KICKBOXING

srijeda, 12.04.2006.

Frane izgubio

Da,
Frane Radnić, član kickboxing kluba "Pit Bull" iz Splita, naš šampion, aktualni svjetski amaterski prvak u thai kickboxingu u kategoriji do 71 kg, aktualni europski prvak po profesionalnim pravilima WAKO Pro federacije u thai kickboxingu u kategoriji do 71 kg sudjelovao je u prošlu subotu, 8. travnja, na kickboxing pozivnom turniru "Beast of the East" u Nizozemskoj u mjestu Zaupten.

Frane je imao predviđenu borbu u thai kickboxingu, 5 rundi po 3 minute, s Fadirom Chabarijem - Marokancem koji živi i radi u Nizozemskoj.Prema riječima prof. Marka Žaje, Franinog trenera, borba je bila vrlo izjednačena, možda s malom prednošću za Franu. Uglavnom, Frane je dao dobru borbu. Ali, sudačka odluka je bila za "domaćeg" Chabarija. Frane je izgubio.

Inače, Fadir Chabari jako dobro poznaje našega Franu, a vjerujem da će ga i cijeli život pamtiti. Naime, Frane je u finalu prošlog svjetskog kickboxing prvenstva koje je održano u Maroku, uz direktan TV prijenos Marokanske televizije i u borbi večeri, pobijedio marokanskog ljubimca i favorita - da, upravo toga Fadira Chabirija, čime je postao svjetski kickboxing prvak.

Na slici dolje je trenutak proglašenja Frane svjetskim prvakom na svjetskom prvenstvu u Maroku, prošle godine u rujnu mjesecu.



Na istoj priredbi, sudjelovala je i Ana Mandić, također članica splitskog kickboxing kluba "Pit Bull". Ana je izgubila od domaće Kriste Flemming tehničkim knockoutom u 1. rundi (dakle trećim brojenjem). Marko Žaja je kratko prokomentirao: "Ne pitaj me ništa, bila je za neprepoznat, ne znam što joj je bilo".

- 22:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #