KICKBOXING

nedjelja, 30.04.2006.

Low kick u Splitu

U Splitu je 29. travnja 2006. održano Hrvatsko kickboxing prvenstvo u disciplini low kick za seniore. Nastupila su 63 natjecatelja i natjecateljice iz 20 klubova - članova Hrvatskog kickboxing saveza.

Izvršni organizator je bio Kickboxing klub "Pit Bull" iz Splita, kojeg vodi prof. Marko Žaja, a natjecanje je održano u velikoj dvorani SC "Gripe".

Na natjecanju su proglašeni najbolji natjecatelji, a to su:
- najbolji senior: Nedžip Mazlami - KBK "Bura" - Kostrena
- najbolja seniorka: Mateja Blažević - KBK "MOKK" - Kaštela
- najbolji klub: "Pit Bull" - Split (trener prof. Marko Žaja)



Na slici gore: Splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić uručuje nagrade najboljima
- slijeva: Mateja Blažević, Nedžip Mazlami, Ante Matas (glavni trener "Pit Bull"-a), Predrag Znaor (predsjednik HKBS-a) i gradonačelnik Zvonimir Puljić


Državnim prvacima postali su:

Seniori:
- 54 kg - Goran Mimica - "Pit Bull" - Split
- 60 kg - Siniša Kovačić - "Pit Bull" - Split
- 63.5 kg - Nedžip Mazlami - "Bura" - Kostrena
- 67 kg - Renato Gogošević - "Pit Bull" - Split
- 71 kg - Hrvoje Crnić - "Sveti Matej" - Viškovo
- 75 kg - Ivan Barišić - "Valpovo" - Valpovo
- 81 kg - Luka Šimić - "Bushido" - Požega
- 85 kg - Stipe Stipetić - "Terminator" - Split
- 91 kg - Miro Šarac - "Pit Bull" - Split
+ 91 kg - Marin Došen - "Sveti Matej" - Viškovo

Seniorke:
- 48 kg - Željana Piteša - "Pit Bull" - Split
- 56 kg - Ivona Roca - "Dalmatino" - Šibenik
- 60 kg - Ana Mandić - "Pit Bull" - Split
- 65 kg - Mateja Blažević - "MOKK" - Kaštela
+ 70 kg - Nives Radić - "Dalmatino" - Šibenik

I na kraju - kratki komentar: apsolutna dominacija boraca "Pit Bull"-a. Šteta što na natjecanju nisu sudjelovali još neki klubovi - članovi saveza, zasigurno bi borbe bile još atraktivnije. Šteta, nedostajali su Leovi "Kingovci", Leonovi "Trenkovci", Cikatićevi "Tigrovi" i Posilovićevi "Duhovi", a nedeostajalo je tu još nekoliko "Pit Bullovaca" - Damir Tovarović i Vinko Đirlić.

Same borbe potvrdile su očekivanja. Šteta, nije bilo dvoboja između Mira Šarca (Pit Bull) i Zorana Stanića (Sveti Matej) jer je ta finalna borba prebačena u večernji dio, s čime se nije složio Stanićev trener Dragan Majkić - jednostavno je nakon dugog pregovaranja i nagovaranja predao taj meč. Šteta.

Odlična borba bila je između Stipe Stipetića (Terminator) i Marina Rose (Sveti Duh), a Stipetić se pokazao puno sporemniji, čvršći i precizniji pa je pobijedio nokautiravši Rosu u 3. rundi.

Posebno se istakao i Nedžip Mazlami (Bura) koji je polufinalnu borbu riješio knock outom u drugoj rundi, dok je finalnu borbu dobio predajom protivnika u 3. rundi nakon što ga je jednostavno rečeno - deklasirao.

Vrlo lijepa borba bila je i u kategoriji do 75 kg gdje je pobijesio Ivan Barišić (Valpovo) pobijedivši Tomislava Rudana (Petar Krešimir IV)

Kod djevojaka - očekivana pobjeda Ivone Roce (Dalmatino), ali i dosta teška pobjeda Nives Radić iz istoga kluba protiv Natalije Šimac (Mega Centar).

I na kraju, evo nekoliko slika koje su napravili splitski foto amateri koji su sudjelovali na ovom natjecanju i na večernjoj priredbi slikajući sve što se toga dana događalo u dvorani - Željana Vesalović, Ilija Veselica, Igor Penjak, Stipe Marinović, Nikola Smernić. Rezultat, složiti ćete se sa mnom, je stvarno fascinanatan - ostalo bez komentara i obećanje - uskoro još ovakvih slika.



















































































_______________________________________________________________

- 22:08 - Komentari (2) - Isprintaj - #