Komentari

broduboci.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Lastavica

    Nasmijao si me sa smotanim dupinima i jadranskim
    školjkama iz Torresovog prolaza, samo ne znam otkud u svemu ćevapčići?

    avatar

    25.05.2016. (11:47)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Na kraju je bitno da od silne turističke zarade najvišu cijenu
    plaćaju oni kojima je košulja od "čistog" pamuka prava muka,
    aj' dobro, ostane za ćevapčiće:)))

    avatar

    25.05.2016. (12:04)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Fenomenalan tekst, pa još jednom: fenomenalno.
    Jučer sam i ja imao čast i čest na Trgu bana Jelačića u našoj dičnoj metropoli vidjeti kako izgleda 'mali seoski vašar rukotvorina i domaćih proizvoda' pod budnim okom, točnije kamera, turista iz dalekih istočnih zemalja. A kad se vraćah kući, vozeći se tramvajem od Trga, Savskom do Prečkog stalno sam u sebi govorio:“Da mi netko da besplatni stan i plaća sve režije ne bih živio u našoj metropoli.“
    Zagreb je prljav, neuredan, sa zapuštenim pročeljima okićen svim mogućim i nemogućim reklamama da se ne vide, iza njih, oronule fasade.

    avatar

    25.05.2016. (12:33)    -   -   -   -  

  • gogoo

    A sezona nije ni počela... nisam baš za košulju zlatnu, ali sam za bankomat koji haje i za vodu iz špine, ma i sa izvora (malo je zemalja gdje se možeš napiti iz špine kao kod nas, čak je i u WC kotliću pitka voda, Vidio sam kako turisti (ne samo iz Češke) pune kanistre vodom iz špina u našim toaletima ). Plati cugu ili zovem inspektore!

    avatar

    25.05.2016. (13:10)    -   -   -   -  

  • Pomagačica

    Brode znaš li da se od smijeha deblja.ja sam na dijeti.Što ću sad ?Odlične su fotografije ,posebno ona jedrilica na velikom plavom moru :-)

    avatar

    25.05.2016. (16:58)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Ajd vi taj šušur imate samo par mjeseci...Ovdje u Metropoli tak ti je svaki dan kroz cijelu godinu, a ni dupina nemamo, nego samo grabežljivaca najgore vrste:-(((

    avatar

    25.05.2016. (17:15)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Tekst odličan. Smijeh kroz suze! Ajoj!
    Užasavam se tih "popratnih pojava i kreatura" koje nemaju veze s autohtonošću nacionalne "ponude"...
    A da ne govorim o pokvarenosti zakonske regulative koja se "uhvati" na neku dvosmislenost u preporuci bilo "Europe" bilo "lokalnog drmatora" i hap - "opiči po raji!", ali pazi, "onoga u hacijendi preskoči!". Da mu se ne bismo zamjerili.
    Fuj.

    avatar

    25.05.2016. (19:05)    -   -   -   -  

  • bodulka

    Ovu štoriju bolno razumijem, ali da malo ublažimo tu kritiku tvoga grada... Vratili se moji osmaši prije dva tjedna s maturalca. Prva stanica Trogir. Zaboravio si barbića koji pjeva ispod prve palme. Oduševio ih je ad hoc sklepanom rimom o otoku :) a dogodilo im se i malo čudo: cure su sjele popit nešto i konobarici se smilile pa im je rekla da im ne može naplatiti cijeli račun i naplatila im - pola. Jedini problem je što mi nisu znale reć koji je to pa da isprobam pali li i drugi put :D Neće bit druge nego ću se morat prisilit doć i provjerit. Teško bi mi palo :))

    avatar

    25.05.2016. (19:16)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Lasto, ćevapčići se ponekad nađu tamo gdje ih najmanje očekuješ :-) I za girice, malo ti malo ja :-)
    Eh vi sjevernjaci Semper ;-)
    Vode vode amo, kad utjehe nema u rakiji Gogoo :-D
    Pomagačice, od smijeha se garantirano ne deblja, upravo suprotno
    Razvedenice, najgore su kitopsine,
    GP-CB, da to je ona priča o volu i Jupiteru
    Bodulka, samo izvoli :-D

    avatar

    26.05.2016. (08:18)    -   -   -   -  

  • marionetta

    Sretan i blagoslovljen Dan mladosti :)))
    ne YACTH, nego HYACT..."H" ide na prvo misto pri konverziji stranih riči u domaće, bez (im)proviz(ac)ije!

    avatar

    26.05.2016. (15:07)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Dobar komentar.. Sada plati piće,,,

    avatar

    26.05.2016. (22:05)    -   -   -   -  

  • Outremer

    Aaaaaaaa, ma šta je tebi odjednom počelo sve smetat ? Ajde, molin te, dok si bija mladji, naokolo si djirava sa drugin motivon, pa nisi ni primijetija bagerisanje , a sad, etotiga, svemu nadješ manu. Ja, eto , mislin, da naš stariji svit ne bi triba bit tako kritičan ka ti, nego bi se triba ugledat, primjerice, na amerikanske penzijunere, pa se ukrcat na kakovi kruzer za Karibe, oli barenko otić grijat kosti na kakovu bilu bilcatu pržinu neke lagune, a imade ti laguna, brat bratu, ka kusi pasa po cilomen Pacifiku, a i bliže (Maldivi i Sejšeli, ako je gospodi tramak letit do Pacifika). Adio!

    avatar

    27.05.2016. (18:56)    -   -   -   -  

  • O-da životu!

    Iako je tvoj opis humorističan i super kao tekst, zabavila bih se da to nije naša stvarnost. Svake godine sve gore! To je jedna od stvari na koju sam jako osjetljiva i imam priliku poslovno i privatno biti dio turističke sezone, što u ugostiteljstvu, što u trgovini pa me više puta sram,a nisam za ništa kriva.
    Konkretno, ljudi koji se bave ugostiteljstvom tri mjeseca u godini, ne znaju ni paštu skuhati, jeftina radna snaga koja ne zna niti hrvatski, a kamoli koji strani jezik, o bontonu da ne pričam...
    Primjer iz Crikvenice, prošli vikend- šetkamo uz mnogobrojne dućane i restorane koji su doslovno poslagani na šetnici jedan uz drugoga pa se nadmeću da bi pridobili goste. Zaustavljamo se pozdraviti poznanika koji sjedi na terasi, a konobar iz restorana do nam maše i viče:"ALo, alo!" Odem do njega i pitam što je, mislim, nešto mi je ispalo kako se potrudio dići ruke u zrak, a on mi kaže:"Dođite ovdje, kod nas, ovdje ste sigurni, ne idite tamo jesti." Prošla me volja za šetnjom i Crikvenicom, uz to što da me neko pita koji od mnogobrojnih restorana da mu preporučim, ne bih znala jer i sami sve češće jedemo frigane lignje i pomfri sa obližnje drvene kućice- to me ne može iznenaditi-znam da je frigano i to je to, ulje se ne čini prestaro, a u restoranima za te cifre, više ne želim neugodna iznenađenja.
    Svi bi mi živjeli od tri mjeseca rada godišnje....

    avatar

    28.05.2016. (09:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...