daj molim te.... gradele! pa ništa i opet te fotke i slova složena po negledljivoj i nečitljivoj pozadini ako se želiš još zabašurit dodaj još neki labirint
07.02.2017. (22:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisam milena nego se pripremam za posljednji i najteži ispit u ovom životu pa "švrljavim " na debelo i široko po svom ovom špiljcu, igrajuć se i monologiziram sa samom sobom o -aversu- i - reversu-;
Dalmacija, znamo, po dužini dijeli se na sjevernu, srednju i južnu, dok se po širini dijeli na Vlajland, tj.“Zelenu Dalmaciju“ u zabrđu, onu vlašku i na Mareland, odnosno „Plavu Dalmaciju“ uz more, onu primorsku (podvrsta Krajland) i bodulsku (podvrsta Škojland).Stanovnici jedne i druge strane Dalmacije znali su koristiti sol i kao konzervans-dakle i izvan one uobičajenosti utilitarne obligacije pri zaslanjivanju jela-pa su oni na aversu uz more solili i sušili ribu, a oni na reversu u zabrđu slanili i sušili meso.
08.02.2017. (01:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
-zamolba uvažena senjor Veličanstveni ,jel sad dobro?
-popravljan colice školjkice,popravljan ebemu:
-jel -kod barba Marina-agava s crtom?:-)))
-da, tako je Di , samo što su meni i nona i nono skupa s njon bija i otac i mater, jerbo svojih nisan imala,al uvik su govorili i to san z a navik zapamtila; možda baš i zbog te podvojene i udvostručene otočnosti u sebi, sve one registre inzularizma ne dočekujem i ne doživljavam kao izolaciju, kao odcjepljenje.Štoviše, baš taj život koji je dijelom uvjetan i uvjetovan , koji ne nudi odveć prava na grešku i krivu procjenu,očeličio je čovjeka na škoju, bodula:od gvozda u njemu učinio je acal, čelik! Temperiran je taj Dalmatinac i Dalmatinka dabome, poput piketa ili sjekire u kovačiji.I spremni su na najveće napore!
08.02.2017. (02:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gladni smo mi za mnogim stvarima kojima je rok trajanja izgledao vječno. Hrana je samo znak naše loše startne opreme. Srećom, da se ubaciti u rikverc ponekad. Pa i na silu.
08.02.2017. (16:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ok,dok,cmok, dakle sad sve štima svima i rima i ribe ima i gradele skidamo i pismu u molu na ovome lipom škoju
jerbo , rođena sam n a otoku, to jest Otoku pa kako god okrenen u svakom slučaju sam –bodul u skoku:-)))
silovitom jakošću zabodena , poput koplja,u dalmatinsku zemlju uronjena iz koje klica je moga života propupala u mladicu isprva pa onda u čeljade. Ili se ja tome, barem, nadam: tome da san ispala čeljade svima fala iz uvale moga vala i dok nama ima nas ima snova, ima želja, ima nade ima , ima, pozdrav noćni svima,svima.:-))
09.02.2017. (04:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
p.s. eeej Zadihano moje šesno,a di ti ovo sada otplova ,ajme,ajmeee,dok ima nas ima da bude i ovo zemlje zemljice šesne, jerbo likarija od spize koja se vadi i kolje , bere i suši u zemaljskom Edenu-mojoj i našoj Dalmaciji; bosiljak i murtilica, rajčica i paprika,luk i kapula,balancana i tikvica,ljutika i poriluk, selen i petrusimul….krumpir da i ne spominjem
preformuliram li latinsku sentencu cuius regio, Illius religio-s vjere na spizu, Dalmacija ima biti najsretnijom nacijom na svitu:od kvalitetne ribe koju lovimo ispred kuće do kvalitetnog mesa koje gojimo iza kuće ( bračka janjetina, vlaška perad, prašćad…)Maknemo li se malo dalje pa ovu „karniranu“ spizu garniramo sortama iz prebogate dalmatinske flore, nećemo znat pravo rasuditi na koju će bandu gastronomske tezulje naša pomnja prevagnuti:na onu aromatičnog bilja čiju samoniklost imamo povlasticu konzumirat( ružmarin, kadulja, lovor…),ili pak na onu ljekovitog bilja čija je korovska egzistencija još ekstenzivnija, agresivnija i dostupnija ( vrisak, dupčac, razne vrste metvica,kantarion, majčina dušica…) nema ništa na silu, samo dobra volja, ljubav i rukeeee i obnavljamo starinu ,ozbiljno ti govorim sada i još jedanput da ponovim; kad se nešto voli , ništa nije teško
09.02.2017. (04:50)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
a na što nas zoveš, molim te... promijenila tirkizno plavo u sutonsko "oker" a gradele i dalje prazne..... da bar komad pancete staviš i koju slanu srdelu a o vinu da ne govorim
09.02.2017. (08:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nije mi palo na pamet da se trujemo onim našim starim slavonskim delicijama. Svakako treba biti umjeren i uživati. Kako god ja nisam za brzu hranu, osim ako sama doma ne narežem nekaj brzinski. Pozdrav tebi.
09.02.2017. (09:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mene su tvoje slike odvele u djetinjstvo.....Istina je što se tiče hrane. Moje sam naučila na jednostavna jela moje bake i mame. Uvijek traže još. Pozdrav tebi ostavljam
09.02.2017. (16:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
agava
odlutah i ja u djetinjstvo i jednu toplu konobu...ljepota
07.02.2017. (16:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
da, nonina kužina, njen tinel... večera uz šteriku
i miris djetnjstva... poezija uspomena daruje snovitost zbilji... :)
07.02.2017. (16:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kaparoculica
tesko se cita, al bit san uvatila :))))
07.02.2017. (16:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tignarius
daj molim te....
gradele!
pa ništa
i opet te fotke i slova složena po negledljivoj i nečitljivoj pozadini
ako se želiš još zabašurit dodaj još neki labirint
07.02.2017. (22:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Opet Si sva u moru mrižica...Nočni Pozdrav Tebi:))
07.02.2017. (23:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gali
nisam milena nego se pripremam za posljednji i najteži ispit u ovom životu pa "švrljavim " na debelo i široko po svom ovom špiljcu, igrajuć se i monologiziram sa samom sobom o -aversu- i - reversu-;
Dalmacija, znamo, po dužini dijeli se na sjevernu, srednju i južnu, dok se po širini dijeli na Vlajland, tj.“Zelenu Dalmaciju“ u zabrđu, onu vlašku i na Mareland, odnosno „Plavu Dalmaciju“ uz more, onu primorsku (podvrsta Krajland) i bodulsku (podvrsta Škojland).Stanovnici jedne i druge strane Dalmacije znali su koristiti sol i kao konzervans-dakle i izvan one uobičajenosti utilitarne obligacije pri zaslanjivanju jela-pa su oni na aversu uz more solili i sušili ribu, a oni na reversu u zabrđu slanili i sušili meso.
08.02.2017. (01:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gali
-zamolba uvažena senjor Veličanstveni ,jel sad dobro?
-popravljan colice školjkice,popravljan ebemu:
-jel -kod barba Marina-agava s crtom?:-)))
-da, tako je Di , samo što su meni i nona i nono skupa s njon bija i otac i mater, jerbo svojih nisan imala,al uvik su govorili i to san z a navik zapamtila;
možda baš i zbog te podvojene i udvostručene otočnosti u sebi, sve one registre inzularizma ne dočekujem i ne doživljavam kao izolaciju, kao odcjepljenje.Štoviše, baš taj život koji je dijelom uvjetan i uvjetovan , koji ne nudi odveć prava na grešku i krivu procjenu,očeličio je čovjeka na škoju, bodula:od gvozda u njemu učinio je acal, čelik!
Temperiran je taj Dalmatinac i Dalmatinka dabome, poput piketa ili sjekire u kovačiji.I spremni su na najveće napore!
08.02.2017. (02:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kaparoculica
e, sad se lipo da procitat...i komentari su ti za deset :)))
08.02.2017. (07:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisa
Konobo mooooja :))
Samo ostavi bijela slova molim te :) :*
08.02.2017. (08:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mirče
Baš lipo.
08.02.2017. (10:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tignarius
kako će bit dobro, kad su gradele i dalje prazne
pa vidiš da te i @nisa, koja ima bolje oči ne mre "čitat"
zoveš nas u goste, ko lisica gavrana
08.02.2017. (10:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
Onaj tko voli kuhati, uvijek će nači vremena i uživati u pripremi. A nema ljepšeg prizora nego vidjeti kada onaj kome smo kuhali jede sa guštom.
08.02.2017. (12:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zadihana
Gladni smo mi za mnogim stvarima kojima je rok trajanja izgledao vječno. Hrana je samo znak naše loše startne opreme. Srećom, da se ubaciti u rikverc ponekad. Pa i na silu.
08.02.2017. (16:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
written in the scars.
konoba i meso ili riba na gradele. milina!!
09.02.2017. (01:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gali
ok,dok,cmok, dakle sad sve štima svima
i rima
i ribe ima
i gradele skidamo
i pismu
u molu
na ovome lipom
škoju
jerbo , rođena sam n a otoku, to jest Otoku
pa kako god okrenen
u svakom slučaju sam –bodul u skoku:-)))
silovitom jakošću zabodena , poput koplja,u dalmatinsku zemlju
uronjena
iz koje klica je moga života propupala
u mladicu isprva pa onda u čeljade.
Ili se ja tome, barem, nadam:
tome da san ispala čeljade
svima fala iz uvale moga vala
i dok nama ima nas
ima snova, ima želja, ima nade
ima , ima, pozdrav noćni svima,svima.:-))
09.02.2017. (04:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gali
Tigi; Zoveeem teeee jaaaaa,aaaaaa, vrata su ti oootvoreeenaaaa!:-)))
a i svima ostalima,aloooo
09.02.2017. (04:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gali
p.s. eeej Zadihano moje šesno,a di ti ovo sada otplova ,ajme,ajmeee,dok ima nas ima da bude i ovo zemlje zemljice šesne, jerbo
likarija od spize koja se vadi i kolje , bere i suši u zemaljskom Edenu-mojoj i našoj Dalmaciji;
bosiljak i murtilica, rajčica i paprika,luk i kapula,balancana i tikvica,ljutika i poriluk, selen i petrusimul….krumpir da i ne spominjem
preformuliram li latinsku sentencu cuius regio, Illius religio-s vjere na spizu, Dalmacija ima biti najsretnijom nacijom na svitu:od kvalitetne ribe koju lovimo ispred kuće do kvalitetnog mesa koje gojimo iza kuće ( bračka janjetina, vlaška perad, prašćad…)Maknemo li se malo dalje pa ovu „karniranu“ spizu garniramo sortama iz prebogate dalmatinske flore, nećemo znat pravo rasuditi na koju će bandu gastronomske tezulje naša pomnja prevagnuti:na onu aromatičnog bilja čiju samoniklost imamo povlasticu konzumirat( ružmarin, kadulja, lovor…),ili pak na onu ljekovitog bilja čija je korovska egzistencija još ekstenzivnija, agresivnija i dostupnija ( vrisak, dupčac, razne vrste metvica,kantarion, majčina dušica…)
nema ništa na silu, samo dobra volja, ljubav i rukeeee i obnavljamo starinu ,ozbiljno ti govorim sada i još jedanput da ponovim; kad se nešto voli , ništa nije teško
09.02.2017. (04:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
divno ja jutros ploviti tvojim nebom i uživati u slici i riječi... :)
09.02.2017. (05:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tignarius
a na što nas zoveš, molim te...
promijenila tirkizno plavo u sutonsko "oker" a gradele i dalje prazne.....
da bar komad pancete staviš i koju slanu srdelu a o vinu da ne govorim
09.02.2017. (08:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
Nije mi palo na pamet da se trujemo onim našim starim slavonskim delicijama. Svakako treba biti umjeren i uživati. Kako god ja nisam za brzu hranu, osim ako sama doma ne narežem nekaj brzinski. Pozdrav tebi.
09.02.2017. (09:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Razmišljanja jedne žene
mene su tvoje slike odvele u djetinjstvo.....Istina je što se tiče hrane. Moje sam naučila na jednostavna jela moje bake i mame. Uvijek traže još.
Pozdrav tebi ostavljam
09.02.2017. (16:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Dal me čitaš mrižico moja...Konoba moja je moja obožavana pesma...onako nježna...auuu..falaaa mnogo!!!
09.02.2017. (21:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tignarius
a jesi "produktivna"
jedan post (s praznim gradelama) misečno...
11.02.2017. (11:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
easy
gali
sve mi ovo fali
..:))
11.02.2017. (12:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Olja
Ostavljam ti pozdrav...ovih dana na bolničkoj spizi-ne pitaj , kakva je...
11.02.2017. (18:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...