četvrtak, 12.07.2007.

'ko je reko da sam lijena napisat post? a?!

Evo, na :)

Lazanje:

Sastojci :

250 g kuhanih lazanja, 500 g mijesanog mljevenog mesa, 4 kasike maslinovog ulja, sol i biber, 1 vezica persina, 1 veca glavica luka, 3 reznja cesnjaka, 400 g rajcice, 400 g sampinjona, 1 kasika pirea od paradajza, 1 kasika origana
Umak: 60 g glatkog brasna, 60 g maslaca, 1 l mlijeka, 1 lovorov list, 1 grancica majcine dusice, 100 g ribanog parmezana.

Kako pripremiti :

Ociscene i oprane sampinjone narezite na listice. Sitno nasjeckajte luk, kao i oprani persin. Rajcice ofurite vrucom vodom, ogulite i narezite na vece komade. Za besamel umak na maslacu lagano poprzite brasno, pazeci da ne potamni. Zalijte ga mlijekom stalno miješajući metlicom za snijeg. Umak zacinite solju, paprom, lovorovim listom i majcinom dusicom te lagano kuhajte 25 minuta na sasvim blagoj vatri. Potom besamel umak prema potrebi protisnite kroz fino sito, a biljne zacine izvadite. Mljeveno meso zacinite solju, paprom i origanom. U većoj tavi na dobro ugrijanome ulju najprije svijetlo poprzite luk, potom dodajte meso i zajedno pirjajte. Kasnije pridodajte cesnjak, rajcicu, pire od rajcice, persin i sampinjone. Nadjev kuhajte jos oko pola sata dok se visak tekucine ne ukuha, a smjesa postane prilicno gusta. Prema potrebi umak dodatno zacinite solju ili paprom.
Pecnicu ugrijte na 200°C. Dno vatrostalne zdjele premazite masnocom i tankim slojem besamel umaka. Na njega stavite red lazanja pa zatim naizmjence nanesite umak, mesni ragu i parmezan. Ovaj postupak ponavljajte dok ne utrosite sve sastojke, a zavrsite slojem mesnog nadjeva prelivenog besamelom. Povrsinu obilno pospite parmezanom i nakapajte rastopljenim maslacem. Lazanje pecite 40 minuta u donjem dijelu pecnice, zatim ih jos tople narezite na porcije u posudi u kojoj su se pekle.

uf, sad sam gladna ....

- 13:34 -

Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga


Ako vam sve izgleda super...strpite se, proći će


Ovo je forum od najstrpljivijeg dečka na Zemlji :)

forumčić


Kritike i pohvale (al kritike odmah brišem) :)

kerefeka@gmail.com


Moj dobri prijatelj Matija jako voli egzotične životinje i odvažio se na otvaranje firme za prodaju opreme za iste. Iz tog razloga zaslužuje mjesto na mom blogu.I to počasno.

www.exoticum-anima.hr

Jedna mudra


Prije milijun godina bilo je malo grafita jer je bilo teško popeti se na piramidu jer nije bilo lifta, a nije bilo ni piramida