Komentari

naelektrisaniguster.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


 • Sjene iz djevojčicinih snova

  Gnju

  avatar

  24.02.2019. (20:52)    -   -   -   -  

 • robyn

  ako je ljubav sve što postoji, znači nema vraga. zašto je isus onda imao iskušenja?

  avatar

  24.02.2019. (21:04)    -   -   -   -  

 • Sjene iz djevojčicinih snova

  Tta su Iskušenja naše unutarnje prirode. Jer se je teško odvojit od percepcije koju obično imamo, bolno je i opasno. Probudi se dosta straha i uspavanih 'demona' u nama. Jednostavnoo ego se bori da preživi što mu je i funkcija. A ovaj put treba da umre, i opire se tome, po svojoj inerciji stvarajući raznorazne, ozbiljne psihičke probleme. Isusovo iskustvo vraga je njegovo untarnje iskušenje, i čišćenje.

  avatar

  24.02.2019. (21:43)    -   -   -   -  

 • Sjene iz djevojčicinih snova

  A ako vraga i ima, ljubav ga voli. :)

  avatar

  24.02.2019. (21:44)    -   -   -   -  

 • jelen

  Fromm je bio vrlo pametan čovjek. A ti jako lijepo opisuješ razliku između intelektualnog i intuitivnog znanja. Vrlo zgodan tekst koji sam s zadovoljstvom pročitao od početka do kraja, rijetkost velika na današnjem blog.hr-u! Znanje je jalovo ako nema realizacije znanja, uzalud su sve dobre namjere, jalove su sve kalkulacije i racionalizacije.
  Ne samo da u tzv. abrahamskim religijama već odavna nema riječi o gnostičkom putu, nego u današnje vrijeme je pod modernom parolom "svjetovne praktičnosti" i u rukama kojekakvih (financijski) spretnih "učitelja" i budizam na Zapadu(i ne samo na Zapadu) transformiran u puki self-help - feel-good.

  avatar

  24.02.2019. (22:09)    -   -   -   -  

 • robyn

  e ovo ko koga voli mi je najbolje što sam pročitala u neko prošlo vrijeme.
  očito ne možemo umaknut proljeću.đŸÂ˜
  ako je sve ljubav onda se nije imao od čega čistiti.đŸÂ˜‚

  avatar

  24.02.2019. (22:17)    -   -   -   -  

 • Sjene iz djevojčicinih snova

  @jelen, drago mi je da ti se dopada tekst, slažen se s svime što si napisa

  @robyn, čistio se od sebe, od vlastitih zabluda i neznanja. Sve jest ljubav, ali naša percepcija i naš ego, se boje promjene, i otuda sva patnja. Patnja ne isključuje ljubav, nego prosto, to je do naše slobodne volje kakvi ćemo bit. Isto vridi za Isusa, on se je čistija od sebe, ili točnije, energije u njemu su se dizale na veći nivo vibracije.

  avatar

  25.02.2019. (00:40)    -   -   -   -  

 • robyn

  samo sam htjela reći da je za mene ovo jako loša komparacija sa isusom. nešto je pa nije. i zašto mi ne bi bili ko bog. baš isus je rekao da ćemo činiti i veća djela nego što on čini.
  a ljubav, to je stanje kao i svako drugo. čovjek da bi elementarno postojao ne mora znati za ljubav. dovoljna je odgovornost. a osjećaj odgovornosti pak uvijek vodi u veću dimenziju.
  čovjek da bi postojao ne mora biti voljen i ne mora voljeti. ova priča koju si napisao ima svoje draži i razumljiva je, ali isto tako nije univerzalna.

  avatar

  25.02.2019. (09:22)    -   -   -   -  

 • Sjene iz djevojčicinih snova

  Ja mislim da jeste univerzalna i da je ljubav univerzalna sila svemira. Da je to esencija svog postojanja. A za Isusa, upravo to hoću reći, mi svi možemo postić šta je Isus postiga, pa možda i više. Jer je Isus čovik ko i mi, a ne Bog.

  avatar

  25.02.2019. (20:36)    -   -   -   -  

 • easy

  lijepo braniš svoja stajališta. to mi se sviđa.

  avatar

  27.02.2019. (08:18)    -   -   -   -  

 • Sjene iz djevojčicinih snova

  @defoe, hvala. A šta da kažem, valjda znam šta pričam. :)

  avatar

  27.02.2019. (16:26)    -   -   -   -  

 • easy

  htjela sam reći kako pri tom nisi agresivan kao mnogi drugi i to je velika osobina. imaš neki svoj stav ali voliš čuti i druge. to su kvalitetni ljudi..
  đŸÂ˜‰

  avatar

  01.03.2019. (09:22)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...