Komentari

bergaz.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Viatrix

    Svaka čast kako opaziš detalje.

    avatar

    07.10.2020. (20:36)    -   -   -   -  

  • Blog@Blog

    Meni je svaka tvoja galerija fora, ova s pločnicima je turbo fora :)

    avatar

    07.10.2020. (21:05)    -   -   -   -  

  • builderica

    Gazda od pločniks je zakon! :) A sva druga opažanja i zapažanja su predobra i fotografije odlične.Svaka čast!

    avatar

    08.10.2020. (08:45)    -   -   -   -  

  • .

    Neću ovaj puta komentirati fotografije, zato što imam jedno pitanjce.
    A zanima me zašto skoro nikada, barem s nekoliko riječi, ne daješ do znanja da si komentare pročitao, da ti to nešto znači, da cijeniš što se netko potrudio pogledati objavljene fotografije i ostaviti svoje impresije, reći da mu se sviđaju... iii, čak i ako je kritika u pitanju, ima ih i dobronamjernih, koje bi zaslužile isto.
    Moram priznati da mi to smeta, i takve blogove obično izbjegavam, i još više mi smeta kad se na komentare odgovara selekcijom, tipa - e, tebe cijenim, tebi ću odgovoriti. To jako ružno djeluje, jer kao da se istovremeno govori - a vas druge tko j***, vi me ne zanimate.
    Mislim da su rijetki oni koji bi baš inzistirali na uzvraćenom posjetu, znam da ja ne bih, ali i osnove lijepog ponašanja zahtjevaju barem nekoliko riječi... ili barem nekoliko pojašnjenja zašto je tako, jer, osim ovoga inače nemam dojam da si osoba kojoj je lijepo ponašanje nepoznanica.
    ?

    Evo... nije mi bila namjera spuštati, samo sam ponekad ovako direktna kad vjerujem da je to najbolji put za postići nešto :)

    avatar

    08.10.2020. (16:22)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    sve..............a brački kamen (?) je pravi, ako je pravi

    avatar

    08.10.2020. (16:42)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Huh, Ana, to je i moja dugotrajna enigma kod toga (bračkog?) kamena.

    a) Mnogo detalja oko "Titove vile" na Pantovčaku u Zagrebu bilo je izgrađeno 1963-4. u 'nekom (bijelom) kamenu' za koji bi po nekom lokal-patriotizmu bilo razvidno da je 'brački'. Pa se većima toga raspala do novog milenija.

    b) Prikazana slika je također jedan egzemplar iz jugoslavenske (!) povijesti. Zgrada "Kockica" je bila poznata kao dugogodišnje Sjedište CK SKH, dakle stožer hrvatskih komunista (i Savke Dabčević Kučar također). Sumnjam da bi se itko njen okoliš usudio popločiti kamenom iz neke Donje Lijeve, umjesto najcjenjenijim 'bračkim'. Pa gle' ga sada!

    avatar

    08.10.2020. (18:31)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Da ne gnjavim raju, odgovorit ću ti, V, najkraće što mogu.

    - Nisam tip kojem je blog zapravo prekodnevni chat! Imam i drugih zanimacija osim dežuranja na blogu i 'small talk' chat-anja; nadam se da uvažavaš taj stav.

    - Na komentare koji u sebi sadrže neko pitanje ili sumnju, makar implicitno... ili me tentaju, odgovaram (kao što ću na današnji Anabonni-jin!).

    - Drago mi je, iskreno, za one pak (komentare/komentatore) koji izražavaju slaganje i/ili pozitivnu emociju. Ali za razliku od tvog očekivanja (citiram) 'da dajem do znanja... da mi se sviđaju', za komentare tipa "divno, krasno, fantastično" ne mislim da na njima trebam zahvaljivati. I komentatoru je jasno da taj 'poklon' koji je dao nekom postu, zapravo treba, kao i u životu, 'otpustiti od sebe'. Bih li poimence trebao samodopadno napisati "Hvala Pero", "Naravno, Irena", "Znam, Viviana", ... samo da budem 'korektan'?

    - Blogosfera je toliko 'polarizirana' da većina blogera uopće 'ne trza na mene' i vjeruj mi, veseli me kad netko uopće navrati, a kamoli reagira. Daleko si od istine kad misliš da za vas, kojima se konkretno ne obratim, mislim u sebi: "Tko vas j***!".

    - Mislim da se etika na blogu bitno razlikuje od svakodnevnog komuniciranja 'oči u oči'; čak i od e-mailiranja koje 'zahtijeva', dopuštam i očekujem čak, neku mimimalnu 'pristojnost' tipa 'Primio sam na znanje, hvala...'.

    - Slutim da sam u tebi ovime 'izgubio' posjetitelja i/ili pratitelja, ali, hbg, that's life. U svakom slučaju hvala na kritici. Ako pak koji puta ostaviš (ipak) komentar koji 'visi' kao pitanje, nećeš ostati bez odgovora.

    avatar

    08.10.2020. (18:34)    -   -   -   -  

  • .

    Ne, nisi izgubio posjetitelja/pratitelja (ni više, ni manje nego prije), a ni sama ga ne tražim :D
    I ne razumijem zašto odmah svi nešto slično pomisle čim nije posrijedi komentar tipa "divno, krasno, fantastično" :O

    Samo me zanimalo zašto je teško ispod SVIH komentara, a ne svakome ponaosob, ostaviti jedno - Hvala svima na posjeti.
    Tek toliko da se nitko ne osjeća loše.

    Nije da baš nosam 'Bonton' pod rukom, ali sjećam se da sam se u prvim danima mog bloganja nekoliko puta osjećala kao pokisla kokoš zbog ovakvih situacija. Poslije sam malo oguglala, ali i dalje nemam pretjerano puno razumijevanja za ljude kojima jedno jedino 'Hvala' teško prelazi preko prsta. Mislim da za to zaista ne postoji opravdana isprika, jer je krajnje neučtivo, a to je ono što me baš kod tebe čudi.

    Eto, V govorila... i V poštuje želju za nechatanjem, pa ostavlja još jedino pozdrav :)

    avatar

    08.10.2020. (19:21)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Ja fakat nisam jedan od "ljudi kojima jedno jedino 'Hvala' teško prelazi preko usta..." Čak dapače. Čak i preko prsta kada to suština cyber-komunikacije iziskuje.

    Komentar (i moj...) na blogu po meni je ogledalo! Refleks!

    Kad gdjegdje i sâm na blogu u svom komentaru eksplicitno zahvaljujem autoru posta što me svojim izričajem uspio 'pomaknuti' s nekog mog osobnog učmalog mjesta, ne očekulem da mi napiše "Molim, i drugi put!", Znam da je doprlo do njega i to mi je dovoljno. Ne treba mi refleks refleksa (refleksa... refleksa...).

    Hvala ti.

    avatar

    08.10.2020. (21:28)    -   -   -   -  

  • sekasmith

    Nekak mi se čini da bi komentar moje vrste bil skroz suvišan, neko je već reko da nakon tvog dodatnog, slovčanog ili kak se veli, objašnjenja, ni ne treba komentar. :-)

    avatar

    02.11.2020. (14:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...