@fresh; Samo se ti zezaj... ccccc.... :) Da se zna, moj muž je trpa u sebe svaka sranja i nesranja što postoje, kao da su igre bez granica.... još se k tome ljutio i bio najpametniji/najbrži/najbolji pa ga je to sve dovelo gdje ga je dovelo. Sad su stvari svedene na normalu, i sve je puno bolje......
Dok me ti tu koriš, ja kod tebe čitam da ideš s Purgericom ča. (Jel ča ili ća ne znam) nek vam je lijepo!! :))
19.05.2017. (14:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisam ni sumljao da se kod tebe ne može doći na ručak i bez "šišmiša, zmija...", ali za mene bez prženja a kukuruzno brašno mora biti bio i starinska sorta , ali ne mora baš iz vremena Montezume. Primitivo je talijanski nazin vinske sorte crnog grožđa kojeg u Kaliforniji zovu zinfandel, a kod nas crljenac, ali ovdje bi meni više pasalo bijelo, recimo silvanac ili škrlet. Ma ovo je za 3 2 1 ...!
19.05.2017. (21:50)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@O-da! životu; Hvala ti, baš si draga..... mene bi u stvari vrlo zanimalo vidjeti vegansku kuharicu, sigurno bih mogla ponešto naučiti. :))
@gogoo; Ovo tehnički ništa nije bilo prženje, ukoliko govorimo o prženju u puno ulja. To je sve pirjano ali i dalje ne znam bi li to smio jesti? Kako bilo, jaaaako je fino i bolje da sad ne mislim o tome :)) Baš sam se opskrbila s 4 boce vina, to mi je sad zaliha za 100 godina unaprijed, ova boca, onda jedan merlot, jedan shiraz i nešto iz Iločkih podruma na što me muž nagovorio, ne znam napamet ali znam da je crnjak jer to jedino pijem :)) ispičutura :))
20.05.2017. (00:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Fino mi ovo izgleda, proljetno-ljetni ručak, kako skaču temperature tako se i meni jede nešto lagano ili bar laganije, sad bi mi i trešnje bile dovoljne :) Mogu zamisliti prehranu bez mesa, pa i jaja, iako ponekad zalutam, ali bez mlijeka i sira mi je to totalna nepoznata misija
20.05.2017. (12:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@luki2; probaj, ako voliš začinjeno, svidjet će ti se :))
@Vegan Čarapa; hvala, Čarapice :))
@Nisa; sve je to stvar navike, bar si mislim. Meni bi, po praktičnosti kuhanja, jaja najviše nedostajala jer su vezivo za sve i svašta. Mlijeko ne mogu smisliti i ne pijem ga cijeli život, sa iznimkom malo mlijeka u kavi i što ide u poneka jela., Sireve i jogurte volim, ali mogu bez njih bez problema, a meso ne znam kad sam zadnje jela. Ipak, ne mogu reći da sam vegetarijanka, jer doma ipak kuhamo meso, iako rijetko, muž ga uopće ne bi trebao jesti, ali ga ponekad jede, dijete se je proglasilo vegetarijancem, a ja ne marim previše za to. Pa ako mi daju nešto pomiješano, odmaknem meso i jedem ostatak......
20.05.2017. (12:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Volim dosta povrće, dapače, eksperimentiram s kremastim juhama i salatama, ali svaki obrok (osim doručka) ima i artikle životinjskog porijekla. Osobno bih mogla izbacit meso i ribu ali moji bližnji misle drugačije, a meni opet dobro! Svaku disciplinu poštujem, i sama se u mnogočemu nastojim upristojiti iz vjerskih (u pojedine dana) ili zdravstvenih razloga. Ovo posljednje znači imati zdrave navike što uspijevam manje ili više! Čestitam na pobjedi! :-)))
22.05.2017. (19:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Gogoo; daj mi, molim te, napiši točno kako to misliš da je bilo kuhinje u pobjedi. Zanima me na što točno misliš? Misliš li da je bilo nekog muljanja u odabiru, jel trebao netko drugi pobijediti?? Daj mi napiši, jer ja po običaju ne kužim zakulisne blogerske mulje, a vidim da je i Fresh nekaj govorio o nepravilnostima. Živo me interesira što je na stvari, s obzirom da sam ja pobijedila..... Vina ima puno, pa dobro, poklanjam ti drugih 50 godina :))
@Sjećanje i osvrti; Hvala na čestitki! :)) Svatko je različit, svatki organizam ima svoje potrebe, svaki organizam na svoj način reagira na ljekove također, tako da je univerzalni princip da univerzalnog principa nema..... svatko treba za sebe naći ispravni put, u prehrani, u svemu... :)))
23.05.2017. (07:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ajme, pa ti nikad ne shvatiš moj humor; pa kakvo bi to bilo kulinarsko natjecanje bez kuhinje!? Nije bilo sve baš sirovo, zar ne? A i dodatak o vinu je dovoljno rekao, ali sad kad mi već poklanjaš, 'ajd' dobro, nije pristojno odbiti, 50 godina ipak nije za bacit, makar sumljam da ću još toliko doživjeti. Ali sad ćeš mi dati odmah za 25 g., ili idem na Klek! (možda sam trebao neke riječi staviti u navodnike, ali sam mislio da me nitko neće shvatiti kao nekog zakulisnog, što nisam nikad bio). Izvini, makar zaista ništa loše nisam mislio.
23.05.2017. (23:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@gogoo; ma joooj, jelo je super i treba ga probati. mislila sam si da je možda igra riječi, no kako se tam negdje Fresh bunio, pomislila sam da možda ima kakve vatre gdje ima i dima. A ja sam znatiželjna baba, pa pitam. That's all. :)))
25.05.2017. (07:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
onda se čudiš šta ti muž u nedoba ide kuvat, kako i neće kad ga izgladnjuješ :)))
19.05.2017. (14:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
@fresh;
Samo se ti zezaj... ccccc....
:)
Da se zna, moj muž je trpa u sebe svaka sranja i nesranja što postoje, kao da su igre bez granica.... još se k tome ljutio i bio najpametniji/najbrži/najbolji pa ga je to sve dovelo gdje ga je dovelo. Sad su stvari svedene na normalu, i sve je puno bolje......
Dok me ti tu koriš, ja kod tebe čitam da ideš s Purgericom ča. (Jel ča ili ća ne znam) nek vam je lijepo!! :))
19.05.2017. (14:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
O-da životu!
izgleda fantastično! pohvale za trud i volju. ja sam lijena, priznajem.
19.05.2017. (15:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Nisam ni sumljao da se kod tebe ne može doći na ručak i bez "šišmiša, zmija...", ali za mene bez prženja a kukuruzno brašno mora biti bio i starinska sorta , ali ne mora baš iz vremena Montezume. Primitivo je talijanski nazin vinske sorte crnog grožđa kojeg u Kaliforniji zovu zinfandel, a kod nas crljenac, ali ovdje bi meni više pasalo bijelo, recimo silvanac ili škrlet. Ma ovo je za 3 2 1 ...!
19.05.2017. (21:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
@O-da! životu;
Hvala ti, baš si draga..... mene bi u stvari vrlo zanimalo vidjeti vegansku kuharicu, sigurno bih mogla ponešto naučiti.
:))
@gogoo;
Ovo tehnički ništa nije bilo prženje, ukoliko govorimo o prženju u puno ulja.
To je sve pirjano ali i dalje ne znam bi li to smio jesti?
Kako bilo, jaaaako je fino i bolje da sad ne mislim o tome :))
Baš sam se opskrbila s 4 boce vina, to mi je sad zaliha za 100 godina unaprijed, ova boca, onda jedan merlot, jedan shiraz i nešto iz Iločkih podruma na što me muž nagovorio, ne znam napamet ali znam da je crnjak jer to jedino pijem :)) ispičutura :))
20.05.2017. (00:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki 2
Ovo je mljac-mljac ; zdravo i savršeno! Svaka čast! Pobat ću napraviti ...Pusa, L+B+G
20.05.2017. (01:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vegan Čarapa
Čestitam! odlično VEGE NA BREGE :)
20.05.2017. (07:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisa
Fino mi ovo izgleda, proljetno-ljetni ručak, kako skaču temperature tako se i meni jede nešto lagano ili bar laganije, sad bi mi i trešnje bile dovoljne :)
Mogu zamisliti prehranu bez mesa, pa i jaja, iako ponekad zalutam, ali bez mlijeka i sira mi je to totalna nepoznata misija
20.05.2017. (12:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
@luki2;
probaj, ako voliš začinjeno, svidjet će ti se :))
@Vegan Čarapa;
hvala, Čarapice :))
@Nisa;
sve je to stvar navike, bar si mislim.
Meni bi, po praktičnosti kuhanja, jaja najviše nedostajala jer su vezivo za sve i svašta.
Mlijeko ne mogu smisliti i ne pijem ga cijeli život, sa iznimkom malo mlijeka u kavi i što ide u poneka jela.,
Sireve i jogurte volim, ali mogu bez njih bez problema, a meso ne znam kad sam zadnje jela.
Ipak, ne mogu reći da sam vegetarijanka, jer doma ipak kuhamo meso, iako rijetko, muž ga uopće ne bi trebao jesti, ali ga ponekad jede, dijete se je proglasilo vegetarijancem, a ja ne marim previše za to.
Pa ako mi daju nešto pomiješano, odmaknem meso i jedem ostatak......
20.05.2017. (12:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
dobro da nije bilo ljutih papričica. Sigurno ne bih pojeo. Da! Baš žganci :)
21.05.2017. (15:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
@Sjedokosi;
otkad uzgajam svoje ljute papričice, stalno ih koristim, drage su mi jer su moje :)))
Žganci, baš! :)
21.05.2017. (17:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Mislim da je u pobjedi ovog jela bilo i dosta kuhinje. (Nego, što će ti vina za 100 g., daj meni pola i ostati će ti za 50 g. )
21.05.2017. (23:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjećanje i osvrti
Volim dosta povrće, dapače, eksperimentiram s kremastim juhama i salatama, ali svaki obrok (osim doručka) ima i artikle životinjskog porijekla. Osobno bih mogla izbacit meso i ribu ali moji bližnji misle drugačije, a meni opet dobro!
Svaku disciplinu poštujem, i sama se u mnogočemu nastojim upristojiti iz vjerskih (u pojedine dana) ili zdravstvenih razloga. Ovo posljednje znači imati zdrave navike što uspijevam manje ili više!
Čestitam na pobjedi! :-)))
22.05.2017. (19:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
@Gogoo;
daj mi, molim te, napiši točno kako to misliš da je bilo kuhinje u pobjedi. Zanima me na što točno misliš? Misliš li da je bilo nekog muljanja u odabiru, jel trebao netko drugi pobijediti?? Daj mi napiši, jer ja po običaju ne kužim zakulisne blogerske mulje, a vidim da je i Fresh nekaj govorio o nepravilnostima. Živo me interesira što je na stvari, s obzirom da sam ja pobijedila.....
Vina ima puno, pa dobro, poklanjam ti drugih 50 godina :))
@Sjećanje i osvrti;
Hvala na čestitki! :))
Svatko je različit, svatki organizam ima svoje potrebe, svaki organizam na svoj način reagira na ljekove također, tako da je univerzalni princip da univerzalnog principa nema..... svatko treba za sebe naći ispravni put, u prehrani, u svemu... :)))
23.05.2017. (07:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Ajme, pa ti nikad ne shvatiš moj humor; pa kakvo bi to bilo kulinarsko natjecanje bez kuhinje!? Nije bilo sve baš sirovo, zar ne? A i dodatak o vinu je dovoljno rekao, ali sad kad mi već poklanjaš, 'ajd' dobro, nije pristojno odbiti, 50 godina ipak nije za bacit, makar sumljam da ću još toliko doživjeti. Ali sad ćeš mi dati odmah za 25 g., ili idem na Klek! (možda sam trebao neke riječi staviti u navodnike, ali sam mislio da me nitko neće shvatiti kao nekog zakulisnog, što nisam nikad bio). Izvini, makar zaista ništa loše nisam mislio.
23.05.2017. (23:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
I rekao sam da bih rado kušao ovo jelo, ne mora baš u stilu "Večera za 5", (može i za 3-4).
24.05.2017. (22:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
@gogoo;
ma joooj, jelo je super i treba ga probati.
mislila sam si da je možda igra riječi,
no kako se tam negdje Fresh bunio,
pomislila sam da možda ima kakve vatre gdje ima i dima. A ja sam znatiželjna baba, pa pitam. That's all. :)))
25.05.2017. (07:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...