Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    Superhik opet napada!

    avatar

    30.04.2016. (00:16)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Viktor Ivančić: Hračak u vreći
    "Ipak, građanku najviše fascinira kolektivna opčinjenost ukazanjem ‘stručnjaka’ na Markovu trgu, pojavom menadžera na čelu države, što je u vodećim medijima dočekano salvama odobravanja, pa se ugledni kolumnisti međusobno nadmeću u kategoričnosti i ljepoti ispjevanih ditiramba, jerbo da će Uelika nepoznanica – shodno svojoj reputaciji u međunarodnim poslovnim krugovima – voditi Hrvatsku kao uzorno i rentabilno poduzeće.
    Iako nema blagoga pojma o ekonomiji, građanka dosta jasno razabire kako se u ambijentu vladajuće kapitalističke okrutnosti vode uspješna poduzeća: srežeš troškove, riješiš se viška ljudi, preostale pretvoriš u što jeftiniju radnu snagu, te maksimaliziraš profit za vlasnike i poslovnu elitu. Vlasništvo nad Hrvatskom d.d., doduše, nije transparentno, nominalno bi dionice firme trebali držati građani, no svi znaju da su one u rukama onih jedan posto kurvinih sinova koji crpe raspoložive resurse, naročito ljudske. Takvi ne podliježu shiteatingu, sigurna je građanka, nisu toliko blesavi da profitni dotok preusmjere ka općem dobru; naprotiv, zdrava tržišna dobit smiješi se tek nakon obuhvatne preobrazbe javnoga u privatno vlasništvo."

    avatar

    30.04.2016. (00:16)    -   -   -   -  

  • hedonistra

    najtragičnija u cijeloj priči jest činjenica da su uspjeli podvalit raji ovog lika kao dobroćudnog blentavca što raja objeručke honorira i sad imamo situaciju u kojoj mu popularnost nezadrživo raste dok je karamarko pristao čak i biti bad guy u cijeloj priči. primjenjeni poučak ilije čvorovića: sve je obrnuto od onoga što izgleda da jeste-imamo dakle karamarka koji će na sebe navuć ustaše-partizani spiku, kolindu koja će blejat nešto kao mir mir mir, niko nije kriv! i tima fuckin oreškovića koji će izrežirat pljačku kakva će postidjet sve sanadere do sada. krivac će na kraju bit petrov.

    savršeni plan! (mora im se priznat)

    avatar

    30.04.2016. (02:30)    -   -   -   -  

  • sojaburger

    nakon 25 godina potpuno promašenih državnih investicija, sa priznanjem države da su im investicije bile potpuno promašene i da čine glavni dio javnog duga (autoceste i ostala betonska galanterija kao npr arene), oni propovijedaju pelješki most kao nekakvo ekonomsko čudo, ponpvo ovce i na to pristaju, a na svu tu promašenu priču idu s nekakvim bajkama o reformama. rojs je dobro jednom rekao na tv "hrvatska je taoc građevinske mafije". čiji taoc je građevinska mafija još će se vidjeti, valjda nekih svjetskih kreditora koji baš žele da ne možemo otplatiti dug. kvislinška država sa kvislinškim narodom u kojoj je nacionalna izdaja nacionalni biznis broj jedan. i što si veći izdajnik to ti je bolja pozicija u "društvu". zato su se svi i odselili u irsku. tamo je ipak plodnija zemlja. plodnost zemlje se računa kao obrnuto proporcionalna od broja lopova po četvornom kilometru. i izraelska pustinja je po toj logici plodnija od hrvatske. i sahara.

    avatar

    30.04.2016. (06:28)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    ma, da imam 20 godina manje, iselila bih se zauvijek!

    avatar

    30.04.2016. (11:25)    -   -   -   -  

  • lion queen

    jbg.. imao je milanović priliku u 4 godine napraviti nešto.. a to su bili tvoji... pa nije učinio ništa...
    onda se postavlja logično pitanje: možda je nemoguće učiniti išta? na velikoj državi prljavi kapitalizam se izgubi u masi onih koji nisu navikli na ništa bolje i kojima su mozgovi odavno isprani putem obrazovnog sustava, a u maloj sredini gdje svatko svakog zna teško je ne vidjeti o čemu se zparavo radi. ali što, nismo mi francuska, gdje na sam spomen promjene ZOR-a svi izlaze na ulice i razbijaju i pale u znak prosvjeda. kod nas šljakere možeš gaziti sve dok ne crknu, a ako i ne crknu, kad im dozlogrdi, prije će ubiti sebe, nego izaći na ulicu u prosvjed. eto, pogledaj sutra na 1. maj koliko će ih se okupiti na prosvjedu kontra najnovije penzije u 67. godini... 100 ili 200 najviše i to u vrlo časnoj i dostojanstvenoj koloni, s vjerojatno dva ili tri transparenta, će krenuti na grah u maksimir i tamo će se nastaviti veselica zbog koje su se i okupili.. pop grupe, ples, smijeh i kako to već biva na prvomajskim proslavama. baš ko za vrijeme juge. i što reći na to? ništa... bolje i nismo zaslužili.

    avatar

    30.04.2016. (12:20)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ...autor iz Alan Forda je očito bio vizionar 'Rvacke ...
    ..ispravak netocnog navoda nije Hrvatska dd ..već doo...
    ...žijio 1.maj...praznik rada i vladnog nerada...a za one koji ne rade boli ih briga...važno da menađment ima dovoljno...ma sta dovoljno...previše!
    ...valjda ce se neto udostojit toljagom po njima...

    avatar

    30.04.2016. (14:21)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @sojaburger, veliš Rojs je tako rekao, a tko bi pak mogao imati bolji uvid u građevinsku mafiju od samog Kuma? dobar uoč o kontinuiranoj o/pelješkoj ofenzivi na razum sa visoko adresiranih propovijedaonica.
    @lion queen, ako dosadašnje opcije, kako uočavaš, podjednako nisu učinile ništa, zar ne bi bilo logičnije sumnjati u htijenje dosadašnjih opcija da se nešto učini, a ne u samu mogućnost činjenja?
    opća zapažanja su ti ovdje inače na mjestu osim 1) pripisivanja nezasluženosti svima (jer, tko smo to mi koji navodno ne zaslužujemo bolje (od statusa quo)? mnogi građani RH zaslužuju bolje, u prvom redu primjerice djeca), i 2) pripisivanja mi svojatanja Milanovića i njegovih (SDP) kao „mojih“. kao aktivna hadezeovka pogrešno podrazumijevaš da tvoji politički i/ili svjetonazorski neistomišljenici ne mogu biti drugo doli esdepeovci, što je rezultat tvoje nesposobnosti nijansiranja, i kao takvo je jasna besmislica svakomu tko me sve ove godine redovito prati i s razumijevanjem čita ono o čemu pišem. pero bi reklo: „Logika moronskog diskursa (...) je u automatskom spajanju (moje) ''lijeve obojenosti'' s esdepehazijskom ekipom, koja im dođe kao crvena krpa...“.
    osim što mi je organski odbojna ideja ikakvog stranačkog čoporenja, u meni neoliberalizam redovito nalazi ljutog protivnika, pa ma iz kojeg mu kuta dolazila politička podrška [desnog (HDZ) ili ekstremnog centra pod krinkom lijevog (Milanović / SDP)]. ne jednom je ovdje dokumentirano da beskičmenjaštvo i podčinjavanje kapitalu kod mene izazivaju gnušanje, bili oni hadezeovski ili esdepehazijski. no, kako je već i diogen uočio, jebe se tebi za to.

    avatar

    30.04.2016. (17:05)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    "Poručuje Komora Vladi da mora ljudima objasniti da će sada živjeti lošije kako bi poslije živjeli bolje!"

    U povijesti smo tu filozofiju učili najmanje dvaputa.

    Od strane Crkve već nam preko 2000 godina obećavaju bolji život na Nebesima za patne koje proživljavamo na Zemlji. I još nema nikakve potvrde s Nebesa da je zaista tako.

    U socijalizmu/komunizmu su nam obećavali bolju i sretniju Budućnost kad stignemo u komunizam. Obećana zemlja 'dembelija' se ne ostvari, a za uzvrat nam stigo kvazi kapitalizam i opet slušamo iste filozofije.

    Ništa novo pod kapom hrvatskom: obećanje ludom radovanje.

    avatar

    30.04.2016. (20:53)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    točno to @semper. govnarska filozofija koja bi trebala služiti kao opravdanje za ovozemaljske im govnarije.

    avatar

    30.04.2016. (22:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...