Komentari

ffp2.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Flekserica

    Sav sam ti od ludila, nekako s proljeća

    avatar

    30.03.2021. (09:56)    -   -   -   -  

  • Mayday

    Pčelice, ubola si me s ovom pjesmom :)))
    Da, boravim pred malim, manjim i najmanjim ekranima,
    ali nastojim ne živjeti novonormalno, jer tu ima previše konaca koje vuku nama nedodirljivi entiteti globalne ekonomije i politike protiv kojih nema cjepiva, a ja sam alergična na takve (nus)pojave :)
    Živim svoj mali život, ne kalkulirajući, svjesna današnjice, koja je proljevna ali i proljetna, kao što si rekla,
    držeći stranu proljeću, ma kako to ružičasto i bljakasto zvučilo,
    i ponavljam mantru:
    "Ja sam najveselija pesimistica na svijetu!" :*...

    avatar

    30.03.2021. (10:47)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @mayday, mi smo eto već točno 5 mjeseci u lockdownu, tako da udara to na sve žice, ne samo na one pesimistične. Meni je lakše kretati iz najcrnjeg pesimizma, optimizam me umara. Iako ova corona je pokazala da ono "gore ne može" nikako ne drži vodu. Meni samo ovo jučer zamirisalo na pravu kavu u šalici negdje na nekoj terasi. I na pivo s dragim ljudima. I tako na stotinu drugih malih stvari koje si nam se činile kao nešto što se podrazumijeva da će uvijek biti tu.

    avatar

    30.03.2021. (11:09)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    "pamtim samo sretne dane..." :)) ajmo, malo pozitive :*

    avatar

    30.03.2021. (13:47)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @izgubljena, neka, ja sam radije negativna zadnjih dana :)

    avatar

    30.03.2021. (14:45)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    Hebate, daj malo optimizma, iscedi ga iz suve drenovine, ako nista drugo!
    A znam da ne ide lako - ja danas hteo da idem u 'Galo-rimski muzej" u Tongeren-u, vreme prelepo, imaju zanimljivu izlozbu - 250 eksponata (i jos su kao 'top eksponati') iz Britanskog muzeja, a iz rimskog perioda...em sto volim temu, em znam da ovaj muzej ima vrhunske postavke (prostor, osvetljenje, popratni tekstovi i sadrzaji, animacija situacija i tako dalja) - ali dzaba: mesto se moralo rezervisati, a rezervacija vise nije bilo...
    Sam Tongeren je prekrasan mali grad, ima i ocuvane zidine iz tog perioda, a ima i tradiciju klubova koji 'glume' odredjene istorijske periode (najveci deo je naravno, opet rimski period, ali sam zaticao i srednjevekovne 'grupe', sa kompletnim trgom pretvorenim u rimsko ili srednjevekovno mesto, sa ljudima u kostimima koji demonstriraju razne zanate na kopijama historijskih konstrukcija, kao i mini legije, gde demonstriraju dril rimskog bojnog reda, sa stitovima, kopljima, macevima, pod oklopom, sa vrecicama za zito za mars i tako dalje...
    Obicno bih svratio vikendom, kad je pride i velika 'buvlja' pijaca, u stvari pijaca antikviteta, te bi time zaokruzio dan...
    Ova je pijaca naravno zabranjena, ja se pouzdao makar u muzej, ali nista.
    Supalj nos do ociju.

    avatar

    30.03.2021. (19:58)    -   -   -   -  

  • luki2

    Što je jedna godina naspram predivnih godina koje smo imali prije i koje ćemo tek imati!!!!! Pamtim samo sretne daneeeeee....Pamtim samo ona jutra.......Pusa!

    avatar

    30.03.2021. (21:22)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @vlad, ovdje je sve zatvoreno, čak i autokino. Možeš ići nikamo. Sa i bez rezervacija. I tako već punih 5 mjeseci.
    @luki, meni je puno. To je jedna pedesetina mojeg života. I nitko me nije pitao želim li ju dati samo tako, za lipov kurac. Blago vama koji još vjerujete da će ovo ikada doći na normalu.

    avatar

    30.03.2021. (22:03)    -   -   -   -  

  • luki2

    Tvoj komentar kod mene: i mi smo ovdje bili više od pola godine zatvoreni, pa sam uvijek našla neku zanimaciju. Pjesme na YouTubeu, edukacije, Zoom, knjige, s tada još živom Goldie šetala koliko su dozvolili....I opet ću, kad nas zatvore, a vrlo je izgledno, uvijek biti optimistična i znati ću da i ovaj izazov moram savladati. Ne znam što bih imala od kukanja - nasekirala bih sebe, svoje najbliže i najvažnije, rastužila se, dobila želudčanu kiselinu....Ne, ne želim! Zato ću uvijek i zauvijek, dok me bude, biti optimistična i vjerovati u bolje što nas čeka. Samo treba biti strpljiv!!!!!!!!! Strpljiv i zahvalan na svakom danu koji nam je poklonjen...Ja se bar uvijek tako osjećam - probudim se zahvalna da sam još tu, da postojim.....I na kraju, život mi je več puno toga uzeo - nema više što. Prema tome - što bi u Splitu rekli: ne dam gušta!!!!!!:))))) Naravno da neće biti kao prije, ali će biti drugačije. Pusa i što Đole kaže: "dodaj svetu malo boje....". Ništa nije izgubilo sjaj, Sunce nas čuva kao i ranije, proljeće miriše kao u mome djetinstvu....I na kraju, svima nam je svugdje isto. Nema se gdje pobjeći, moćeš se samo prilagoditi.

    avatar

    31.03.2021. (20:37)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    Oprosti Luki ali kada ste u Hrvatskoj bili zatvoreni 5 punih mjeseci? Bez da rade trgovine (osim supermarketa i općenito hranom), kina, kazališta, restorani, kafići, bazeni, zoološki vrtovi, muzeji, pa čak i autokina?! Ja se ne sjećam kada je to bilo. I ja imam kojekakve zanimacije ali nije život stvoren zato da bi se ubijalo vrijeme hobijima kod kuće i brojanjem koraka putem aplikacije. Ovo nije život kakav želim sebi i drugima i ne, ne želim se na ovo niti naviknuti niti prilagoditi.

    avatar

    31.03.2021. (21:41)    -   -   -   -  

  • luki2

    Pa onda se nemoj prilagođavati. Ako misliš da će se time išta promijeniti. Što drugo da Ti kažem....Izjedaš samu sebe.:((((( Pozdrav!

    avatar

    31.03.2021. (23:04)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @luki, nemoj izjednačavati priagodjavanje i prihvaćanje. Normalno da se svi moramo prilagoditi da bi uopć nekako funkcionirali ali prihvatiti ovo kao nešto normalno ili čak kao nekakav izazov to je za mene ravno predaji. Eto ti Zagreba, svi se digli na noge radi maski na otvorenom i što se dogodilo? Poništliki su odluku. Da su svi to prihvatili sad bi pili kavu s maskom. Znači, prilagodba na način prihvaćanja nije rješenje nego vodi k tome da ovo ostabe zauvijek. A ne znam nikoga normalnog tko bi to stvarno želio. Još uvijek kažem da vi tu imate puno više od one stare normalnosti nego mi ovdje kojima je ostao samo posao i hodanje u krug. I upravo se razmišlja o novom policijskom satu.

    avatar

    01.04.2021. (08:00)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Ukradena godina koju bismo rado izbrisali iz naših života...

    avatar

    01.04.2021. (09:10)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @lastavica, pa da je barem ostalo ne jednoj godini :(

    avatar

    01.04.2021. (10:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...