slike su savršene do u najsitnije detalje, tvoje znanje obimno ali, ja nikad nisam "gljivarila " nego kupim suhe vrganje ili svježe šampinjone......dotle seže moje znanje........Bravo za tebe
22.10.2020. (21:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kao što već znaš, gljive su za mene bauk. Jednostavno nemam pojma. Znam da to tebi ide ali nemoj očekivati da ću opet s tobom ići na gljivarenje u Delnice hehehehee. One gljive na trećoj slici malo me podsjećaju na lisičarke. Jako je interesantna ona gljiva zavodnica. Zaista je lijepa ali oprez, jel'tako? Eto napisao si jako lijep i poučan post. Pusam te mockaaaaaaaa.
22.10.2020. (21:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Znam te Srećo moja. Toliko si isprepadana šunom da se više nebi usudila ići samnom ni na maline u Gorski kotar, hahaha. Mislim da je vrijedilo potruditi se oko ovog posta. Možda nekome posluži da se ne otruje ovom lijepom gljivom. Kao što si i sama spomenula podsjeća na izvanredno finu lisičarku. Ljubim te Maku moj livadni
22.10.2020. (21:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Ana ... Ako želim pisati o gljivi, tada slika mora biti savršena. Inače ja nikada nebih nekome prema slici determirao gljive, osim izuzetaka kod gljiva gdje je teško pogriješiti. Najsmiješnije mi je kada me netko pita: Ubrao sam gljivu, ima klobuk, ispod ima stručak! Svijet gljiva je prekrasan i često sam znao uzeti i gljivu koju ne poznam da bih doma ili u gljivarskom društvu pokušao odrediti o kojoj se gljivi radi @ Vranjina ... I ja bih rado pojeo pohani mozak. Na žalost, od kada je otkriveno kravlje ludilo više ne postoji mogućnost kupiti ga kod mesara, jedino direktno na klaonici.
22.10.2020. (21:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Trixy ... Kada bih naišao na lijepe mlade sakupljao sam i njih. Nikada nisam brao "neograničene" količine. Možda maksimum dvije do tri kile, bez obzira šta sam brao.
22.10.2020. (23:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U svijetu gljiva potpuni sam laik, ma može biti ne znam kako dobra fotka - nisam ih u stanju identificirati u prirodi...a s obzirom da ih obožavam, kupujem "na sigurno" od ljudi koji se time profesionalno bave :)
23.10.2020. (08:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Day ... Kada sam se prvi puta "otrovao" vrganjima koje sam našao u šumi, bilo je to za čitav život. Nabavio sam literaturu i učlanio se u gljivarsko društvo. Skoro svaki tjedan bih sjeo na vlak za Fužine i uživao u šumi. Nekada i češće. Za te odlaske vežu me prekrasne uspomene. Na žalost, već godinama nisam bio u šumi.
23.10.2020. (18:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
iznimno poučan post k tome potkrijepljen i izvrsnim fotkama, mnogo bolje nego u nekim knjigama o gljivama koje sam čitala iako zazirem od njih, za sad jedino sunčanice bez greške kad vidim i uberem, tp.
04.12.2020. (15:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
slike su savršene do u najsitnije detalje, tvoje znanje obimno ali, ja nikad nisam "gljivarila " nego kupim suhe vrganje ili svježe šampinjone......dotle seže moje znanje........Bravo za tebe
22.10.2020. (21:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teuta
Kao što već znaš, gljive su za mene bauk. Jednostavno nemam pojma.
Znam da to tebi ide ali nemoj očekivati da ću opet s tobom ići na gljivarenje u Delnice hehehehee.
One gljive na trećoj slici malo me podsjećaju na lisičarke.
Jako je interesantna ona gljiva zavodnica. Zaista je lijepa ali oprez, jel'tako?
Eto napisao si jako lijep i poučan post.
Pusam te mockaaaaaaaa.
22.10.2020. (21:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
samo za vranju
Pohani mozak. Joj otkad to nisam jela. Bravo za znalce, ja se klonim gljiva.
22.10.2020. (21:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
Znam te Srećo moja. Toliko si isprepadana šunom da se više nebi usudila ići samnom ni na maline u Gorski kotar, hahaha.
Mislim da je vrijedilo potruditi se oko ovog posta. Možda nekome posluži da se ne otruje ovom lijepom gljivom. Kao što si i sama spomenula podsjeća na izvanredno finu lisičarku.
Ljubim te Maku moj livadni
22.10.2020. (21:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teuta
Znaš što? Ne mogu si zamisliti onu gljivu tešku 14 Kg! Pa to je nevjerojatno...
22.10.2020. (21:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
@ Ana ... Ako želim pisati o gljivi, tada slika mora biti savršena. Inače ja nikada nebih nekome prema slici determirao gljive, osim izuzetaka kod gljiva gdje je teško pogriješiti. Najsmiješnije mi je kada me netko pita: Ubrao sam gljivu, ima klobuk, ispod ima stručak! Svijet gljiva je prekrasan i često sam znao uzeti i gljivu koju ne poznam da bih doma ili u gljivarskom društvu pokušao odrediti o kojoj se gljivi radi
@ Vranjina ... I ja bih rado pojeo pohani mozak. Na žalost, od kada je otkriveno kravlje ludilo više ne postoji mogućnost kupiti ga kod mesara, jedino direktno na klaonici.
22.10.2020. (21:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
Kada dođeš, pokazati ću ti sliku one gljive od 4,5kg. U naručju ju drži curica a gljiva je skoro veća od nje.
Pusam te Slatkice moja najslađa
22.10.2020. (21:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viatrix
Slinavku sam brao nekoliko puta. Sama mi nije baš ukusna, ali mješana s vrganjima mi je ok.
22.10.2020. (22:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
@ Trixy ... Kada bih naišao na lijepe mlade sakupljao sam i njih. Nikada nisam brao "neograničene" količine. Možda maksimum dvije do tri kile, bez obzira šta sam brao.
22.10.2020. (23:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teuta
Laka ti noć glivaru moj šumski. Ti si zapravo moj vilenjak hehehehe.
Lijepo mi sanjaj i spavaj. Puseeeeeeeeeeeeek.
22.10.2020. (23:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
Ti si moja Rusalka. Poljupcima ti šaljem najljepše snove.
Ljubim te
22.10.2020. (23:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mayday
U svijetu gljiva potpuni sam laik, ma može biti ne znam kako dobra fotka - nisam ih u stanju identificirati u prirodi...a s obzirom da ih obožavam, kupujem "na sigurno" od ljudi koji se time profesionalno bave :)
23.10.2020. (08:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teuta
A bome sad bih voljela da napraviš rižoto od gljiva njaaaam. Kako je bilo finooooo!
23.10.2020. (16:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
@ Day ... Kada sam se prvi puta "otrovao" vrganjima koje sam našao u šumi, bilo je to za čitav život. Nabavio sam literaturu i učlanio se u gljivarsko društvo. Skoro svaki tjedan bih sjeo na vlak za Fužine i uživao u šumi. Nekada i češće. Za te odlaske vežu me prekrasne uspomene. Na žalost, već godinama nisam bio u šumi.
23.10.2020. (18:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
Morati ću ti ga napraviti kada dođeš i uživati ćemo u okusima. Ljubim te Srećo moja
23.10.2020. (18:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teuta
Laka noć i tebi vilenjaku moj plavooki. Lijepo spavaj i mirno sanjaj. Pusam te mockaaaaaaa.
23.10.2020. (23:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
Pusano moje nježno. I ja tebi želim mirnu noć i najljepše snove. Ljubim te
23.10.2020. (23:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
isabel
iznimno poučan post k tome potkrijepljen i izvrsnim fotkama, mnogo bolje nego u nekim knjigama o gljivama koje sam čitala iako zazirem od njih, za sad jedino sunčanice bez greške kad vidim i uberem,
tp.
04.12.2020. (15:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...