Komentari

maithreya.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • TEATRALNI

    U, da crna kraljica je zakon, a na planinarenje obično uzimam kulen u blisteru, pivu ne iz jednog vrlo jednostavnog razloga. Da se ne zagrije (rađe ne pijem ništa nego toplu pivu :) ) Onda za tekuća pitanja stoji otvorena stara lugarnica na Sljemenu :) Što se tiče vegana imam isti problem sa njima, sa njihovim nametanjem svog svjetonazora i stila života zapravo. Nema boljeg nego na Puntijarki ( ili bilo gdje drugdje) pojesti pljeskavicu pa to zaliti pivom. Ps i da, jedna tehička opaska vidim da ti se blog ne pokazuje na listi, samo u top kategoriji a na listi nije vidljiv?

    avatar

    07.07.2019. (13:19)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Fantastično! Prekrasan izlet, volim Istru naj naj!
    Jedina knjiga koju sam na spomenutu temu čitala je Hrana za mir, odlično informativna, za svakog.

    Ja uglavnom ne jedem meso.
    Žao mi životinja, a i gadi mi se sirovo meso za rukovanje....
    No, ima iznimaka kad ga jedem.

    Recimo, u iznimnom stresu lani, imala sam jaku potrebu jesti kobasice....pa sam ih jela do trena kad mi više nije bilo potrebno.
    Također, kad sam na putu i to, jedem što imaju, zahvalim se i bok. Bilo bi ubijeno sa i bez mene, a netko se trudio to pripremiti.

    I slažem se, isto je jedeš li junetinu, jastoga, psa ili tustu gusjenicu.
    Neki kreću u razlaganje da je vidljivo da neke životinje više (i nama ljudima evidentnije) pate prilikom ubijanja,
    ali ubijanje je ubijanje, i na koncu svega, čovječanstvo će evoluirati iz te potrebe.
    Općenito, pa će se i na prehranu odraziti. :D

    avatar

    07.07.2019. (15:32)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Užitak je po parencani bičikletom, morat ću je proći, sa jedne strane je uvijek hlad. Sic ili navlaka sa gelom je bolje za turist. ture, ali ja sam jednom kao mlađi bez gela od doma Kalnik preko Ljubešćice, još nekih mjesta kojih se ne sjećam i Prigorca došao cestom na vrh Ivanščice (Kad bi se mesna i mliječna industrija smanjila za pola bilo bi duplo manje zagađenja i puno više druge hrane). Nije dobro vruć u hladno more, bolje obratno.

    avatar

    07.07.2019. (16:16)    -   -   -   -  

  • jelen

    Mislio sam da ce mi biti teze bez pive (i alkohola opcenito) ali uopce mi ne fali. Sad kad gledam ovu radlu uopce nista... mozda me stvarno pocelo mijenjati :-O
    Da i ovdje ima prica o veganima i vegetarijancima. Prehrana je naravno vegetarijanska ali ima i nekoliko vegana pa za njih se mora specijalno kuhati, ali nista strasno. Meni ce ovo biti, ako ostvarim predvideni rok boravka, daleko najduzi period vegetarijanstva u zivotu.

    avatar

    08.07.2019. (20:35)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @jelen, htjedoh napisati da to nije u stvari big deal (apstinencija od navedenih dobara), al mi je sinulo da bi to ipak bilo bezobrazno od mene (neš ti apstinencije, kad ti do nečag nije stalo)......da ja moram apcigati kavu i/ili slatko,
    bilo bi to BOLNO :-S

    avatar

    09.07.2019. (11:40)    -   -   -   -  

  • jelen

    Mogu ti vrlo jednostavno odgovoriti na pitanje koje si postavio kod mene. Zasto ce se uvijek (naravno nista nece biti uvijek negou svakoj sagledivoj, doglednoj buducnostI) u ovom samostanu jesti sir? Pa iz istog razloga zasto ce se u Mongoliji u samostanima jesti meso, Zato jer ovo je Francuska i neki redovnici su veliki siroljupci. No postoji ogranicenje sira po osobi na 70g dnevno. Iako nije bas da se svakome vaze koliko ce si odrezati s pladnja nego mi koji posluzujemo pladanj prema broju osoba na veceri rezemo sireve iz velikih koluta u manje komade momentalno kad su tu i gosti koji su u retreatu dnevno ide 1,5kg sira :-)) Da, postoji i blago upozorenje da se jede sto manje sira, prvo jer je strasno skup, pa zatim i iz suosjecanja s kravama i tako.
    Zanimljivo je imati uvid u te stvari malo insajderski kako ja sad imam.

    Jos u vezi drugih stvari koje si spomenuo super je ako ce se i John Muir prevoditi na hrvatski. Da li ima ikakva sansa da ja pomognem s kojim poglavljem takvih tekstova? Ne bi trazio nista, nikakve naknade niti priznanja da odmah naglasim, nego me samo zanima da djela takvih autora mogu citati i oni koji neznaju engleski.
    Inace jucer sam se u samostanskoj knjiznici susreo s knjigom koja je samo mene cekala i ja nju cijeloga zivota, a mozda i duze :-)

    Dobro malo se glupiram, ne zamjeri, danas sam na dopustu, pa visim na kompjuteru.

    avatar

    09.07.2019. (13:30)    -   -   -   -  

  • Planinske skitnje

    Koji lipi đir, a još ima i gastro elemente...kud ćeš bolje! :) Slažem se da nikad ne bi trebali drugima nametati svoje mišljenje, jer time samo izazivamo otpor. Evolucija se dosad uvijek pokazala efikasnijom od revolucije.

    avatar

    12.07.2019. (08:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...