Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (36)

Marketing


  • TEATRALNI

    u koju kategoriju svrstat post? jebiga,kad nema kategorije "razno"

    avatar

    16.10.2019. (22:57)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    interesantno mi je kad režiser (bilo filma ili predstave) ostavi nedorečen kraj, posebno ako je npr. film ili predstava rađen-a po nekoj knjizi pa ostavi nedorečenost, da gledatelj sam prosudi kako je nešto završilo

    avatar

    17.10.2019. (14:36)    -   -   -   -  

  • teuta

    Pročitat ću kasnije post, sada nisam u mogućnosti. Šaljem ti prijatelju lijepi pozdrav iz Zagreba.

    avatar

    17.10.2019. (14:37)    -   -   -   -  

  • teuta

    Ako želiš pokretni tekst poslat ću ti link i naputak preko maila.

    avatar

    17.10.2019. (14:39)    -   -   -   -  

  • teuta

    Evo sad sam pročitala post. Po svemu sudeći moderna Antigona mora biti u najmanju ruku jako zanimljiva. Baš me zanima kako će to biti izvedeno.
    Dakle ti nisi ured za informacije hehehehheee, OK primila na znanje. Uostalom imaš i pravo.
    Papapapapaapaaaaaaaaaaaa...

    avatar

    17.10.2019. (15:25)    -   -   -   -  

  • nema garancije

    Hvala na datim informacijama, nama u zapećku dobro dođu, a
    Antigonu sam nedavno čitala..., to je jednom na godišnjoj razini.
    Da sam glumica baš bih je odigrala majstorski:)

    avatar

    17.10.2019. (18:51)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -SHADOW-Interesantno, sad što se konkretno Antigone tiče na znam dali je to slučaj. 3 su moguća scenarija koji se vjerovatno odigravaju na svakoj predstavi po jedan,i sad ovisi koji "potrefi". Bilo je u našim filmovima takvih završnica kao što je ovaj i
    ovaj doza misterija u filmu kao ovi koji zapravo i jesu trileri je uvijek zanimljiva.

    -TEUTA-ok primljeno, slobodno pošalji mail. I meni izgleda zanimljivo, samo nešto zajebava raspored projekcija pa će i renezija shodno tome biti odgođena, bio sam na službenoj stranici i promijene u repertoaru postaju ružna navika. Haha, a zar nisam "ured za informacije" ? :) vidiš preko ovog bloga je filmska sfera došla do izražaja (što se tiče naše produkcije) malo se zajebavam, drago mi je da su postovi nekom potencirali interes za filmove koje objavljujem.

    avatar

    17.10.2019. (19:13)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -GARANCIJA-sad moram biti iskren i direktan: nisam čitao, osim onog kratkog uvoda u predstavu, za zadnji dio komentara ne znam što da odgovorim...ti najbolje znaš :)))

    avatar

    17.10.2019. (19:15)    -   -   -   -  

  • teuta

    OK budem, još danas samo malo kasnije...

    avatar

    17.10.2019. (19:55)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    ok nije hitno više je znatiželja u pitanju :)

    avatar

    17.10.2019. (20:02)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Nisam primjetio da mi je taj teve u popisu kanala koje imam

    avatar

    17.10.2019. (23:44)    -   -   -   -  

  • NF

    Žižek je uvijek inspirativan i originalan

    avatar

    18.10.2019. (07:17)    -   -   -   -  

  • teuta

    Poslala sam ti mail s objašnjenjem...

    avatar

    18.10.2019. (21:19)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -More-preko digitalnog signala bi ti trebao biti dostupan. Sad ovisi o operateru koji imaš, ali mislim da je dostupan preko većinom svih. Vrte sve od exyu do domaćih starijih, do najnovijih.

    -NF-Sudeći po Antigoni, dijelim tvoje mišljenje, posebno zato jer je koliko sam upućen ovo moderna verzija, živo me zanima kakva će ispast.

    -Teuta - vidio sam i odgovorio ti, još pogledam sutra kad se logiram na laptop tipkam na mobitelu.

    avatar

    18.10.2019. (21:35)    -   -   -   -  

  • važno da si živa

    i ja nekako mislim da bi trebala biti interesantna. Zanimljivo...

    i ova parodija sad što se snima u Zg mogla bi biti fora - ne znam da li si čuo

    avatar

    18.10.2019. (22:25)    -   -   -   -  

  • teuta

    Ti razmisli pa mi javi. Ako budeš trebao pomoć znaš da možeš računati na mene.
    Laka ti noć prijatelju.

    avatar

    18.10.2019. (23:01)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -važno da si živa-da, tako izgleda iako nemam podlogu, jer nisam gledao niti onu izvornu verziju. Volim inovacije posebno zato jer je ova adaptacija suvremena što nam je kao društvu potrebno. Samo kakve komplikacije su se izdogađale oko nje bolje da ništa ne govorim.

    -Teuta - znam prijateljice da mogu hvala :) izgleda mi dosta jednostavno ali da se ne zaletavam prerano ipak je to html koji mi je još poprilično sklizak teren laka ti noć.

    avatar

    18.10.2019. (23:21)    -   -   -   -  

  • isabel

    ok, imaš pravo, ovih dana zapostavila sam ovaj tvoj Info-pult:-),
    vjeruj mi bacih se u školarce osnovnjake ponovno, a kako volim učiti prilično sam uzbuđena svladavanjem novog radog mi gradiva, e sad, kako je i do sada u mome obrazovanju bilo "preskakanja" u više razrede, da ne objašnjavam sad, nebitno, tako i sada ubrzano učim i prednjačimn u istom i zadovoljna sam, e sad, prvo mi dozvoli da predahnem malkoc od današnjeg dana pa večeras ,ili kasnije od večeras.-) uletim u ovu raspravu o Antigoni, a usput da ti kažem da nikako da pronađem iti jedan clue o f 6o.3, naprosto ne mogu vjerovati da nigdje, apsolutno nigdje, barem do sad, ne uspijevam pronaći trag istog i krivo mi , do zla boga mi krivo što stvarno nigdje ničega o tom filmu, osim onog što smo bili pronašli, žalosno, stvarno.

    avatar

    19.10.2019. (18:02)    -   -   -   -  

  • isabel

    p.s. da , dok se hranim upravo i mozak u sedmoj brzini, petljam neš i mislim da sam ko čorava kokoš pogodila prvo zrno pa ga
    delivery u Theatr-Centralni office.-), evo;

    https://www.ziher.hr/recenzija-antigona-drama-radikalnom-politickom-ci nu/

    avatar

    19.10.2019. (18:23)    -   -   -   -  

  • isabel

    dodatak extra na koji sam naletjela prije nepunu minutu, dostavljam također;

    Svojim uprizorenjem njemačka redateljica hrvatskih korijena Angela Richter želi potaknuti na razmišljanje o tome na koji bi način uopće bilo moguće ponovno buđenje građanske svijesti u Europi suočenoj s krizom i prevratima.
    Antigonu glumi Iva Mihalić, Luca Anić njezinu sestru Ismenu, Kreonta utjelovljuje Mislav Čavajda, Hemon je Filip Vidović, Glasnik Silvio Vovk, a Barbara Vicković u ulozi je Zborovođe. Zbor čine Vanja Matujec, Alen Šalinović, Kristijan Potočki, Tesa Litvan i Tin Rožman.

    Posebnost ove predstave jest i da Alma Prica glumi proroka Tiresiju.
    Kad mi je redateljica Angela Richter rekla da bih trebala igrati Tiresiju, ostala sam začuđena i počela tražiti 'opravdanje' za takvu podjelu. Osim one prve glumačke misli 'u kazalištu je sve moguće', krenula sam u istraživanje o proroku Tiresiji i našla neke zanimljive sadržaje iz mitologije, njihova različita tumačenja, sve do podatka da je Virginia Woolf pronašla inspiraciju u Tiresiji za svog čuvenog Orlanda…muškarac pretvoren u ženu, koji živi preko tri stotine godina, rekla je Alma Prica.

    Mislav Čavajda tvrdi kako mu nije bilo teško pronaći inspiraciju za kreaciju uloge Kreonta, vođe koji preuzima vlast i donosi zakone kojima se Antigona suprotstavlja: Kreont danas vlada po čitavom svijetu. Zanimljivo je bilo putem antičkog teksta kreirati jednog današnjeg modernog Kreonta.

    Ivi Mihalić Antigona je uvijek intrigantna, te postavlja pitanja koja su ju pratila u ovom procesu: Može li opsesivna Antigona opstati danas u ovom svijetu gdje nam je potreban dijalog? Postoji li kod nje granica između pravde i fanatizma?

    avatar

    19.10.2019. (18:30)    -   -   -   -  

  • isabel

    a sad da konačno uprizorim svoj "pun želudac" svim osjetilima.-)) i
    nakon dugo, dugo vremena i zaključim čašom Cabernet Sauvignon-a pristiglog iz Čilea, a
    Antigona- ijada se nastavlja.-)))
    tp.

    avatar

    19.10.2019. (18:32)    -   -   -   -  

  • isabel

    Zašto Antigona?

    Iza pozornice sa S.Žižekoml

    avatar

    19.10.2019. (20:20)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Isabel
    haha, sad vidiš kako je kad mene potičeš da objavljujem ko sumanut, a razni su razlozi da to ne radim, manjak inspiracije navijše o ostalom neću da ne zauzme previše prostora no nije tajna. Evo i danas je trebao biti novi post ali ću ga odgoditi za sutra navečer, jer zahvaljujući tvojim poticajnim komentarima mogla bi biti pokrenuta zanimljiva rasprava. Prije nego pređem na stvar ako nisi vidla moj odgovor na prošlom postu jedan brzinski klik :) samo rasturaj novo gradivo ljudi uče dok su živi a umru ko budale :) ovo naravno nisu moje riječi nego stara narodna :) malo se zajebavam a znaš mene, samo ti napreduj i usavršavaj se imaš me na svojoj strani kao potporu u tome. Zahvaljujem na linku, pogledat ću nakon objave odgovora ove informacije su mi onako u magli poznate zahvala za prenošenje na blog preko komentara, ovo je izvrsna nadopuna postu, ova Ivina izjava mi je i jedina koja mi je ostala u sjećanju jer je najkonciznija kratka i pogađa poantu. Moj glavni problem, karika koja fali je da nisam gledao niti prvu verziju niti ništa čitao o tome pa imam opriličnu "provaliju" o nekom konceptu, danas je premijera, a fotke sa predstave izgledaju suvremeno što i vizualno dokazje da je ova Antigona moderna verzija, sad mi je odgovor zbrda zdola ali jebiga tako je i post ispao :) uglavnom da zaključim zadnje riječi iz Ivine izjave "može li opsesivna Antigona opstati danas u ovom svijetu gdje na je potreban dijalog" ovo je po meni i meritum problema koji se projicira na stanje u današnjem društvu, nisam gledao ali eto, skoro se mogu zaklet da je to "baza" glavni princip kojim se vodi.

    avatar

    19.10.2019. (20:38)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    A što se f 60.3 tiče stanje je takvo kakvo je, niti kod googlanja mi to ne izbacuje. Kao prvi rezultat pretrage izbacuje stručne dijagnoze (jer se radi o psihijatrijskoj šifri za poremećaj ličnosti) a sa dodatkom "film" isto izbacuje koješta. Upravo guglam i kao što sam i naveo, kao prvi ishod pretrage pokazuje moj blog, sa tim postom a ostalo bolje da i ne govorim evo da se sama uvjeriš informacije o njemu sam iskopao preko IBDn-a i to sasvim slučajno. Klasik tv sam spomenuo kao opciju kanal na kojem je najizglednije emitiranje jer stvarno prikazuju sve i svašta koliko znam o ovom filmu još nije bilo ništa. Sumnjam da će internet dati odgovore na ova pitanja, jednostavno rijetkost je da je tako nešto javno dostupno iako ima već filmova te forme koji su dostupni na daylimotionu. Evo ako nisi pogledala (u što sumnjam vjerujem da jesi ali ipak) radi se o ovom i ovom filmu, i to su nažalost jedini koji su trenutno dostupni bar koliko je meni poznato. Ipak volim misliti pozitivno, vjerovatno će uskoro i ovaj "tekući" biti dostupan.

    avatar

    19.10.2019. (20:53)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Izgleda da smo komentirali istovremeno, evo sad sam pogledao link Antigona je još prije 4 godine bila po kazalištima, iz ovog mogu izvesti zaključak da se ovo radi o novoj verziji ili nadopuni. Prije 2 dana je bila pretpremijera koju sam nažalost "popušio"

    avatar

    19.10.2019. (20:55)    -   -   -   -  

učitavam...