Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Sjedokosi

    naravno! problem je na razmatranju

    avatar

    24.05.2016. (19:51)    -   -   -   -  

  • hedonistra

    odmakni se više iz sjene staroga. Ni jedan ni drugi niste, koliko mi je znano, nikada napisali roman, a taj kao forma iziskuje puno više toga negoli Sae sugerira u pjesmi. Smatram ova 2 vaša uratka dakle, površnim, preko kurca, instant mudrostima. roman je oblik religije i ovisi o jezgri koja ili postoji ili je uopće nema. roman je toliko teška i zahtjevna disciplina da su vaše dvije paušalne upute obično pojednostavljivanje i ne znam uopće kome su te pjesme upućene na kraju krajeva? i opet Saetov ekhsibicionizam za svaku upotrebu i trenutak. Pomalo je ta njegova pjesma nalik onome kada u Pričama broja 1 starac u kolicima veli epskim junacima:

    -Čuj, malo sam prestar da idem s tobom u borbu, ali ako želiš koristan savjet-dobro se obuci...

    aj sad...kreni sa time da uopće nisam shvatio o čemu je tu riječ...

    avatar

    24.05.2016. (19:57)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Evidentno je da nisi shvatio, HEDOŽŽE. Bolje je shvatio SJEDOKOSI, a on se, za razliku od tebe, ni ne prezentira pretjerano kao pjesnik. Kao ni ja, uostalom.
    Oćeš više, bre, da ti nacrtam? Bavljenje poezijom mi se svodi na to da pročitam Svena katkad. Na koga da mi i sine odbijanac katkad ako ne na onoga koga sam jedinoga čitao? Pa neću valjda tebe čitati.
    Potreba da govoriš o nečijem bivanju u nečijoj sjeni (uopće, vrzmanje po glavi i nametanje te teme) ukazuje na to da te opet peru oni neki naročiti alpinistički i takmičarski demoni koji te opsjedaju. Ali koji su tvoj problem, ne moj.
    Što vidi Dogg u oblaku? Bivanje u sjeni, nedoraslost, neostvarenost.
    Od ostaloga što si nabaljezgao - primijeti da se, osim toga, ni kao romanopisac ne prezentiram. Kad si to od mene čuo? Što, samo zato izvodiš što si pročitao meditacijski vees o međusobnom odnošenju dvije književne vrste?
    Nisam ja ništa od onoga što bi tebe nadraživalo; nemam potrebu da se definiram ambicijama.
    I opet si s prezagriženom zajapurenošću zagrizao u nešto što je neopterećena meditacija i igra - zato što projiciraš vlastite demone i komplekse opterećivanja.
    Rado bih ti pomogao, ali moj sat terapije je, bojim se, preskup za tebe.

    avatar

    24.05.2016. (22:38)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    ne znam napisati ni priču, ni roman, ni poeziju....pišem neka osobna zapažanja i na blogu radim neku svoju slikovnicu , ali oba savjeta mi se sviđaju...sa malo riječi rečeno je ono bitno, dan je pravi savjet, a kako će ga tko čuti, razumijeti, primjeniti ovisi o onom tko savjet pročita....meni osobno neće pomoći da napišem pjesmu ili roman, ali mi koristi za doživljavanje onih koje čitam...hvala ti !

    avatar

    25.05.2016. (08:48)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    just poetry

    avatar

    25.05.2016. (11:46)    -   -   -   -  

  • edo

    Pero brate, s kim ti polemiziraš...

    avatar

    25.05.2016. (11:48)    -   -   -   -  

  • hedonistra

    evo nek ti iskusni romanopisac pranger objasni kako se pleše na žici :)))))))))))))))))))))))))) sad sam malo izguglao i u svijetu ima 5698 literarnih pokušaja naslova Ples na žici. pranger eto zna kako ubost žicu. edicija Prvi koraci u literaturi

    avatar

    25.05.2016. (13:32)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    PRANGER - Nije to polemiziranje, to je ispucavanje u aut. Zaluta neka divlja lopta na teren, pa što ćeš s njom?
    Ali odmah sam to ispucavanje i iskoristio za račun igre na terenu.
    Pravi način za čitati ovaj vees je kao dijalektičku igru paradoksa: pjesme kao principa oduzimanja suvišnog od romana, te, povratno, romana kao principa sumiranja mnogo takvih očišćenih pjesama.
    Znat ćeš da ja rijetko razgovaram s komentatorima, jer zapravo razgovaram sa sadržajem komentara. Što, a ne tko. Sadržaj je ovaj put bio udaranje jednim posve krivim sokakom u shvaćanju posta. Kako nije nezamislivo da bi bilo više onih koji bi u čitanju udarili tim ili sličnim sokakom, na kojem se misli kako bi se radilo o stvarnim napućivanjima ili da bi poanta bila u nekim ambicijskim isparavanjima, odnosno ne razabire se ima li poante.
    Zgodno mi je došla ova zalutala lopta da ispucavanjem plastično demonstriram definiciju zalutale lopte i za inače.

    avatar

    26.05.2016. (00:27)    -   -   -   -  

  • SarahB.

    Eh, da...ajde, napiši kad se neće samo...

    avatar

    28.05.2016. (08:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...