Komentari

narubupameti.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • FreshCaYg

    Kao i svaka druga ideologija tako i neoliberalizam ima svoje glasnogovornike, koji će lakše prodat muda za bubrege, nego stvarni nositelji tih ideja.

    Recimo da masovni ubojica Barack Obama, inače veliki Fan dotičnog, laprda ovako nešto, svi oni s iole inteligencije bi umrli od smijeha, zato masovni ubojice poput Obame, ili nekih ranijih diktatora, trebaju filozofe koji će laprdat umisto njih i prodavat muda za bubrige.

    Kužiš zajebano je bit prorok sa krvavim rukama, teško je bilo koju novu religiju, prodat dok ti s ruku kapa krv nevinih, zato iznajmiš nekog od bljedunjavih likova, da naizgled čistih ruku, neinteligentnim masama prodaju bozu.

    To ti je recimo slično ka kad je Elton John živio u engleskoj u dvorcu, a ona njegova luđakinja se iživljavala na posluzi, pa su u pauzi prežderavanja i oblokavanja šampanjcem, nakon par izdimljenih jointa, i zeru elesdija, pivali Imagine i Ebony und Ivory.

    avatar

    11.01.2019. (09:49)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    opsežan je i tvoj post pa isto ništa nije rješija. tako i ovi, palamudi o postojaju bitka a i dalje čupa janjetinu sa kapulicon mladon. sve ti je to zakurac, jer kad su ljudi prisiljeni mislit na sebe same zaboli ih za druge.

    avatar

    11.01.2019. (10:17)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    ....nakon ovih kritičara, ja ću se osvrnuti isključivo na post, jer da je po ovoj dvojici, pogotovo po Frešu , nikad nitko ništa ne bi trebao pročitati pa makar pročitano odudaralo od temeljnih postulata..
    Naime, ti si pročitala knjigu i dala vrlo pismeni osvrt potkrijepljen citatima...Pametnom dosta, onima drugima koji krizu identiteta poistovjećuju s Obamom i drugima ne svidja se.....Ok....ima ljudi, koji nikako da nadju dlaku u jajetu

    avatar

    11.01.2019. (10:58)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    @Fresh - Možda je neznanje ponekad i prednost, govorim o mojem neznanju. Pristupam stvarima otvorena duha i s dobrom vjerom. Nisam znala za spoj Baracka i pisca. Eto, sada mogu sve sagledati i iz još jedne perspektive. Otvorena duha i s dobrom vjerom kao i uvijek.
    Nemoj suditi knjigu po onome što sam ja napisala ili što je mene zainteresiralo, već ju pročitaj, ili nemoj, po volji. Ipak vjerujem da u njoj ima stvari koje ti ne znaš, koje su istina, i s kojima bi se složio.

    @kupus - Moj post ni nema svrhu nešto riješiti. I nitko nije rekao da janjetinu ne treba jesti. A sa zadnjom rečenicom se slažem.

    @AnnaBony - " ti si pročitala knjigu i dala vrlo pismeni osvrt potkrijepljen citatima" ... Hvala. :)

    avatar

    11.01.2019. (11:25)    -   -   -   -  

  • tijek misli..............

    Da YNH ništa ne radi, samo te navodi na viđenje starice umjesto ljepotice.
    Ništa?
    Stvar je u tome da su tu i ljepotica i starica.

    avatar

    11.01.2019. (11:26)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    @ tijek misli ... - Upravo tako, i jedna i druga. Drago mi je da smo se razumjeli. :)

    avatar

    11.01.2019. (11:49)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Lik i djelo navedenog pratim već neko vrijeme, sve i da nisam htio njegov zemaljski izaslanik na bloghaeru, kolega bloger Geomir nas je izbombardirao, njegovim zamislima, za moj ukus previše toga kod njega se zasniva na pretpostavkama, odnosno da budem jasniji bavljenje dalekom prošlosti o kojoj nemamo pouzdanih saznanja i budućnosti o kojoj možemo imati samo pretpostavke, je isprazno izbjegavanje sadašnjosti koja je empirijski definirana.

    U sadašnjosti auto je vegan homoseksualac koji živi sa svojim suprugom u komuni, koji uz podršku elita, veliki poklonici su i Zuckerberg, i Bill Gates, i ta ekipa, u velikoj mjeri lišen svakodnevnih egzistencijalnih briga, logičke zaključke koje je u vidu narodnih poslovica koristila moja pokojna baba, pretvara u eseje od više tisuća riječi, nešto kao Bruno Šimleša za liberalne ekonomske elite.

    avatar

    11.01.2019. (12:15)    -   -   -   -  

  • tijek misli..............

    ¨"Narodne poslovice koje je koristila pokojna baba", puno starije od nje,
    spoj su ljepotice i starice. Jer su žive uvijek.

    Ili, kako reče neki dan moja kćer: nema filozofskije molitve, u kojoj je sve rečeno.

    Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu, kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova. Amen.

    avatar

    11.01.2019. (12:50)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    @Fresh - :)) Konačno. Tako mi je drago kad u meni prepoznaš učenicu, a ne ravnopravnog borca kojeg na kraju lako prebiješ u ringu. :)

    Nisam znala to što navodiš o piscu, ali mi je to čak i drago. Volim pisanu riječ čitati kao u vakuumu, kako bih bila jedini filtar i za sebe izvukla ono što mi se čini dobrim samo po sebi. Kasnijim dodavanjem konteksta postaje mi jasnije zašto je pisac neke stvari pisao, ali moj dojam i ono dobro što sam sebi izvukla često ostaje nepromijenjeno.

    Citati koje si izvučem nisu nužno odraz mojeg stava i mojih misli, već nešto što si ostavim kao podsjetnik, nešto o čemu bih još htjela razmisliti. I ne, ne slažem se sa svime što je rečeno u toj knjizi.
    Ja sam svejed, heteroseksualka (doduše o ovom bi se dalo raspravljati), koja nije lišena svakodnevnih egzistencijalnih briga.

    Nisam znala da vas je Geomir već uputio u sve, ali nažalost, zbog sebe ću dovršiti što sam započela. :)

    @tijek misli ... - :) Amen

    avatar

    11.01.2019. (13:28)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    ;)
    Ovo ti namigujem :)

    avatar

    11.01.2019. (18:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...