Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • The Art Of Being Yourself

    Sa zanimanjem sam pročitao ovaj, u osnovi, autobiografski, subjektivni napis, čija autobiografičnost se posebno očituje u posljednjem odlomku. Iako volim knjige (ne u količini i na način kao ti, ok:), pitanju lektire bih postupio na potpuno drugačiji način. Naime, izbacio bih ju iz škole. Osim lektire, i školu bi izabacio iz škole. Mislim, ovakvu školu kakva je sada.
    Moj pristup u podučavanju bi bio: da se djecu motivira, stimulira i pomogne im se u otkrivanju i razvijanju njihovih sklonosti i talenata koji su im urođeni. Tvoja sklonost je čitanje i literatura u širokom smislu, to je jasno. To nije svačija sklonost. Nečija sklonost je da bude vrtlar, i ako ćeš mu naturavati Dostojevskog ili Kafku, to će ga prilično unesrećit kao čovjeka. Ali, taj čovjek s potencijalom vrtlara u sebi mogao bi se jako zainteresirati za knjige o vrtlarstvu. I u tome je cijela poanta.

    avatar

    28.05.2019. (09:46)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    ovo, kao srednjoškolska profesorica hrvatskog jezika i književnosti jednostavno------ne mogu i ne želim komentirati

    avatar

    28.05.2019. (12:42)    -   -   -   -  

  • crna svjetlost

    Slažem se u dijelu da čitati treba, jer nas čitanje oplemenjuje, uči na svim područjima...

    avatar

    28.05.2019. (14:14)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    AnnaBoni - mislim da ste propustili ili previdjeli ili zanemarili onu rečenicu gdje navodim da to pišem prebacivši um u ciničan način rada :-).
    Odnosno, Vi kao srednjoškolska profesorica hrv.jezika i knjižrvnosti biste trebali prepoznati kad je pogrešno nešto čitati doslovno.
    (Ako se Vaš komentar uopće odnosi na moj tekst jer postoji mogućnost da je Vaš komentar zapravo odgovor na komentar blogera The Art of being yourself, što je u Vašem komentaru ostalo nejasno)

    avatar

    28.05.2019. (16:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...