar

  16.05.2021. (21:57)    -   -   -   -  

 • duby

  Dakle za tebe trenutacno razdvajanje na to tko smije ici i raditi nesto a tko ne smije, na osnovu mutnih znanastveno neutemeljenih smjernica nije isto kao zidovska zvijezda, ili aparthejd?
  Vidjet cemo kako ce se to razvijati.
  Svaki oblik prisile je oduzimanje slobode.
  A smanjivanje prostora kretanja i djelovanja ako ne napravis sto zele je prisila.
  Gdje je tu dio da imas slobodu birati da li ces se cjepiti ili neces?
  Ako te uvjetuju nema vise slobode.
  A ako im se popusti u ovome, dalje mogu razvijati narativ kako god hoce.
  Kao i sa ukidanjem gotovine.
  Imaju ruku na tvojim financijama, napravi nesto van ocekivanog i zavrnu ti pipu.
  Ovo su opasna vremena kada se pokusavaju progurati opasne stvari.
  I to pisem van conspiracy theory okvira jer mozes te informacije pronaci bilo gdje, to su cinjenice.

  avatar

  17.05.2021. (00:04)    -   -   -   -  

 • jelen

  A gle nejasno je također zašto ja ne bi smio voziti autobus ili držati katedru komparativne književnosti na Filozofskom u Zagrebu, sve samo na temelju nekakvih mutnih tvrdnji establišmenta da za to mi trebaju specifične kvalifikacije... Tko zna što će smisliti sljedeće, kako će mi još perfidno uskratiti manevarski prostor, uvjetovati me i nametnuti mi prisilu?

  Ako bude eskaliralo do toga da vas budu hvatali po ulicama i odvlačili na cijepljenje ja znam jednu špilju na Ivanščici gdje je nekad narod hranio partizane pa ću sve vas koji ne želite cijepiti se tamo hraniti dok ne prođe sve to, ne znam što drugo još mogu napraviti?

  Ukidanje gotovine? Pa ne znam, najbolje je da podižeš plaću redovno s bankomata za svaki slučaj ako je frka da će svaki čas "zavrnuti pipu", (tko god već drži ruku na njoj, ne znam, valjda Elon Musk?)
  Recimo ja sam lani radio u Njemačkoj, sasvim legalno u svakom pogledu! I nisam imao račun u banci nego sam primao gotovinu.

  Slažem se da su opasna vremena i da se pokušavaju progurati opasne stvari, samo tim proguravanjem u pravilu bave se ljudi koji su poispadali iz Denikenovih i Ickeovih knjiga.

  Mogu ja tebe razumjeti na neki način, ljuti te besmisao ovoga svijeta, samo "popustilo se" odavno u nekim drugim stvarima, a o tome se nije govorilo, Nije bilo takve "glasnosti" koju eto sad antivaxxeri imaju. Popustilo se degradaciji morala, permisivizmu, poremećenoj koncepciji "ljudskih prava" lišenoj logičnog nadovezivanja na osobnu odgovornost i tako dalje i tako bliže.

  avatar

  17.05.2021. (00:46)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...