Komentari

obicnamama.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Blog jedne obične mame

    S koliko ste godina dobili svoju djecu? Imate li i vi iskustvo kao 'starija' mama? Ili možda poznajete neku takvu?

    avatar

    28.01.2019. (10:13)    -   -   -   -  

  • portoparole

    s 23 odmah poslije studija...........ali nije bitno: bitno je , da si svjesna svojih obaveza, ljubavi i mogućnosti da djeca rastu sretno kao što i rastu

    avatar

    28.01.2019. (11:37)    -   -   -   -  

  • Sialia

    Obilježene su one, čini mi se, po svemu što čitam vrlo angažiranim roditeljima tako da će biti više nego sretne.

    Odluka da se djecu ne vozika uokolo je ispravna odluka iz mnoštva razloga. Od razvoja samostalnosti i poticanja tjelosnog kretanja nadalje. Struka stalno upućuje kako premisivan odgojni stil roditeljstva nije najsretniji izbor. Vjerovati sebi i biti nepopularan je dobar izbor. :)
    Postoji more literature o roditeljstvu. Istina rijetko koga zanima.

    avatar

    28.01.2019. (14:28)    -   -   -   -  

  • Sialia

    *er

    avatar

    28.01.2019. (14:42)    -   -   -   -  

  • Regina

    Osim toga,, eventualno sa "brzinom"sve drugo smatram relativnim, čak mislim da su možda i bolje, više toga znaju, ne drame na svaku situaciju, a dom i ostalo već bi trebalo da je i tako tu, moja nona je govorila tko je rodio neka ih i ljulja, pa šta znam, trebalo bi da funkcionira :)

    avatar

    28.01.2019. (15:40)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    imala je 36 godina kad me rodila, bila je 18 godina u braku i nisu imali djece i onda - rodila me ... u to vrijeme je bila prestara, kako su joj govorili, predlagali su joj abortus, ali toliko je željela dijete, da je rekla liječniku: "doktore, spasite dijete, mene ne, spasite dijete" - spasili su nas obje...
    ja djecu nemam, primarni sterilitet, genetski valjda, sa 49 godina sam sebi osvijestila, da ih nikad nisam ni željela, bila sam iskrena prema sebi, a ta iskrenost prema sebi odnijela je mnoge predrasude u kojima sam živjela dok nisam bila iskrena prema sebi
    sretno ....

    avatar

    28.01.2019. (18:29)    -   -   -   -  

  • j.

    Ma, stići ćete vi napraviti sve što treba i izgleda još puno više toga. Pored ljubavi, odgovornosti, pažnje, posvećenosti, skromnosti, vrijeme gubi na značaju; više ćete napraviti takvim pristupom u pet godina nego drugi u dvadeset. Pozdrav i svako dobro :)

    avatar

    28.01.2019. (18:50)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    P.S. moj tata je imao 53 godine kad sam se rodila i opet me stigao i odgojiti i dovesti pred 2 oltara i dati mi sve što jedan otac daje svome djetetu, a mama -.... - ona je bila najbolja prijateljica ... prije svega prijateljica, a tek onda mama :)

    avatar

    28.01.2019. (19:01)    -   -   -   -  

  • starija mama

    Ukazali ste dobro na neke važne odrednice starije mame.
    Komentari relativiziraju, ili izražavaju nevažnost dobi rađanja, ali, kad to kažu mlade rodilje ili tko nije rodio, nemaju prave uvjerljivosti.
    Za odgojiti djecu, potrebna je snaga. A ona se smanjuje s godinama.
    Posebno će se potrošiti ranije bez podržavajućih okolnosti u vidu fizičke pomoći oko djece, kućanstva, ako je mama zaposlena, zadovoljavajućih prostornih i novčanih mogućnosti. Sigurno je zahtjevnije roditeljstvo, realno. A opet, svako vrijeme je dobro vrijeme, samo je mlađa dob rađanja bolja, ako se može birati.

    avatar

    28.01.2019. (19:41)    -   -   -   -  

  • Just me

    Prvu sam rodila sa sedamnaest, četvrtu sa tridesetčetiri i bila sam im stara.
    Što se tiče odgoja... Stroga sam, staromodna. Malo mi to djeca zamjeraju ali su izrasla u samostalne ljude. Godine nisu bitne. Ljubav i strpljenje je ono što nam treba da ih postavimo na noge da mogu samostalno koračati. Godine su samo nametnuti broj. A ljubav.... Vodilja u svemu :))

    avatar

    29.01.2019. (11:15)    -   -   -   -  

  • Prozor u svijet

    Gle,skoro smo generacija....moja su djeca odrasla...no to nije uopće bitno...bitno je da imaš za njih snage i ljubavi a sve će se ostalo posložiti....predrasude ne spadaju u ovu priču....One su sretna djeca....

    avatar

    29.01.2019. (20:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...