Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Lastavica

    Tvoji komentari cinika su gorkokiseli, ali taman...

    avatar

    26.12.2016. (10:42)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Mislim da biti cinik cijelog života koliko god o istini govorio nije baš lako. Možda žuč i zbog toga radi prekovremeno.

    avatar

    26.12.2016. (13:08)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    Dobro ti kaže @demetra----------------ne opetrećuj se cinizmom jer ionako bude kako bude

    avatar

    26.12.2016. (14:30)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    Sretni ti blagdani sa što manje virusnih komentara.
    Bocaccu (Blokiranom) je oprošteno jer im je sve Decameron.

    avatar

    26.12.2016. (16:01)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    Sjedi, sad si me zaintrigirao. Molio bi te da mi ostaviš link na blogu da napokon i ja vidim s kim me to poistovjećujete kako vas ne bi smatrao paranoičarima?
    (i ne ljuti se što sam gornju poruku ostavio i na tvom blogu, jer ne znam što čitaš, a ne istražuje mi se)

    avatar

    26.12.2016. (18:27)    -   -   -   -  

  • husky

    Ove probranice su pogođene, po mom sudu, i ocrtavaju na Semperov ciničan način stvarno stanje stvari;

    isprika - novoizabrani nam premijer se hoće svima svidjeti i pokušava svojim izjavama udovoljiti što većem broju birača. No nije svjestan da će se uloviti u zamku. Trenutno mu ankete idu u prilog, ali kad rulja skuži njegove namjere što onda. Postavlja se pitanje: koji je njegov pravi stav i koliko će dugo moći glumiti.
    krivac; - kad bi Njemačka (i većina drugih EU zemalja) manje bila sluganski vezana za SAD, a više za dobrobit svojih građana pitanje je kakvu bi politiku provodila i dal bi do ovih situacija uopće došlo?
    MOST i 'jasni' stav - slažem se u potpunosti
    Glasnici - Vizije će odrediti glasnici; Mi Hrvati smo skloni slijepom vjerovanju - Nije važno slagati se sa vizijom glasnika, važno je da je glasnik "naš" čovjek. On će najbolje znati.
    Virus - a možda je Darko Pavičić prikriveni marksist koji se čudi toj pojavi :-)
    Poklon na 'američki način' - Pa za Amerigose puška i je igračka. Pokazuju to na način kako se igraju ljudskim životima kako kod kuće tako i van grane.
    Škola? kaj god. - Zaboravila je na vrijeme kupiti diplomu. :-)
    U svakom pogledu svakog dana sve više napreduje - "Tko će kome ako ne svoj svome". Uostalom počela je kampanja za lokalne izbore, treba blatiti konkurenciju da bi oni izgledali što manje prljavi.
    Škripac - To pokazuje samo koliko je suverenost fleksibilan pojam.
    Dobra trgovina - Cijela ova priča oko Ine smrdi jače nego ispušni plinovi rafinerije u Bosanskom brodu.

    avatar

    26.12.2016. (19:41)    -   -   -   -  

  • odmak

    Ne jedi se. Više ne čitam tisak dnevni ni bilo koji. Ne slušam vijesti. Ne mogu više skoro ništa mijenjati osim sebe. Tu se trudim, ostalo.., samo radosti.

    avatar

    27.12.2016. (12:40)    -   -   -   -  

  • nema garancije

    Komentari su ti svjetski, bila bih sretnija da ih ne mora biti, a što
    se tiče INE palo mi na pamet kako je kod nas jedan prodavao jaja:
    Kupio cca 100 jaja po kunu, prodao po 80 lipa, pa kad su ga upitali
    što ih tako jeftino prodaje on kaže da će iznijet suma. Bojim se da
    u ovom slučaju neće ni suma:))

    avatar

    27.12.2016. (17:33)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Nije loše ni „gorkokiseli, @lastavice, ali prije bih rekao „tragikomični“.

    Da, zaista nije, @demetra. Nisam ja oduvijek bio ovako ciničan. To je pomalo raslo kako sam postajao stariji i sve svjesniji što se oko mene događa. I ne radi samo žuč „prekovremeno“, stradava od toga i srce i živci, ali što mogu. Opće je poznato da je teško mijenjati sebe osim eventualno da si opališ metak u glavu (evo opet izbija cinik).

    Za tebe, @annaboni, vrijedi jednaki odgovor kao i za @demetru.

    Hvala, @sjedokosi, na čestitci. No sumnjam da će se drugi dio želje ostvariti. Zamolio bih te najljepše da ne komentiraš komentare drugih osim ako se komentar ne odnosi na meritum stvari – in rem. Komentari in hominem izazivaju kod onih kojima su upućeni provalu komentara čije sadržaje ne volim na svom blogu pa ih brišem. No morat ću u buduće onda brisati i tvoje koji te provale uzrokuju. Nadam se da me razumiješ.

    I tebe bih @blokirani, a mislim da sam to već jednom učinio, također najljepše zamolio da ne čitaš moj blog ako ti se ne sviđa i ako nisi u stanju komentirati meritum stvari a ne pljuvati po autoru komentara ili posta. Uz to, ako se želiš s neki od blogera obračunavati na osobnoj razini onda to čini nas svom ili njegovom blogu a ne na mojem.

    Zaista opširan komentar, @hasky, kakav se rijetko pojavljuje. A posljednji tvoj komentar na Probranicu o dobroj trgovini je apsolutno u rangu mojih komentara.

    Vjerovala ili ne @odmak, ne čitam tisak, ne gledam vijesti na TV niti ih slušam na radiju (zato najviše slušam i gledam trći program TV i radija). Tek ponekad mi se desi da prelistam koji broj tiskovina i odmah mi 'probranice' frcaju kao iskre kad brusiš željezo. Sve ovo što napisah u ovim potonjim palo mi je na um prelistavajući samo dva broja.

    Nažalost, što se tiče mijenjanja samog sebe, to mi je teže nego apstiniranje od duhana, alkohola, jela ili tiskovina. Osim ako ne bi primijenio način mijenjanja koji sam spomenuo u odgovoru @demetri.

    avatar

    27.12.2016. (17:59)    -   -   -   -  

  • Deseta umjetnost-enigmatika

    Ove su ti probranice najbolje do sada. Izdvajam Krivca i Glasnike. Ameri su stvorili islamske fundamentaliste i naoružali ih do zuba, dok Merkelica njemačkim bogatašima dovodi najjeftiniju radnu snagu. Kada bi se biskupi birali glasovanjem Bozanić bi ostao bez glasova, a blebeće na nekakvbom čudnovatom hrvatskom o novoj viziji.

    avatar

    27.12.2016. (19:24)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    @semper,

    Brz si na okidaču, a preskačeš srž problematike. A to je da i ti svojim djelovanjem javno sudjeluješ u širenju opsesija i laži o mom identitetu, te kao i @sjedi radiš kartoteke - dosje svih blogera, (ne samo mene). Opravdano pretpostavljam kako ste obojica @admini i ne vjerujem da bi se to vašim "šefovima" svidjelo. Zaboravio si što si kod mene napisao. Da te podsjetim:

    "Ovakav opširni ekspoze zavrijedio je da ga se spemi za povijest, pa sam to i učinio ubacivši ga u direktorij Blogerske impresije. Svaka ti čast. Sad mi je mnogo toga jasnije."

    Ne boj se, neću ti više puno dosađivati, jer sam pisamce @Sjedom nalijepio u Anketu, pa neka ga svi čitaju i znaju čime se on, ali i ti baviš, odnosno u čemu aktivno sudjeluješ.

    Što se tiče tvog (ili bilo čijeg) skidanja mog posta, on je na ovom blogu zaštićen znakom Copywright @, pa tako skidanjem i arhiviranjem činiš kazneno djelo utuživo po Zakonu o autorskim pravima koji direktno kršiš i pismeno priznaješ. Za to ti, kao autor, nisam dao dopuštenje, niti si me za njega pitao. Pa da si fer, obrisao bi obojicu i nitko ti ništa ne bi rekao. Ali brišeš samo mene čime se uključuješ u aktivnosti kojima se bavi tvoj "prijatelj".

    Ne, to nije vrijeđanje, to je nešto puno puno gore što mi se ne sviđa, a vjerujem kako bi se svidjelo i onom blogeru koga uvlačite u igru. Baš kao što se ne bi trebalo sviđati vašim šefovima koji su vam, pretpostavljam, dodijelili administratorske ovlasti. I baš zato javno tražim, inzistiram, da napokon obojica ili jedan, svejedno, objavite link onog blogera, pa da svi razjasnimo što se to događa na ovom blogu?

    To je uočilo i "glavno uredništvo" bloga na blogu čiji sam link dao (a ti ga obrisao), te vam poslalo poruku, pitanje. Na tom blogu sam pronašao i tebe i tvoju @Lastavicu, odgovorio i prenio vam svoj odgovor. Ne znam i ne zanima me jesi li se u tu igru uključio slučajno ili namjerno. Hoću i imam pravo znati što se to događa na ovom blogu, tim više što nikoga ne vrijeđam, već upravo suprotno, ja bivam vrijeđan vašim insinuacijama i spletkarenjima o meni. Na to imam pravo.

    I na kraju, kao što tebe nešto vrijeđa, tako možda i mene vrijeđaju tvoje opaske (branitelji-šatoraši, …), tim više što se je uz vas obojicu u igru uključila gošća iz Beograda, koju recimo vrijeđa “Za dom spremni”, a koja je, koliko vidim isto tako neki “admin” ili štogod na ovom blogu? Ukratko, vrijeđaju me vaša spletkarenja o meni, sprdnja o “ustaškoj” zemlji u kojoj vi dobrohotno primate “ustaške” kune. Jer, nitko me ne može uvjeriti da svoj adminski posao radite na dobrovoljnoj bazi i da za ne primate barem neku malu naknadu u “ustaškim” kunama.

    Bez uvrede.

    avatar

    27.12.2016. (20:20)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Nisam, @blokirani zaboravi, jako se dobro sjećam samo što ti nisi shvatio što sam napisao. No nema veze.
    Obavještavam te da ovog trena idem obristai tvoj post, iako smatram da nisi u pravu kad tvrdiš da ne smijem skidati tekstove s bloga. Mislim da smijem, samo što u slučaju da bilo koji dio citiram trebam navesti da je to citat i čiji je.

    Ponovo napadaš na osobnoj razini. Bez dokaza tvrdiš:
    -da pravim dosije blogera samo zato što arhiviram neki post koji mi se sviđa iili koji mi služi kao primjer netolerancije,
    -da me optužuješ za kršenje Copywright @, a sam kažeš da si pisamce @sjedokosog nalijepio u Anketu i to naravno bez njegove dozvole,
    -da brišem samo tvoje komentare a druge ne brišem što njie točno. Što se pak tiče @sjedokosog i njega sam zamolio kao i tebe da se u komenrtarima na moje psotove drži teme bez napada na druge jer ću u protivnom brisati i njega,
    -da imam nekakve šefove koji su mi (nama?) dodjelili nekakave administrativne ovlasti i tražiš da objavim link blogera a da ja pri tome ne mam pojma o kojem se to blogeru radi. I još tvrdiš da za to dobivam "ustaške" kune.
    -da tvrdiš kako je @lastavica moja, a ja tu osobu znam isključivo preko bloga (kao uostalom i ti) i kao suradnicu u realizacije knjige "I ja imam post" u kojoj su između inih objavljeni i moji postovi.

    Što se tiče termina "branitelji-šatoraši" to nisam niti izmislio niti jedini napisao. Osim toga, zar nisu godinu dana, navodno, boravili u šatoru?

    I na kraju, tvrdiš da nikoga ne vrijeđaš. Pa zar ovo što si sad napisao nije vrijeđanje? Ili to ti smatraš pohvalom?

    Ovime završavam svaku daljnju prepisku s tobom. Stoj mi dobro, i bez uvrede.

    avatar

    27.12.2016. (21:33)    -   -   -   -  

  • škrpun

    Komentari su vrh. Što se INA-e tiče; čini se da su 'političari' otkrili
    zlatni rudnik pa će istu prodavati i otkupljivati sve dok biračima ne
    poteče nafta na usta.

    avatar

    27.12.2016. (23:12)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    postavio si odlino pitanje kod mene... tvoj cinik se igra riječima...
    i tvoje probranice su ocean prepun kapi i pitanja... a ti kod meine pitaš...odlično pitanje... što je istina?...
    apsolutnost ne postoji... apsolut je samo jedan...
    a istina?... praznina ne postoji rekoše mudraci... ipak postoji
    u strahu... u bezumlju... u Horror vacui... bolna je to praznina koju neki ispunjavaju materijalnim... greška... traganje za istinom, tisućljetni put ka cilju... ne smijemo odustati... ti tragaš, osjećam to... :)

    avatar

    28.12.2016. (11:47)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    i evo me opet... hvala ti na tragu... odgovorih ti tamo... ali neka bude i ovdje... nadam se ne smeta ti...
    svi smo slićni plahoj svetlosti voštanice...
    izgaramo sami u sebi do kraja vremena... teško je pronači riječi kojima bih opisala trenutak u kojem doživjeh
    lux in tenebris,
    trenutak spozanje nutarnje svjetlosti… moment istinske misaonosti… tren u kojem osjetih smisao postojanja… "apsolut" ... moje vjerovanje u ljubav... to je bilo svjetlo u tmini koje slijedih u vremenu Koje nazvah vremenom tihog umiranja... suprug je stajao na vratima smrti... bila sam nemoćna, ali nisam odustajala... pomagala sam i njemu da ne odustane... eto to je moj "apsolut"... kae se apsolut je Bog... za mene je Bog ljubav...
    i kao malena djevojčica Alularija u vrijeme cara Dioklecijana... ponavljam njene riječi... vjerujem u ljubav... :)

    avatar

    28.12.2016. (17:25)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    odgovorih ti kod mene... ako imaš vremena pročitaj ovo...
    Razgovarajmoo ljubavi
    komentari na ovo štivo su interesantni... :)

    avatar

    29.12.2016. (03:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...