Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • TEATRALNI

    Svi koji su se (uključujući i mene) obrušili na stankovića dobro su napravili i to sigurno nije bilo bez razloga. Sasvim je realno i logično protupitanje kako je to mogao pitati. Odrasla osoba zna ili bi bar trebala znati kako izgleda udvaranje a kako seksualno uznemiravanje. Veljačina reakcija je bila sasvim na mjestu,samo mi još nije jasno jeli bila šokirana samom njegovom izjavom kao takvom ili njegovim intelektuanim sposobnostima. Vjerovatno oboje. To i totalni kreten zna razlikovati zavođenje i udvaranje od seksualnog uznemiravanja. A najveća glupost koju je pitao je upravo ovo: "Što ako je stavio ruku na koljena? Je li to seksualno uznemiravanje"? da to nije ozbiljna emisija (iako se iz njegovih izjava može zaključiti da nije,zbog toga gubi kredibilitet) pomislio bi da se zajebava. I Veljača mu je opet replicirala kako treba:
    "Ako nije bilo dozvoljeno s druge strane - apsolutno". čemu filozofirati dalje kad je sve kristalno jasno? Zašto bi se tražilo opravdanje za stankovićeve besmislene izjave i provokacije? Radi se o ozbiljnoj i važnoj temi, a on je na sve načine nastojao sabotirati raspravu,izvlačenjem riječi iz konteksta i skretanjem teme na stvari koje nemaju nikakve veze sa glavnom raspravom. Udvaranje mora biti dozvoljeno?a kako znati dali je dozvoljeno ako ne probaš? Ako je udvaranje odbijeno onda više nije dozvoljeno, a svi oni "intimniji" fizički kontakti bez pristanka spadaju u seksualno uznemiravanje. Stankoviću sve treba crtati ko malom djetetu, on je kod mene izgubio sve simpatije i pored toga što je pljuvao i provocirao političare. (što je i bio razlog mog simpatiziranja njega)

    avatar

    09.12.2019. (11:44)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    :))

    avatar

    09.12.2019. (11:47)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    ajmo ovako..............

    pripadam onima, koji su čitali Polet davnih dana, a to sam jednom u komentaru i rekla.....I sad, nakon puno godina odlučim doći u Zg i upoznati jednog "od", konkretno autora ovog teksta..........želim popiti kavu s tobom negdje na kultom mjestu iz mojih studentskih dana.......jednostavno popričati o svemu, baš o svemu - a tema ima. I ti najednom nagneš se meni i staviš ruku na moje koljeno onako spontano uvjeravajući me u nešto....
    Ja maknem nogu, tvoja ruka se povuče, razgovor se nastavlja........Je li to seksualno uznemiravanje, slučajni "dodir uvjeravanja" ili uvertira za nešto drugo obzirom, da sam JA inicirala kavu iz puke znatiželje bez ikakvih seksualnih primisli ?????

    avatar

    09.12.2019. (12:37)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    Evo, zanimljivo pitanje nam je predocila Anaboni...
    A ja bih jos dodao na njeno pitanje - sta ako Anaboni stavi svoju ruku na tvoje koleno - je li to seksualno uznemiravanje, slučajni "dodir uvjeravanja" ili uvertira za nešto drugo (flertovanje?)? Pogotovo sto je ona inicirala kavu?
    Ja se tu pomalo salim, ali i mene zabrinjava pojava 'definisanja' svega i svacega i 'regulisanja' jos vise.
    Shvatam ja potrebu zastite onih koje treba zastiti, ali problem je sto 'regulativa' nije nikakav prefinjen instrument vec tupa sekira. I to ne samo u ovoj oblasti - Evropska unija je na putu da sve zacementira kojekakvim propisima koji pored resavanja onog sto treba da rese, vrlo cesto totalno useru mnoge druge stvari koje su u vezi sa onim 'resenim'.
    Primer je fotografisanje na ulici - prava fotografisanih su resena tako da spontano fotografisianje u biti vise ne postoji. Ako bi se svi drzali zakona.
    U skolama su ucenici toliko zasticeni da nastavnici vise nisu. (Jednog belgijskog kolegu/profu je neka ucenica optuzila za seksualno uznemiravanje i trebalo je 3 godine (!) da se covek izvuce iz toga - a optuzba je bila izrecena od nekog derleta koje je samo htelo da bude u centru paznje! Cak su je i svi ostali ucenici iz tog razreda, te cele skole, toliko maltretirali sto je coveka bezrazlozno opoganila, da je morala promeniti skolu)
    I tako dalje.

    avatar

    09.12.2019. (13:05)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    ja sam više od nekoliko puta stavio ruku ženama na koljeno, i one meni, bez namjere da bilo ko jebe ili bude jeban, mislim to je tako uobičajeno među ljudima koji nisu bolesno opterećeni seksom,

    mene recimo uznemiravaju i to spolno dekoltei, dopičnjaci, i sve te druge stvari, tako da bi i to trebalo regulirat, kad ja to vidim meni se odma digne ona stvar što mi radi smetnje pri hodanju, a recimo postoji i realna opasnost da ako neka žena s velikim dekolteom sjedi i pije kavu, i onda se konobaru dogodi erekcija, i kad on dođe mijenjat pepeljaru, ta erekcija bude u visini očiju vlasnice dekoltea, pa bi ja volio znat ko tu koga uznemirava, ova s dekolteom ovoga s erekcijom ili obrnuto

    avatar

    09.12.2019. (15:38)    -   -   -   -  

  • jeka

    Udvaranje nije dirkanje drugog bića. Neki osjećaj bi trebao postojati. Naravno ako nas netko dotakne nije smak svijeta, ali dirkaroši ,oni pravi,seljoberski ionako nemaju osjećaj. Pa kada pokupe šamar onda su žene nasilne.
    Zašto bi mene itko dirao ako za to nema dopuštenje. Ni žene nejdu okolo i ne dirkaju muškarce.
    Nasilje je svako prekoračenje dobrog ukusa i nastavljanje iako je osoba rekla ne,bilo muška ili ženska. Nije to samo dirkanje. Samo nikad ne znaš na koga naletiš pa se nasilje i vrati istim tonom.
    Nema se tu šta raspravljati.
    Oni koji nam se svide nemamo ništa protiv oni koji ne ukoliko dirkaju zaslužili su da se upre prstom u njih i nazove ih se nasilnicima. Dirkarošima. Neodgojenima.
    Tu crtu razgraničenja svatko individualno poznaje.
    Nemam previše iskustva sa takvim stvarima,ali verbalnom nasilju sam često svjedočila. Sram ih bilo neodgojenu.

    avatar

    09.12.2019. (15:43)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    @VladKrvoglad, znači maltretiranje od strane drugih učenika je glavni dolaz da je profesor nije seksualno uznemiravao? Pa to je tipično ponašanje prema svim žrtvama nasilja koje se usude o tome progovoriti. Zato toliki slučajevi i ostaju neotkriveni jer u 99 posto slučajeva żrtva ispadne kriva. Što na način da je "to sama htjela, da nije oblačila minicu/previše popila/itd. ništa se ne bi dogodilo" ili pak "laže jer samo želi malo pažnje/bolju ocjenu/novaca" (recimo jedan tipični primjer komentara ludih obožavatelja Michaela Jacksona kad se netko od klinaca koje je skupljao u svom Pedofilandu progovori o tome). Intersantno je kad se tiče nekoga bliskog (u ovom slučaju kolege, ne znam da li po struci onalo općenito ili ga i poznaješ) onda smo skloni ne vjerovati žrtvi ali da je riječ sada o nekome djetetu koje je otpužilo svećenika za isto, u tom slučaju bi podržavali žrtvu a ne one koji ga maltretiraju.

    avatar

    11.12.2019. (06:13)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    Kojotice. Ovo je bio primer cist kao suza - pre nego sto se zakuvas u rezignaciji: ostali ucenici iz razreda su sve vreme bili prisutni i u blizini i znaju da nema ni govora o pipkanju koje je ona prijavila da profa na casu radi. :-)

    avatar

    11.12.2019. (18:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...