Komentari

gogame.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Mladen

    Da li će, konačno, kraljevska i carska igra zajedno? ... :)

    avatar

    25.07.2016. (13:41)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    Mladene, sretna sam što je tvoj post konačno na naslovnici. Koliko sam samo puta ostavljala kritike Adminu što nije u vijesti stavio tvoja izvješća o rezultatima naše repke u gou, kao i sva vaša nastojanja da ta drevna misaona igra zaživi.Tolike godine pisanja na Blogu, toliki trud oko goa ( uz ozbiljno oštećen vid ) trebalo je nagraditi već davno naslovnicom, kao i trud svid igrača goa.
    Čestitke svima, a posebno malom Stjepanu na dvije pobjede jučer u St.Petersburgu.
    Da, i vjerujem da kraljevska i carska igra mogu zajedno. Pokazujete to i Medaki i ti.

    avatar

    26.07.2016. (09:29)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Mladene, pridružujem se riječima naše prijateljice, možda se na jesen ponovo okušam da malo vijuge zaposlim. Tebi veliki pozdrav.

    avatar

    26.07.2016. (12:59)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Slažem se sa @Čuvaricom, prave stvari rjeđe dođu na naslovnicu. (pratim "šahovski komentar" na TV-u).

    avatar

    26.07.2016. (13:05)    -   -   -   -  

  • Mladen

    Čuvarica pinkleca – Hvala ti na lijepom i poticajnom komentaru. Promatrajući ovu igru ovladava mi dojam kako je to ostavština davnih mudraca. Tu su pojednostavljene značajke života kroz balans suprotnosti. Ukazuje na začetke našega odnosa prema životu i upućuje na promjenu nas samih poštivanjem vrijednosti života. Zločesti ne mogu biti dobri igrači. Za to je potrebno da izboljšaju sebe. Mali Hikaru je tražio Božji potez u crtanoj seriji 'Hikaru no go', a ustvari igra Go je Božji dar... :)
    Demetra – U pravu si za osobno dobro. U Japanu su istraživanja pokazala da Go ima terapijsku moć za moždane funkcije. Preporučaju ga dementnim osobama, a smanjuje rizike od onoga Aldh... kako se ono zove ... Ma sjetit ću se valda:))) Javi kad se odlučiš da ti javim gdje i kada rade sekcije goa. Mogla bi zajedno sa Čuvaricom ...:)
    gogoo – Go ima i komponentu estetičnosti. U njoj se odražava prirodnost goa. Šah je bitka, a Go čitav rat. Obje igre nas uče odnosu prema protivniku, ali i prema sebi. U konačnici vještinom se nadmeće i shvaća da su subobi rezultati pogrešaka; bila to bitka ili rat. Tada kreće shavaćanje slobode življenja i stvaranja ... naravno u dobru što život znači ... :)

    avatar

    26.07.2016. (14:15)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    šah mi je totalna nepoznanica, tata je volio šah sa prijateljima, a i suprug prati na TV "Šahovski komentar" - meni je šah totalna nepoznanica :)

    avatar

    26.07.2016. (21:13)    -   -   -   -  

  • Mladen

    shadow-of-soul – Korektno. Imao sam prilike sretati ljude koji sude o onom što ne poznaju. Često su nas kočili u razvoju. Mislio sam kako je dobro širiti lijepe stvari, ali kako je ljepota relativna, treba biti oprezan, da se ne bude nametljiv. Meni su go i šah lijepe igre... :)

    avatar

    26.07.2016. (23:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...