Geo, može se i tako držat običaja, ali to mi najrađe prebijemo različitim uslugama Annaboni, a ne ne, to na Visu nije brujet s fažolom već fažol s brujetom, bolje reć brujet "na" fažol :-D Šta se tiče gradelade - slažemo se!
30.10.2016. (07:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pomagačica
Brode odličan si!Kao da sam bila s vama.Slatko si me nasmijao i istina je kako se stari samo me može uzbuditi dobra spiza :-)
30.10.2016. (08:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
30.10.2016. (21:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Outremer
Otkad je svita i nauka, zna se da se u takove posle, di caruju učevne muške glave, ne smi pripušćat ženskadiju, a koja bi svojon nazočnošću i pametovanjem ( čitaj:: nesvrsishodnin petljanjem) činila distrakciju od determiniranog tijeka zbivanja. Adio!
31.10.2016. (16:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pomagačice, Dobra spiza je mač sa dvije oštrice ;-) Takva, treba se takvim radostima prepuštati što je moguće više. Sad propagiraju nekakve strojeve "tresače" maslina koji oberu (čitaj - unište) čitavo stablo za nekoliko minuta. Ma daaaaajte, još su nam samo te masline ostale za nekakvo korisno druženje. Močvara, fala lipa, drago mi je to čut Outremer: Ubila ih velika učenost
01.11.2016. (08:41)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bidni ljudi, još do prije desetak godin su ovako strasno govorili o ženskima, a sad in je samo spiza na pameti. Kako se bliži zima tako su sve žešći. A onda dođu neka vremena kad se više ni o spizi ne priča već samo o čaju – kamilici. P.S. Mene ne probada ispod škine, ali me uhvati mutež u glavi kada sam s ovima pija.
02.11.2016. (14:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
GP - o da, stari Grgur je veoma dinamičan semper contra, nemoj me plašit Lasto, u pašta-fažol "prirodno" ide nešto mrsno, najčešće suho meso, a kako su na otocima imali neizmjerno više ribe nego mesa, tako su nastala i neka specifična jela. Evo jednog primjera - http://www.coolinarika.com/recept/pasta-i-fazol-na-brudet/ Arosainmyheart, srećom, taj "jetlag" traje dan-dva pa se brzo naviknemo
04.11.2016. (08:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
geomir
Onda, uz fažol padne još i jedna litra uja
ili je to ORA !?? :-)))
29.10.2016. (22:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kunigunda
Ne priznajen viški brujet sa fžolom a ni branje maslina bez dobre gradelade..........eto ti ga na!
29.10.2016. (22:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
brod u boci
Geo, može se i tako držat običaja, ali to mi najrađe prebijemo različitim uslugama
Annaboni, a ne ne, to na Visu nije brujet s fažolom već fažol s brujetom, bolje reć brujet "na" fažol :-D Šta se tiče gradelade - slažemo se!
30.10.2016. (07:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pomagačica
Brode odličan si!Kao da sam bila s vama.Slatko si me nasmijao i istina je kako se stari samo me može uzbuditi dobra spiza :-)
30.10.2016. (08:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Takva
S radošću se sjećam onih nekoliko berbi u kojima sam sudjelovala kod prijateljice...smijeh, spiza, smijeh...uživancija :)
30.10.2016. (19:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mocvara
... kod tebe je vavek lipo prit
30.10.2016. (21:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Outremer
Otkad je svita i nauka, zna se da se u takove posle, di caruju učevne muške glave, ne smi pripušćat ženskadiju, a koja bi svojon nazočnošću i pametovanjem ( čitaj:: nesvrsishodnin petljanjem) činila distrakciju od determiniranog tijeka zbivanja. Adio!
31.10.2016. (16:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
brod u boci
Pomagačice, Dobra spiza je mač sa dvije oštrice ;-)
Takva, treba se takvim radostima prepuštati što je moguće više. Sad propagiraju nekakve strojeve "tresače" maslina koji oberu (čitaj - unište) čitavo stablo za nekoliko minuta. Ma daaaaajte, još su nam samo te masline ostale za nekakvo korisno druženje.
Močvara, fala lipa, drago mi je to čut
Outremer: Ubila ih velika učenost
01.11.2016. (08:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bergaz
Ono "(...) važno podigne prst ka Grgur NInski (...)" - odlično mi ocrtava "atmosferu"...
Mudrijaši.
01.11.2016. (09:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
Bidni ljudi, još do prije desetak godin su ovako strasno govorili o ženskima, a sad in je samo spiza na pameti. Kako se bliži zima tako su sve žešći.
A onda dođu neka vremena kad se više ni o spizi ne priča već samo o čaju – kamilici.
P.S. Mene ne probada ispod škine, ali me uhvati mutež u glavi kada sam s ovima pija.
02.11.2016. (14:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Kako se priprema pašta-fažol na brujet?
03.11.2016. (12:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
međiko
Teže malo čitam dijalekte ali da sam uživao u ovome postu jesam
Osijećam promjenu vremena uvijek ,ali ne obraćam pozornost,
04.11.2016. (00:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
brod u boci
GP - o da, stari Grgur je veoma dinamičan
semper contra, nemoj me plašit
Lasto, u pašta-fažol "prirodno" ide nešto mrsno, najčešće suho meso, a kako su na otocima imali neizmjerno više ribe nego mesa, tako su nastala i neka specifična jela. Evo jednog primjera - http://www.coolinarika.com/recept/pasta-i-fazol-na-brudet/
Arosainmyheart, srećom, taj "jetlag" traje dan-dva pa se brzo naviknemo
04.11.2016. (08:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...