Komentari

narubupameti.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Dnevnik toka misli

    .

    avatar

    27.03.2018. (10:01)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Sad bi Annaboni rekla trideset vas je pročitalo post a niko nije komentira, bezmudaši jedni, a onda bi objavila novi post i zatvorila komentare.

    Šta misliš ti jesu li ljubav i povjerenje neodvojivi, možeš li volit nekoga u koga nemaš povjerenje, ili imati povjerenje u nekoga koga ne voliš.

    Ja sam do sada puno puta mislio da imam odgovor na to pitanje, odnosno imam ga i sada ali je nekako taj odgovor bio promjenjiva kategorija.

    avatar

    27.03.2018. (12:28)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    Mislim da je moguće, u svim varijantama. Samo što je prva varijanta bolna, a druga, ako je taj netko povjerenja vrijedan, onda je racionalna.

    Npr. možeš voljeti muža koji te vara i nemati povjerenja u njega, a možeš imati povjerenja u svojeg trenera, da će treninzi biti svaki dan u točno određeno vrijeme, jednake kvalitete, i da će ti posvetiti pozornost ako ga pitaš kako točno izvoditi neku vježbu, makar ga ne voliš. :)

    Međutim, prvo bi trebalo definirati pojam povjerenja. Da li se mora odnositi na sve aspekte odnosa i u svakom trenutku odnosa, ili može na dio da, na dio ne?

    Povjerenje označava osjećaj da će razvoj situacije ili događaja imati pozitivan ili očekivani tok - kaže Wikipedija. ;) U tom smislu možeš imati povjerenja uvijek, čak i u muža koji te vara, ako imaš povjerenje u to da će te on opet prevariti, kao očekivani tok razvoja događaja. :)

    avatar

    27.03.2018. (13:35)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Definicija je glupa :))

    U biti je teško definirati povjerenje, pogotovo kad se u priču uključe dužničko vjerovnički odnosi
    Da kad bolje promislim jednako kao i o ljubavi ljudi lupetaju i o povjerenju jer kao pretpostavlja se da bi svi trebali znati što je ljubav, ili povjerenje

    Zašto se onda ne rađamo tako da znamo tablicu množenja, odakle nekome ideja da su ljubav i povjerenje refleksne reakcije, zašto to ne bi mogle biti vještine koje ćemo ovisno o talentu i uloženom trudu savlađivati, nije li to možda samo pitanje nestrpljivosti, ne poklanjamo li možda ljubav i povjerenje prije nego li smo uopće savladali vještinu, i što je onda to što poklanjamo

    Pogotovo s tako glupim definicijama :)

    avatar

    27.03.2018. (13:53)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Sad sam bio vidit definiciju ljubavi na Wikipediji, strašno :))

    avatar

    27.03.2018. (13:55)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    Engleska Wiki malo detaljnije ulazi u problematiku... ;) Teško je definirati nešto tako sveobuhvatno.

    avatar

    27.03.2018. (14:59)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Je sad ću i englesku čitat, baš :)))

    Kad vjere pokušavaju definirati Boga, obično kažu da je Bog ljubav.
    Meni ne izgleda tako kompleksno, ljubav je kad bi nekome dao sve što imaš cijelog sebe i ne očekuješ ništa za uzvrat, ljubav je radost davanja, ljubiti mogu samo nesebične osobe, uzimati ljubav može svaki parazit, rijetko je ali i prelijepo kad se susretnu dvije nesebične osobe sposobne voljeti, onda se rodi ljubav, sve ovo ostalo su uzročno posljedične veze.

    avatar

    27.03.2018. (15:10)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    Tako je, Bog je ljubav, jer samo je On u stanju biti istinski konstantno nesebičan. Sve naše ljudske ljubavi, pa čak i majčinska, su blijede kopije toga, jer nas ograničava tijelo, slabosti, iskustvo, želje, prošlost i budućnost.

    "Dvije nesebične osobe sposobne voljeti " - nažalost nikada nisam srela. Iako, vjerujem u iznimke pa pretpostavljam da doista negdje postoje. ;)

    (ti si valjda odlučio ovdje se sa mnom razgovarati dok ne napunimo kvotu komentara, kojoj su ostali propustili doprinijeti :)) )

    avatar

    27.03.2018. (15:25)    -   -   -   -  

  • golden age

    povjerenje je onaj osjećaj kad nekome vjeruješ što govori iako bi mi sami na njegovom mjestu - lagali, a u konačnici je to i najbolji dokaz ljubavi

    (da, jesam 1 od onih koji su kliknuli, pa ostali bez riječi na temu materinstva, posebno na temu sjećanja na sestru ...)

    avatar

    27.03.2018. (15:54)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Jok druge teme su mi dosadne :)))
    Kao što rekoh i kod mene su se odgovori na pitanje ljubavi i povjerenja bili promjenjivog karaktera, ova ograničenja su samo izlika, važno je da čovjek da onoliko koliko može, i moguće ja da se sretnu dvije nesebične osobe to mogu potvrditi :))

    avatar

    27.03.2018. (16:33)    -   -   -   -  

  • Sunday afternoon...

    Uvijek mislimo da ima još puno vremena...

    avatar

    27.03.2018. (18:51)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Toliko lijepo napisano; prožela si čitav tekst sa tri ljubavi: ljubavi prema mužu, ljubavi prema sestri, koje nažalost više nema :((((, i ljubavi prema malom smotuljku, maloj bebi kada pokušavaš otkriti što zapravo očekuje od Tebe, ali rekla bih i Ti od nje....Pozdrav, L+B+G

    avatar

    28.03.2018. (00:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...