Komentari

usputne-biljeske.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • dugoprugash

    Zlatne žbice - Šuma Marča

    avatar

    06.12.2017. (11:40)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lijepe slike iz ove šume. ( Ime Marča me uvijek asocira na stari manastir Marča koji se povezuje sa Grkokatolicima, čije je sad sjedište u Križevcima, a potomci Uskoka na Žumberku su većinom grkokatolici.) Volim ovakve staze biciklom, a mislim da je ona zmija bjelouška, makar i smukulja ima slične šare, ali drukčije kod glave .

    avatar

    06.12.2017. (12:35)    -   -   -   -  

  • dugoprugash

    @gogoo Taj stari drveni manastir je dugo bio pokraj ove šume u selu Stara Marča (bio sam u srpnju tamo bajkom i napisao nešto o tome ovdje na blogu) Kasnije je preseljen u Križevce. Na Žumberku sam bio u jednom malom Grkokatoličkom svetištu kod mjesta Budinjak. Čini mi se da nije bjelouška, ali nije ni otrovnica.

    avatar

    06.12.2017. (13:07)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Prekrasno je ovako biciklirati prirodom. Ja sam volio biciklirati na Izvor Rječine ili u Gorski kotar.
    Bitno je znati odabrati kadar, a sama kvaliteta tada je manje bitna. Fotke dočaravaju prirodu u kojoj si uživao i prenose taj doživljaj na pravi način.

    avatar

    06.12.2017. (13:55)    -   -   -   -  

  • Lisbeth

    poznajem tu šumu i taj kraj, i slike su lijepe neovisno o tome što su mobom slikane. Zmija jest bjelouška, kad su tako velike onda ih je teže prepoznati, fleka iza uha zna izgledati mala, ali samo one imaju tu zelenkasto bijelu boju trbuha. Bjelouška može imati puno nijansi gornjeg dijela kože-od potpuno tamne do šara koje podsjećaju na riđovku, ali boja trbuha je uvijek ista.(smukulja je smeđa, ničeg svjetlog na njoj, ribarica žuto crnih fleka, crvenkapa-s crvenim flekama, kravosas velik i dugačak sa ravnim crnim linijama, bjelicu bi se moglo zamjeniti sa malim kravosasom. E, koja je otrovna od ovih? Otrovnica ima jasno odvojenu glavu od trupa, sve , osim riđovke. Znači, zmiji uvijek gledati glavu :))) I pustitii ih da prođu...

    avatar

    06.12.2017. (15:01)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    šuma i fotke si mi lijepe, osim zmije , koja je u stvari lijepa, ali ih se bojim....začudilo me je kako Lisabeth poznaje, prepoznaje zmije

    avatar

    06.12.2017. (16:45)    -   -   -   -  

  • dugoprugash

    Hvala svima na interesu i komentarima. Lisbeth tvoj komentar je edukacijski, koristan i nemam ništa za dodati. :)

    avatar

    06.12.2017. (17:09)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Prekrasne fotke..osim one sa zmijom...brrrr:-(

    avatar

    06.12.2017. (17:45)    -   -   -   -  

  • Lisbeth

    kad budeš krenuo po drugim krajevima biciklirati, tipa, krša i dalmacije, onda ću ti opisati koje te tamo zmije mogu dočekati :)) Naravno, razlog što ih toliko dobro poznajem je strah. Bojim ih se, ali poštujem svaku beštiju , pa i njih, i ne želim se dovest i situaciju da ubijam neku neotrovnicu iz straha. Jer one su potrebne u eko sustavu. Vjerujem da ćeš se ti kao ljubitelj prirode složiti s mojim stavom da moramo poznavati sve životinje naših prostora u kojem živimo da bi mogli ispravno se ponijeti prema njima. Pozdrav, i hvala ti na lijepim komentarima.

    avatar

    06.12.2017. (19:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...