Koji si sir koristila? Kako si napravila umak, s vrhnjem? Baš sam se jučer riješio povećeg akcijskog Brie sira, ali jeo sam ga sirovog (očišćene kore), jer nitko drugi nije htio nikako. P.S. Više puta sam vidio kako stručni ocjenjivači u tv kulinarskim emisijama šize na gastronomski usputne mini rajčice koje uglavnom imaju dekorativnu svrhu. Ne znam, ja ih i dalje nerijetko koristim, pogotovo što ih često imam, pašu gotovo svemu i jako lijepo idu na crni tanjur.
30.08.2017. (15:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ponekad moramo i sami sebi ugoditi, a tjestenina je oduvijek bila moja slabost. Recept u kratkim crtama: - prvo prokuhati nekoliko minuta brokulu pa u istu vodu ubaciti i njoke - prokuhati dok ne isplivaju te sve skupa procijediti i ubaciti u posudu s umakom Umak: - u 200 ml vrhnja za kuhanje na laganoj vatri otopiti 4 trokutića običnog Zdenka sira, posoliti i popapriti - promiješati s brokulom i njokama, posipati Ribancem i kratko zapeći na 240*C - mini rajčice sam koristila kao salatu i dekoraciju koja je slici dala malo boje Jednostavno :)
30.08.2017. (17:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Je, je... tako i radim, samo što umjesto vrhnja skuham bešamel, a i kuhani (narezan na ploške) krumpir je odličan... i volim, pa zato kažem da bih sad rado pojela i ovo, iako njoke zapravo izbjegavam :)
30.08.2017. (21:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Penelopa
Jako mi se svidja recept ali posto ne podnosim ni vrhnje za kuhanje ni besamel, imate li neki pametan prijedlog cime ih zamijeniti??
30.08.2017. (21:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Brzo, jednostavno i ukusno ;)
30.08.2017. (14:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Mmmm, odlična ideja.
Ja sam danas napravila sataraš
30.08.2017. (14:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
e, to je za mene :)
30.08.2017. (14:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Volim boje u tanjuru, a brokulu imam često.
30.08.2017. (14:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Grunf
Koji si sir koristila?
Kako si napravila umak, s vrhnjem?
Baš sam se jučer riješio povećeg akcijskog Brie sira,
ali jeo sam ga sirovog (očišćene kore), jer nitko drugi nije htio nikako.
P.S. Više puta sam vidio kako stručni ocjenjivači u tv kulinarskim emisijama šize na gastronomski usputne mini rajčice koje uglavnom imaju dekorativnu svrhu.
Ne znam, ja ih i dalje nerijetko koristim, pogotovo što ih često imam, pašu gotovo svemu i jako lijepo idu na crni tanjur.
30.08.2017. (15:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
baš sam razmišljala što spremiti sutra za ručak... hvala ti na ideji... :)
30.08.2017. (15:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
AnaBoni
Lipo !
Ja sam u Lidla kupila mašinicu za rezance od povrća pa mi danas tanjur urešen s tri boje
30.08.2017. (16:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
Sir volin!...mora da je super... !:)
30.08.2017. (17:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Obožavam njokice i brokulice!!!
30.08.2017. (17:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mekon
Hmmm...ak je tak fest jednostavno...hmmm... onda je još jednostavnejše probat...prosim... gdi se degustira .....................
30.08.2017. (17:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Ponekad moramo i sami sebi ugoditi, a tjestenina je oduvijek bila moja slabost.
Recept u kratkim crtama:
- prvo prokuhati nekoliko minuta brokulu pa u istu vodu ubaciti i njoke
- prokuhati dok ne isplivaju te sve skupa procijediti i ubaciti u posudu s umakom
Umak:
- u 200 ml vrhnja za kuhanje na laganoj vatri otopiti 4 trokutića običnog Zdenka sira, posoliti i popapriti
- promiješati s brokulom i njokama, posipati Ribancem i kratko zapeći na 240*C
- mini rajčice sam koristila kao salatu i dekoraciju koja je slici dala malo boje
Jednostavno :)
30.08.2017. (17:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Grunf
Otprilike kao sam i pretpostavio,
osim dodatnog pečenja u pećnici.
Hvala ti na odgovoru, tj. receptu.
30.08.2017. (18:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Mek prijatel, pa kaj buš sad tak hladno sprobaval, ti javim kad bu pak bilo pri meni tega jela :):)
30.08.2017. (18:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Njoki i ja nismo baš u 'najboljim odnosima' :))... ali mislim da bih ovakvima i 'progledala kroz prste'... možda i više puta :D
30.08.2017. (20:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Bilo koja tjestenina se fino uklapa u ovu priču :)
30.08.2017. (20:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Je, je... tako i radim, samo što umjesto vrhnja skuham bešamel, a i kuhani (narezan na ploške) krumpir je odličan... i volim, pa zato kažem da bih sad rado pojela i ovo, iako njoke zapravo izbjegavam :)
30.08.2017. (21:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Penelopa
Jako mi se svidja recept ali posto ne podnosim ni vrhnje za kuhanje ni besamel, imate li neki pametan prijedlog cime ih zamijeniti??
30.08.2017. (21:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Ponekad napravim umak od 200 ml vode, žlice gustina i povrtne kocke, jednako je ukusan!
30.08.2017. (21:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Penelopa
Hvala na savjetu :)
30.08.2017. (22:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mekon
čuj... meni svikak paše... ja sam ti kak pajcek... ništ ne prigovaram ...ha ...
31.08.2017. (18:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...