KICKBOXING

nedjelja, 16.04.2006.

Nisu se proslavili

Prošlog petka, 7. travnja, u prepunoj dvorani "Borik" u Banja Luci, pred oko 6.000 gledatelja održana je borba na koju se čekalo pet godina. Jedan protiv drugog našla su se dva kickboksača trenutno među najboljima u svijetu - Ivan Strugar - SiCG, branitelj WAKO Pro titule svjetskog prvaka u low kicku do 81,4 kg i izazivač Draženko Ninić - BiH. Iz ove borbe kao pobjednik odlukom sudaca 2:1 izašao je Ivan Strugar.

Poslije uobičajenog početnog ispitivanja snaga Ninić je bio agresivniji dok je Strugar svoju šansu tražio i pronalazio iz kontri. Nakon izjednačenog početka uslijedila je blaga inicijativa Strugara. Sredinom borbe, u šestoj rundi Ninić je imao dobru seriju udaraca koja je podigla "Borik" na noge, ali nije bila dovoljno jaka da bi uzdrmala Strugara. Od sedme do desete runde blaga prednost bila je na Strugarovoj strani koji je posebno u devetoj i desetoj rundi u nekoliko navrata odlično "pronašao" Ninića ali je i banjalučki šampion pokazao da se za ovu borbu stvarno odlično pripremio. Sve udarce je izdržao na nogama. U 11. rundi stekao se dojam da su se oba borca čuvala za posljednje dvije minute ovoe borbe. U 12. rundi Ninić je bio dominantan u ringu, sjajno je povezivao udarce, prilično uzdrmao Strugara, ali meč borbu nije uspio završiti onako kako je planirao i kako je očekivao prepun "Borik" - knock outom. Strugar je sve njegove nalete izdržao na nogama i konačnu ocjenu o pobedniku dali su suci.

Odluka sudaca bila je 2:1, a time je pojas bar za sada ostao kod Ivana Strugara. Sljedeća borba trebala bi se održati 20. svibnja u novosadskom SPENS-u.

Sama sudačka odluka bila je iznenađujuća, a kada se doznalo kako se bodovalo, iznenađenje je bilo još veće: talijanski sudac Fragale dao je prednost Niniću dok je crnogorski sudac Roganović dao pobjedu Strugaru. Hladan tuš priredio je bosanski sudac Jovičić koji je dao pobjedu Strugaru. Uslijedile su neke ostavke, optužbe za dobro plaćenu odluku, ali to je već njihov problem, zar ne?




Ali, zašto mene ovo zanima - kao prvo zanima me jer oba borca poznajem, dobri su to kickboksači i zaslužili su ovakvu priliku. Poznajem i sve ove suce. Do sada nisam stekao dojam da bi bio koji od njih bio potkupljiv, kako sada optužuju Miroljuba Jovičića, mada je stvarno iznenađujuće da u izjednačenoj borbi domaći sudac daje pobjedu gostujućem borcu. Isto tako, kao što nije iznenađujuća odluka crnogorskog suca Roganovića.

Ali, najviše zbog čega ovo pišem je vijest koja se pisala sitnijim slovima - u predborbama je bio susret kickboksača Rijeke i Banja Luke. Riječani, odnosno bolje reći borci kickboxing kluba "Sveti Matej" iz Viškova koje je vodio trener Dragan Majkić - nisu se proslavili.

Evo rezultata:

-71 kg Paolo Bilen (Ri)- Boris Cigan (BL) - 0:3
-63 kg Predrag Šimunec (Ri) - Dušan Kerkez (BL) - 3:0
-75 kg Luka Habek (Ri) - Denis Marijanović (BL) - 0:3
-75 kg Hrvoje Crnić (Ri) - Ivan Anušić (BL) - 0:3
-81 kg Ivan Stanić (Ri) - Bojan Glavaš (BL) - 0:3

Dakle, Rijeka : Banja Luka - 1:3

Prema riječima trenera Dragana Majkića, suci su znatno oštetili dva naša borca Hrvoja Crnića i Ivana Stanića, što je i publika popratila znakovitim zviždanjem. Majkić je zadovojan nastupom svojih boraca, a da bi ispravio nepravdu, već je dogovorio uzvratne borbe između Hrvoja Crnića i Ivana Anušića, kao i između Ivana Stanića i Bojana Glavaša, a održati će se 13.5. u Bjelovaru na potivnom kickboxing turniru "Gold Liga" u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i novoosnovanog kluba iz Bjelovara - KBK "Bjelovar" kojeg vode Dalibor Češnjaj i Valentin Adlešić.

Živi bili pa vidjeli!


- 21:58 - Komentari (1) - Isprintaj - #